PM1122 1790 #7051 Napisano 9 Maja 2020 Tak ... w Twoim brakuje takich jakby drzwiczek , .... właśnie zamykanych na ten zatrzask. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6371 #7052 Napisano 9 Maja 2020 (edytowane) Gryfny zygor . Taki mały szpindelek ze szklonymi dźwirzkami Mój hanysik takie pewnyj mioł, ale jo ni byda robił szranczka w zygorze. Żech se poziroł i byz fotografki ni ma jak tego zmajstrować. Żech wejrzoł jeszcze roz. tyn Twoj to ze samego dołu taki kiejby mój, i bych musioł se zmajstrować takie gryfne i takie some koluminki jaki mom u wierchu w mojem. Ale ni byda tego robił.- niech se wisi pod gipsdeką a co... Edytowane 9 Maja 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #7053 Napisano 9 Maja 2020 Tej, a doś przyniesium takie dźwiczka do sikora? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6371 #7054 Napisano 9 Maja 2020 (edytowane) 7 minut temu, kiniol napisał: Tej, a doś przyniesium takie dźwiczka do sikora? Żeś mnie dojechoł siokor to wajzel, abo zygor. Mom recht? Edytowane 9 Maja 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #7055 Napisano 10 Maja 2020 (edytowane) No... rychtyk... Edytowane 10 Maja 2020 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7056 Napisano 11 Maja 2020 PM - jestem, jestem ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1790 #7057 Napisano 11 Maja 2020 ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7058 Napisano 12 Maja 2020 (edytowane) Szlifnęłam palety kotwicy. Było wyżłobienie i nie ma wyżłobienia. Nie wiem czy zrobiłam to jak sztuka mówi ale zegar chodzi i tyka poprawnie - kątów chyba nie przekosiłam ?? Edytowane 12 Maja 2020 przez Yodek 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6371 #7059 Napisano 12 Maja 2020 Brawo Ty 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1790 #7060 Napisano 12 Maja 2020 Brawo Jak chodzi , to na pewno zgodnie ze sztuką . ps. ... a to, co za jeden ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taraj 224 #7061 Napisano 12 Maja 2020 Brawo ? . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7062 Napisano 12 Maja 2020 Dziękuję ? To kotwica z chodzikowej Germanii ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1790 #7063 Napisano 12 Maja 2020 AAaaaa , SUPER Pokażesz ją , jak będzie już piękna ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7064 Napisano 12 Maja 2020 Jak nie spieprzę politurowania na "prawie czarno" to chyba pokażę ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odludek 76 #7065 Napisano 12 Maja 2020 Brawo Gosia, Robisz coraz trudniejsze rzeczy i jak widać z pozytywnym skutkiem. Szlifowałaś maszynowo czy ręcznie? Ja dzisiaj dorabiałem palety do Beckera, jutro hartowanie i szlifowanie, ale wcześniej muszę wiedzieć jakie im nadać kąty, chyba będę musiał narysować wychwyt. 0 Pozdrawiam Jan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7066 Napisano 12 Maja 2020 (edytowane) Dziękuję ☺️ Oczywiście ręcznie. Obejrzałam (zamierzone określenie) fragment dzieła Podwapińskiego, wniosek był natychmiastowy - w życiu - nigdy - nie będzie fachowo. Opisu Wam Szanowni Koledzy oszczędzę aby nie siać publicznego zgorszenia ? W trakcie "szlifowania" miałam przemyślenia na temat palet, chyba dlatego, że istniało zagrożenie ich zniszczenia - "co dalej"? Skąd się biorą nowe palety? A tu okazuje się, że Kolega akurat takowe dorabia, hartuje i szlifuje. Bladego pojęcia nie mam jak się wytwarza nowe palety Edytowane 12 Maja 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odludek 76 #7067 Napisano 12 Maja 2020 To wszystko wyszło przez coronowirusa jak również przez kolegę Taranta, przypomniał mi że mam Beckera made in czehoslowakia z najniższym na dziś numerem seryjnym. niestety jest mocno zniszczony i niekompletny, jak na razie to dorobiłem wahadło, teraz robię z wychwytem, a potem będę myślał co dalej. Palety dorobić tonie jest wielki problem, wielu kolegów potrafi do zrobić, szlifowanie dla początkujących ułatwia płaskoszlifierz, ale jak widać można się bez niego obejść. dlatego Ci gratulowałem, bo o ile pamiętam to nie masz takiego przyrządu. 2 Pozdrawiam Jan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2974 #7068 Napisano 12 Maja 2020 Jednak chyba ma wprawę w posługiwaniu się płaskoszlifierzem 2 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7069 Napisano 12 Maja 2020 (edytowane) W takim sensie, ręczny "płaskoszlifierz" mam w miarę opanowany ? Wolę jednak drewno ... Trzymam kciuki za renowację unikalnego Beckera ? Edytowane 12 Maja 2020 przez Yodek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1790 #7070 Napisano 23 Maja 2020 (edytowane) Nie tak dawno kupiony , ślązakowy GB , przestał chodzić . Jest żony , bo sama go kupiła . Na początku już powiedziała ,, nic nie rób ,, . A mówiłem , że wahadło , co widać , ledwo się buja . No i co teraz ? Strach się bać ,.... no , ale będzie robota Edytowane 23 Maja 2020 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3477 #7071 Napisano 23 Maja 2020 ?No cóż złóż ofertę na naprawę ... ? A co do przyczyn , myślę że brudna przekładnia chodu, sklejona sprężyna może być przyczyną. Umyć, naoliwić, o przepolerowaniu czopów można porozmawiać i powinien chodzić. Wypłata za naprawę w gotówce , ratach lub naturze ? ? 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7072 Napisano 23 Maja 2020 PM - tupnij i rzeknij - teraz JA! ? Po umyciu i smarowaniu ślązaczek będzie tykał z wigorem, a Żonka będzie zachwycona ? Stawiam na brudną sprężynę ? LES - kocham Twoje dykteryjki ? Idę złożyc "ofertę" mężowi ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1790 #7073 Napisano 23 Maja 2020 (edytowane) Sprężynę , to się fajnie nakręca , tylko ten zakres pracy wahadła ..... myślę , czy on też nie był u tego samego ,, zegarmistrza ,, , co poprzedni GB . Bo w tamtym , to były zamienione palety . No , ale SPA , to mu zrobię pięciogwiazdkowe PS. tak myślę , różne kąpiele z wonnymi olejkami , szczotkowanie i lakierowanie ( no , ale takie kolorki i wzorki jak Yodek , to nie umiem ) , no i sprężynki polokować nieco lokówką i w brylantynę . Czy coś jeszcze dodać ? .... w końcu ma 18-tkę .... a dokładniej 118 lat Edytowane 23 Maja 2020 przez PM1122 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #7074 Napisano 23 Maja 2020 Z tymi ofertami dla Zony to badz ostrozny,bo jak Ona zacznie wystawiac Tobie rachunki za wszystkie uslugi to mozesz miec duzy debet na karcie??. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7075 Napisano 23 Maja 2020 Co jeszcze na 118 stkę? Hmm.. Fikuśną "sterczynę" ze sklepu, zza gęstych firanek? ??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach