PM1122 1786 #10451 Napisano 16 Października 2022 Ja zaraz idę spać ...potem w drogę i na godzinę 24-tą do pracy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #10452 Napisano 16 Października 2022 (edytowane) 40 minut temu, PM1122 napisał(-a): Ja zaraz idę spać ...potem w drogę i na godzinę 24-tą do pracy Tez macie ciekawe godziny chodzenia do pracy. To oni tam potrzebują Was całą dobę? Dla zbrojeniówki pracujecie? 🤗😁 Edytowane 16 Października 2022 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6087 #10453 Napisano 16 Października 2022 Żeby nie było... Dłubię przy "Mołni" 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #10454 Napisano 16 Października 2022 22 minuty temu, mkl1 napisał(-a): Żeby nie było... Dłubię przy "Mołni" Super 😁. Uporządkowany blat aż nie do wiary ✌️😊. Fakt, że przy takich maluszkach tak się nie bałagani jak przy mikro biurku przy którym robi się pełną renowację linkowca 🤭. Widziałam już w życiu trochę ale ostatnio miałam okazję zobaczyć na zdjęciach pole działania jednego zegaromaniaka (w mieszkaniu) - oczy mi pękły! 😵💫.. Takiego misz-masza jeszcze nie widziałam. No chyba, że w mieszkaniu chorego psychicznie zbieracza śmieci 🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1810 #10455 Napisano 17 Października 2022 21 godzin temu, Yodek napisał(-a): Nie ma że niedziela, nie ma obiboczenia i lenienia 😊. Kto z Was pracuje? 🖐😄 ja w sobotę zmarłem a w niedzielę wracałem do żywych.. dziś zjadłem pierwszy od soboty pełnoprawny posiłek.. Alkoholom przez najbliższe 2 kwartały mówimy stanowcze "NIE" ... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #10456 Napisano 17 Października 2022 48 minut temu, zadra napisał(-a): Alkoholom przez najbliższe 2 kwartały mówimy stanowcze "NIE" ... Się baluje, się płaci rachunek... NIE? Nie byłabym pewna, ze az 2 kwartały 😂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1810 #10457 Napisano 17 Października 2022 25 minut temu, Yodek napisał(-a): Się baluje, się płaci spotkanie szkolne po 30latach.. nic mnie te lata nie nauczyły.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #10458 Napisano 19 Października 2022 No, nocki.... to jak się człowiek wyśpi..... 😄 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #10459 Napisano 19 Października 2022 No , to się potestuje , to wybijanie godzin . Będzie za każdym razem , czy znów będą zacięcia ? 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lamela 346 #10460 Napisano 20 Października 2022 Politurowanie na tokarce 😀 Nie wiem, czy to zgodne ze sztuką (puryści ocenią 😝), ale przynajmniej robota idzie... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6087 #10461 Napisano 20 Października 2022 No na to nie wpadłem..👍 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #10462 Napisano 20 Października 2022 44 minuty temu, Lamela napisał(-a): Politurowanie na tokarce 😀 Nie wiem, czy to zgodne ze sztuką (puryści ocenią 😝), ale przynajmniej robota idzie... Hmm.. Zacny pomysł 😁✌️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #10463 Napisano 21 Października 2022 Jakby Ci powiedzieć ... to bardzo dobra metoda i znana od bardzo dawna ✌️ 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lamela 346 #10464 Napisano 21 Października 2022 46 minut temu, LESKOS napisał(-a): Jakby Ci powiedzieć ... to bardzo dobra metoda i znana od bardzo dawna ✌️ A to miło coś odkryć od nowa 🙂. Lenistwo kluczem do sukcesu 👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #10465 Napisano 21 Października 2022 😉 lenistwo jest wtedy gdy zamiast tokarki stosujesz wkrętarkę akumulatorową w imadle (mnie się tak zdarza 😉 ) 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #10466 Napisano 21 Października 2022 Szczyt lenistwa - zanurzać element w słoju z politurą.. 🤣😜😂✌️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lamela 346 #10467 Napisano 21 Października 2022 46 minut temu, Yodek napisał(-a): Szczyt lenistwa - zanurzać element w słoju z politurą.. 🤣😜😂✌️ A gdzie tu element kultowego wcierania tamponem, kreśląc koła i ósemki 😀. Ale nie ma sprawy, z ciekawości efektów spróbuję... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #10468 Napisano 21 Października 2022 2 godziny temu, Lamela napisał(-a): A gdzie tu element kultowego wcierania tamponem, kreśląc koła i ósemki 😀. Ale nie ma sprawy, z ciekawości efektów spróbuję... Heh.. Mam gdzieś kultowe wcieranie i magiczne ósemki gdzie surowe, nowe tralki żłopią politurę kiej by skacowany jegomość wodę spode ogórkuf... 🤣🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #10469 Napisano 21 Października 2022 Srebrzona ale pożółkła tarcza Śfitowa z mnóstwem zadrapań i kresek, głębszych i płytszych. Najpierw mycie z nalotu i odtłuszczanie. Potem tamponowanie mieszaniną srebrnej pozłoty i żółtej z dodatkiem złota aby wyjściowo otrzymać srebrzenie z zażółceniem i o pół tonu rozjaśnić tarczę. Naniesiona warstwa jest pół transparentna - widać pod spodem wszystkie większe o mniejsze ryski i kreski - stan się zgadza 😁. Potem mozolne konturowanie i wypełnianie indeksów. I to by było tyle. Na razie.. 😊🤗 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #10470 Napisano 21 Października 2022 👍 Profesjonalizm w każdym calu... Nie wiem jak nazywa się renowatorka tarcz zegarowych, proponuję - TARCZÓWKA. 🤣 Pozdrawiam Jacek 2 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3514 #10471 Napisano 21 Października 2022 Korzystając z gry słów i języków proponowałbym "Shieldmaiden". 3 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #10472 Napisano 21 Października 2022 23 minuty temu, JASI napisał(-a): 👍 Profesjonalizm w każdym calu... Nie wiem jak nazywa się renowatorka tarcz zegarowych, proponuję - TARCZÓWKA. 🤣 Pozdrawiam Jacek 11 minut temu, Anansi napisał(-a): Korzystając z gry słów i języków proponowałbym "Shieldmaiden". 🤣😆... Ale macie fantazję 😁✌️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #10473 Napisano 21 Października 2022 3 godziny temu, Yodek napisał(-a): Srebrzona ale pożółkła tarcza Śfitowa z mnóstwem zadrapań i kresek, głębszych i płytszych. Najpierw mycie z nalotu i odtłuszczanie. Potem tamponowanie mieszaniną srebrnej pozłoty i żółtej z dodatkiem złota aby wyjściowo otrzymać srebrzenie z zażółceniem i o pół tonu rozjaśnić tarczę. Naniesiona warstwa jest pół transparentna - widać pod spodem wszystkie większe o mniejsze ryski i kreski - stan się zgadza 😁. Potem mozolne konturowanie i wypełnianie indeksów. I to by było tyle. Na razie.. 😊🤗 A te ,, czarodziejskie " specjały, to etykietą do tyłu, żeby nie było lokowania produktu ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #10474 Napisano 21 Października 2022 (edytowane) 🙂 nie rozpoznajesz ? To troszkę zdemaskujemy materiały 😉 Pozłota Deko - srebrna, ze STARWAXa druga w tubce to chyba farba akrylowa taka jak do decoupage - złota lub żółć ... Razem wychodzi pokrywa - taki satin lub półmat. 😉 Edytowane 21 Października 2022 przez LESKOS 3 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #10475 Napisano 22 Października 2022 (edytowane) 8 godzin temu, PM1122 napisał(-a): A te ,, czarodziejskie " specjały, to etykietą do tyłu, żeby nie było lokowania produktu ? No tak! Dla zainteresowanych- na PW ... Żartuję oczywiście 😝 8 godzin temu, LESKOS napisał(-a): 🙂 nie rozpoznajesz ? To troszkę zdemaskujemy materiały 😉 Pozłota Deko - srebrna, ze STARWAXa druga w tubce to chyba farba akrylowa taka jak do decoupage - złota lub żółć ... Razem wychodzi pokrywa - taki satin lub półmat. 😉 😄😊🤗🤪 Mogła bym otworzyć stragan z "renowacją" tarcz - propozycje się sypią jak z rękawa - aż jestem zdumiona. Jest duży potencjał w narodzie na takie usługi. Konsekwentnie odmawiam - nie jestem zawodowcem. A trza bylo się uczyć za młodu - byłby lepszy kawałek chleba, a tak to w prekariacie będę tkwić. Zegary i duperele to tylko dzięki sponsoringowi mężowskiemu mnie "stać" 😆🤪 Edytowane 22 Października 2022 przez Yodek 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach