Yodek 2548 #4526 Napisano 18 Września 2019 Jakie czaderskie narządy! Te rzeźbiarskie fajne i tanie jak barszcz. Zamówię sobie taki komplet. Czasem trzeba coś wydłubać albo wcisnąć w szczelinę to ja obierakiem kuchennym się posiłkowałam. Kosmetyczną frezarką do paznokci z regulowanym obrotami z kapturkiem ściernym, wyręczyłam się jak trzeba było z gzymsika spiłować sterczące z niego drewniane kołki którymi pozatykane były dziury po robalach..Nie powiem, fajnie to poszło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4527 Napisano 18 Września 2019 No i dobrze, powoli i spokojnie polubisz wciskanie kitu ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4528 Napisano 18 Września 2019 He,he, heh ;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4529 Napisano 18 Września 2019 (edytowane) ... a tak przy okazji zamiast kitu drzewnego można stosować gips alabastrowy. Klej akrylowy rozcieńczasz wodą 1:1 i tą mieszaninę dodajesz do suchego gipsu robiąc zaprawę gipsową (zamiast czystej wody). Można robić z takiej masy piękne odlewy i nie są kruche jak z normalnego gipsu tylko sprężyste. Można też taką zaprawą kleić i uzupełniać ubytki w porcelanie i glinie, oraz w gesso. Niestety tu trzeba się spieszyć bo czas twardnienia masy to ~ 5-10 minut. Edytowane 18 Września 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4530 Napisano 18 Września 2019 Gips alabastrowy z klejem akrylowym? I to jest elastyczne, super brzmi- takie elementy będą mniej podatne na wykruszanie. Muszę dzisiejsze wskazówki skopiować i sobie zapisać bo za jakiś czas żaden diabeł nie odkopie tego w tym wątku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4531 Napisano 18 Września 2019 No dobra za jakiś czas znowu coś uszczkniemy z tajemnicy produkcji , a teraz do szlifowania 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4532 Napisano 18 Września 2019 (edytowane) No dobra za jakiś czas znowu coś uszczkniemy z tajemnicy produkcji , a teraz do szlifowania Zalecone szlifowanie wykonane! Papierem na płasko żeby fali nie było i na ołówku aby ładne wcięcie w gornej talii gzymsika zapodać Edytowane 18 Września 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4533 Napisano 18 Września 2019 No i pięknie 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #4534 Napisano 19 Września 2019 Że tak powiem ... wyższy poziom !!! Trzeba być prawdziwym zegarmistrzem , by takie coś zmontować !Jak dla mnie , to już malutkie , a jeszcze jakie delikatne .... to będzie mordęga 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4535 Napisano 19 Września 2019 (edytowane) Skręcałam górę, dół zasciskałam z klejem. Mój włos się odłamał w dolnym mocowaniu.Ale pomimo "fachowej" naprawy, chodzi ponad rok Edytowane 19 Września 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #4536 Napisano 19 Września 2019 No , to naprawdę gratuluje ! A u mnie .... JEST Pełny sukces ! No jeśli chodzi o zmontowanie włosa !Teraz zobaczymy czy i jak pochodzi ps. tu naprawdę ręce się trzęsły ... takie to drobne .Co duży zegar , to duży 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4537 Napisano 19 Września 2019 Super! Mówiłam, że jesteś zdolniejszy ode mnie chłopak! Jak zrobisz dziesiątego roczniaka to nic się nie będzie "trzęsło" :D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4538 Napisano 19 Września 2019 (edytowane) Dzisiaj kolega mi dał kieszonkę (złomową) do rozkręcenia i skręcenia -tak żeby się pobawić ... nigdy tego nie robiłem - już mam mokre ręce .A miejsca coraz mniej na ścianach .... Ps. Pierwszy roczniak wciąż przede mną ... GRIVOLA z zatoki cały czas cierpliwie czeka Edytowane 19 Września 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #4539 Napisano 19 Września 2019 Dzisiaj kolega mi dał kieszonkę (złomową) do rozkręcenia i skręcenia -tak żeby się pobawić ... nigdy tego nie robiłem - już mam mokre ręce .A miejsca coraz mniej na ścianach .... Ps. Pierwszy roczniak wciąż przede mną ... GRIVOLA z zatoki cały czas cierpliwie czeka pokazuj zakup tutaj 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4540 Napisano 19 Września 2019 Jeszcze przede mną ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #4541 Napisano 19 Września 2019 Jeszcze przede mną ...Wolalbym zebys sie interesowal Wiedniem ..... 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #4542 Napisano 19 Września 2019 (edytowane) No ja poszedłem w "kieszonki"... stan na dzisiaj 195 sztuk... mało miejsca zajmują, serio... Kupiłem ostatnio dwa roczniaki... Junghansa z okrągłym mechanizmem i wahadłem z unoszonymi kulkami i JUF'a lub Huber'a bardzo wczesnego z małą twarzą, ale nie biorą mnie... Stoją i głupio się patrzą... Edytowane 19 Września 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4543 Napisano 19 Września 2019 (edytowane) Ja na razie mam kilka kieszonek, ale takie standardy. Roczniaka nie mam, kupię może jednego który mnie ujmie za serce . A zegary wiedeńskie kocham bezkrytycznie, podobnie jak Eppnery i Beckery "nie z taśmy" ... i na pewno kiedy będzie dostępny jakiś interesujący - będę starał się go kupić. Edytowane 19 Września 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #4544 Napisano 19 Września 2019 .......... A zegary wiedeńskie kocham bezkrytycznie, podobnie jak Eppnery i Beckery "nie z taśmy" ... i na pewno kiedy będzie dostępny jakiś interesujący - będę starał się go kupić. Jak kochasz Beckery to kup sobie taki PozdrawiamRoman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4545 Napisano 19 Września 2019 Widziałem kiedyś na aukcji , ale jakoś przeszedł obok...Pewnie kiedyś się trafi okazja 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #4546 Napisano 19 Września 2019 Ja w zeszłym roku w jednym miesiącu kupiłem dwie, w tym jeden kołek + coś z Twojej specjalności taki stojaczek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4547 Napisano 19 Września 2019 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #4548 Napisano 19 Września 2019 Jak kochasz Beckery to kup sobie taki 20190919_193102.jpg 20190919_193339.jpg PozdrawiamRomanmam 5 ,zadna rewelacja ..... 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #4549 Napisano 19 Września 2019 Nie mam żadnego i chyba nie chcę... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #4550 Napisano 19 Września 2019 (edytowane) mam 5 ,zadna rewelacja ..... Zgadzam się z Tobą, dwie szwajcar i kołek mi wystarczą. Po prostu ciekawostka.Pokazałem tylko dlatego że Leszek (podobnie jak Krzysiek) zaczyna zbierać kieszonki i kocha Beckery . PozdrawiamRoman Edytowane 19 Września 2019 przez Kieszonkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach