mkl1 6146 #7126 Napisano 5 Czerwca 2020 (edytowane) Nie wiem. To moje podejrzenia, skoro taka cisza.. Może nie chcą się niektórzy "chwalić" co robią , by się nie narażać.... ??? Ja teraz siedzę nad kieszonkami... ....wiercę, toczę i inne takie tam.. Fajna zabawa takimi małeńkimi narzędziami Ale dużo jeszcze wody upłynie, zanim zrobię oś balansu od początku do końca ???? kombinuję jak zrobić oś do szpindlaka... narazie już 4-ta idzie na śmietnik ... Edytowane 5 Czerwca 2020 przez mkl1 2 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7127 Napisano 5 Czerwca 2020 "Porady..." odchodzą do lamusa ¯\_(ツ)_/¯ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6146 #7128 Napisano 5 Czerwca 2020 (edytowane) EEEE tam Pewnie się znajdzie jakiś samotny samuraj, który zechce popełnić sepuku i pokaże co chce zrobic, jak chce zrobić a potem... Edytowane 5 Czerwca 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #7129 Napisano 5 Czerwca 2020 No ja robię przymiarki do Wiednia ... ale pokażę w temacie CK ???? 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6146 #7130 Napisano 5 Czerwca 2020 12 minut temu, LESKOS napisał: No ja robię przymiarki do Wiednia ... ale pokażę w temacie CK ???? Ty nie jesteś ........................................"samurajem" ???? 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7131 Napisano 6 Czerwca 2020 A kto nim jest (samurajem)? ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6146 #7132 Napisano 6 Czerwca 2020 Tak sobie nazwałęm osobę, która to chce coś zrobić, potem to pokaże i dowiaduje sie, że zamiast miecza ma tylko kijek 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #7133 Napisano 6 Czerwca 2020 To bliżej mu do ronina - samuraja zbiega, człowieka zagubionego... 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7134 Napisano 6 Czerwca 2020 (edytowane) Na forum to, że zostaje się roninem, następuje dopiero po publikacji swojego dzieła. Nie ma samodzielnej decyzji zostania roninem ????. Ocena publiczności o tym decyduje. Ja, roninka ze swoim drewnianym mieczykiem włóczę się w zegarowym wszechświecie w poszukiwaniu swojego miejsca. Szczęśliwie trafiło się kilku "samurajów" którzy ronince użyczyli schronienia ????. Przygarnęli znajdę i nakarmili miską ryżu ???????????? Wspomogą, pocieszą, wytrą załzawione oczy, pogłaskają, cukierkiem poczęstują ???????????? Edytowane 6 Czerwca 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7135 Napisano 6 Czerwca 2020 (edytowane) Edytowane 6 Czerwca 2020 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7136 Napisano 6 Czerwca 2020 Przypomniał mi się stary przebój ..... ale , to tak obok tematu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7137 Napisano 7 Czerwca 2020 Włóczywszy się po giełdzie bez celu, "spojrzał" na mnie błagalnie ten wstrętny, foliarski rusek ????. Zakurzony i brudny jak przystało, nabyłam znudzona, za 30 całych cebulionów polskich. W domu się obudził i nawet cyka ???? Czy takie mechanizmy na kamieniach się OLIWI? ???????????? ???????? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #7138 Napisano 7 Czerwca 2020 24 minuty temu, Yodek napisał: Czy takie mechanizmy na kamieniach się OLIWI? ???????????? ???? Tak. Pozdrawiam Roman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7139 Napisano 7 Czerwca 2020 Dziękuję ???????? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #7140 Napisano 7 Czerwca 2020 To wdzięczne zegary. Warto wyczyścić, pyknac tu i tam oliwki i będzie hulac... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7141 Napisano 7 Czerwca 2020 (edytowane) Ale sprężynę to ma jak z Kamaza ???? ????... Ruskaja tiechnika. Zdemontować szkiełko spod ramki to nie umieju ????. Jakieś zanitowane, czy jaki czort ???? Edytowane 7 Czerwca 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #7142 Napisano 7 Czerwca 2020 Jest temat u nasz na forumie o tych zegarach. Zerknij może tam... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7143 Napisano 7 Czerwca 2020 Przedwczoraj , to widziałem takowego , ale bo ja wiem ..... całe 30 , tubylczej money. No i był w szafce , za szkłem , zamknięty na klucz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7144 Napisano 7 Czerwca 2020 O, zaraz przeczeszę zasoby, dzięki ???????? PM - też tam zbierają Majaczne okazy? ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6146 #7145 Napisano 7 Czerwca 2020 Pewnie bardziej .. 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7146 Napisano 7 Czerwca 2020 Poczesałam trochę w zasobach. Okazuje się, że na zdejmowaniu szybki spod ramki wykłada się co drugi "dzban" taki jak ja ???????? Podstępny sposób ale i niebezpieczny - szkiełko potrafi strzelić ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #7147 Napisano 7 Czerwca 2020 O, nie wiedziałem, że to taki podstępny Majak... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7148 Napisano 7 Czerwca 2020 Też , tu mają Majaki ... bo z Rosją graniczą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krysiek 0 #7149 Napisano 9 Czerwca 2020 Wagi do FHS Mogę kupić zegar wiszący linkowy FHS w odkrytej ratanowej skrzyni - ponoć działający. Zegar z roku 80 ubiegłego wieku. Zastanawia mnie tylko waga ciężarków (3,25 i 3,30 kg), czy nie jest zbyt duża? Cały zegar to może składak? Jak dużo mogą ważyć obciążniki do takiego zegara linkowego? Za udzielenie informacji z góry dziękuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #7150 Napisano 9 Czerwca 2020 Mniej więcej tyle, niestety. To jest konstrukcja z kiepskich lat zegarmistowskiej sztuki w zakresie konstruowania zegarów. Sto lat wcześniej na takich wagach działałby zegar z rezerwą 1-3 miesięcy 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach