Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość McIntosh

Klub Miłośników Zegarków A. Lange & Söhne

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, zielony.m napisał(-a):

Nie mam ani jednego suba ani gmt ani DJ ani nic.

Ogólnie miałem brać z jasna tarcza ale Reverso wpadł wiec dla kontrastu ten byłby idealny. 

No ale pisałeś przecież, że na forum 3ci Lange brzmiałby nie za dobrze.. w takim razie jak brzmią dziesiątki podobnych zegarków w dziale Rolex :D ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Lynx27 napisał(-a):

No ale pisałeś przecież, że na forum 3ci Lange brzmiałby nie za dobrze.. w takim razie jak brzmią dziesiątki podobnych zegarków w dziale Rolex :D ?

Ile posiadasz/posiadałeś zegarków marki Rolex, a ile od Lange? I masz gotową odpowiedź.  

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie widzę, żadnego kłopotu w posiadaniu/pokazywaniu większej ilości danego modelu. Jeśli jednak kogoś od kupna oddala posiadanie tego co inni na forum, to moim zdaniem nie ma co wchodzić do tej rzeki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że są na Forum tacy, którzy chcą być wyjątkowi poprzez posiadanie takiego modelu, który jest wyjątkowy i trudno osiągalny dla większości innych użytkowników. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram Panie kolego. Dlatego jak noszę swojego, to nie wrzucam tu za każdym razem, aby nie obrzydzić tego smaczku innym. Przymierzam się do wstawienia fotki pleców, ale fotograf ze mnie żaden, więc wstyd wrzucać takie 'dzieła'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 godzin temu, zielony.m napisał(-a):

właśnie miałem zamówić Moona z czarną tarczą... i teraz nie wiem bo 3ci taki sam na forum nie brzmi za dobrze...

Wez kup cos fajnego, a nie zegarek na 90 latkow 😂

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minutes ago, SzefSzefow said:

Wez kup cos fajnego, a nie zegarek na 90 latkow 😂

🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś, jako laik zegarkowy byłem mocno na nie jeśli chodzi o styl ALS. Patrzyłem na te zegarki, no i do cholery, co za gówno i bałagan. I to za tyle kasy. Potem wszedłem trochę w temat i jakoś tak zaczęły mi się podobać te dziwne nieuporządkowane tarcze z subratczami i wielkimi datownikami. Dodatkowo pięknie wykonane od tylnej strony. Teraz chyba cofam się w rozwoju, bo jednak nie, nie mogę, magia ceny i niedostępności już nie działa. Zegarek Mariusza jest ok, bo wygląda normalnie. A te pozostałe - no niestety, dla mnie jest to stylistyczna porażka. I chyba właśnie tak odbiera to każdy laik. Chętnie bym zobaczył na żywo, może wtedy wygląda to lepiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, facecik napisał(-a):

Kiedyś, jako laik zegarkowy byłem mocno na nie jeśli chodzi o styl ALS. Patrzyłem na te zegarki, no i do cholery, co za gówno i bałagan. I to za tyle kasy. Potem wszedłem trochę w temat i jakoś tak zaczęły mi się podobać te dziwne nieuporządkowane tarcze z subratczami i wielkimi datownikami. Dodatkowo pięknie wykonane od tylnej strony. Teraz chyba cofam się w rozwoju, bo jednak nie, nie mogę, magia ceny i niedostępności już nie działa. Zegarek Mariusza jest ok, bo wygląda normalnie. A te pozostałe - no niestety, dla mnie jest to stylistyczna porażka. I chyba właśnie tak odbiera to każdy laik. Chętnie bym zobaczył na żywo, może wtedy wygląda to lepiej...

Jakbym siebie słyszał, tylko ja się na tym drugim etapie zatrzymałem ;).

A co do odbioru przez wszystkich laików to się nie zgodzę. Jednak wielu  doceniło ten zegarek i to takich którzy nie są dla mnie kurtuazyjni.

Edytowane przez Lynx27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, ja wiem, że to są genialne zegarki i starałem się być obiektywny na ile się da. Wybaczcie, to tylko opinia człowieka rozdartego...

11 minut temu, Lynx27 napisał(-a):

Jakbym siebie słyszał, tylko ja się na tym drugim etapie zatrzymałem ;).

A co do odbioru przez wszystkich laików to się nie zgodzę. Jednak wielu  doceniło ten zegarek i to takich którzy nie są dla mnie kurtuazyjni.

Pewnie robi lepsze wrażenie na żywo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ale to dobrze, że masz swoją opinię. Ja to szanuję. Dzięki temu jest tyle fajnych i różnorodnych zegarków :). Na żywo wygląda faktycznie jeszcze lepiej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 hours ago, mario1971 said:

Hubert, specjalnie dla Ciebie fotka mojej sztuki. Jest to obecnie zegarek z najdłuższym stażem u mnie, nie licząc starej Certiny. Inne przychodzą i odchodzą, a on ciągle cieszy jak w dniu zakupu. 

fb47b5d851cc8af81cf74e953aff460b.jpg

Piękny "entry level" Lange. Jak dobrze ze go wrzuciłeś z powrotem na ten pasek Mariusz - teraz znowu lubię na niego patrzeć, chociaż zamsz of Filipa wciąż mój ulubiony. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, beniowski napisał(-a):

Entry level w ALS to raczej moja Saxonia.

IMG_6803.jpeg

Pistacjowa tarcza, to pewnie jakaś limitka. 

Masz za długi pasek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, beniowski napisał(-a):

Bardzo fajna ! Czy ten model nie jest już produkowany czy ja nie potrafię go odnaleźć na stronie www AL&S ?

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, beniowski napisał(-a):

Nieprodukowany. 

Teraz lepiej? Mam po prostu mały nadgarstek.

9ce38c11-d7ae-4a8d-83b1-881ca89f9b20.jpeg

Zdecydowanie lepiej. Fajny elegant. 👍

Ten brązowy pasek będzie do niego najlepiej pasował. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Lynx27 napisał(-a):

Mam nadzieję, że nikogo nie urażę jakością fotek. Bardzo proszę, weekendowy spam :) 

IMG_6239.jpeg

IMG_6242.jpeg

IMG_6247.mov

IMG_6252.jpeg

Pokazuj częściej nie wstydź się 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 hours ago, beniowski said:

IMG_6803.jpeg

Masz racje, w mojej głowie zawsze będę pamiętał pierwsza wizytę w Butiku Lange i jak zapytałem który model byłby dla mnie najlepszym wejściem w markę to właśnie pokierowano mnie w zegarek Mariusza : Up/Down w różowym złocie. Ma chyba najlepszy stosunek marki do ceny. 

P.S. Piekna ta Twoja Saxonia - pokazuj częściej! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, KrysH napisał(-a):

Masz racje, w mojej głowie zawsze będę pamiętał pierwsza wizytę w Butiku Lange i jak zapytałem który model byłby dla mnie najlepszym wejściem w markę to właśnie pokierowano mnie w zegarek Mariusza : Up/Down w różowym złocie. Ma chyba najlepszy stosunek marki do ceny. 

P.S. Piekna ta Twoja Saxonia - pokazuj częściej! 

Ja swojego Up/Down nabyłem wspierany mentalnie przez Filipa @eye_lip, który towarzyszył mi i służył radą w dniu jego zakupu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

True, też wspominam fajnie ten dzień 🫡👊

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo wszystkie Langusy powinny trzymać razem !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi