Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
mario1971

Klub Miłośników Zegarków Montblanc i Minerva

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, just_nobody07 napisał(-a):

Nie chcesz się zamienić na wersję z sekundnikem? :D

Przy całej sympatii, ale absolutnie nie😎 z sekundnikiem jest fajnie, ale bez jest idealnie😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, rafalmosty napisał(-a):

Przy całej sympatii, ale absolutnie nie😎 z sekundnikiem jest fajnie, ale bez jest idealnie😉

Damn!😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyciągnięty z dna szuflady, odkurzony i pomyka. 

IMG_5892.jpeg

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry, jak któryś z kolegów myśli o rozstaniu z heritage w manualu to zapraszam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem dwa miesiące temu i ani razu nie założyłem 🥴 Za elegancki jak na mój styl bycia, więc chciałbym go trochę ucasualowić. Yay or nay? Płaszczka mnie bardzo kusi ale obawiam się że na żywo nie będzie taka intensywna jak na zdjęciu z neta. 

spacer.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, meinard napisał(-a):

Kupiłem dwa miesiące temu i ani razu nie założyłem 🥴 Za elegancki jak na mój styl bycia, więc chciałbym go trochę ucasualowić. Yay or nay? Płaszczka mnie bardzo kusi ale obawiam się że na żywo nie będzie taka intensywna jak na zdjęciu z neta. 

spacer.png

Może ktoś z forum by zrobił. Struś też wygląda bardzo dobrze 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

Może ktoś z forum by zrobił.

Raczej na pewno tylko custom wchodzi w grę, bo 19mm między uszami lekko komplikuje sprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Życia nie oszukasz - to nie jest zegarek dla Ciebie! Lepiej go odsprzedaj koledze z forum ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.07.2024 o 10:41, meinard napisał(-a):

spacer.png

Zdecydowanie bardziej w kolorek bym szedł. Ta płaszcza super, ale błękit też fajnie wygląda. Ja chyba bym też z odcieniami czerwieni popróbował. 

A ja dzisiaj „na bogato”, albo „po cygańsku”, jak kto woli. 🙂

IMG_6599.jpeg

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.06.2024 o 12:21, DawidM86 napisał(-a):

Witam :) 

Ostatni juz w tym roku zakup zegarkowy. 

Nie ukrywam ze ten zegarek mnie urzekl. Wpierw wybor mial pasc na model Heritage GMT, ale do tego modelu serce zabilo jeszcze mocniej. Model 1858 wzorowany na zegarkach Minervy z przelomu lat 20/30-tych. 

Ja zakupilem wersje two tone - braz/stal. Jakosc wykonania jest fantastyczna, recznie malowane indeksy. Wieksze mocowanie wskazowek, dzieki temu zegarek jeszcze bardziej nawiazuje do historycznych modeli. W koncu brak wskazowki sekudny oraz daty sprawia ze tarcza ma to cos. Genialnej jakosci pasek.

Jestem zachwycony tym zegarkiem. Jedyna wada to brak mechanizmu Minervy w srodku, ale za taka przyjemnosc pewnie trzeba bylo by zrobic cene RRP x3. 

Bardzo fajny zegarek. Miałem go od kolegi @eye_lip z forum. Wg mnie jeden z najfajniejszych stosunków ceny do jakości, a przy tym dość nietuzinkowy.

A jak chcesz coś z mechanizmem Minervy to musisz zapłacić 8-10 razy więcej niż za swojego 1858 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, uwazam ze to bardzo unikatowy zegarek. 

Stety lub niestety, za Minerve trzeba swoje zaplacic. Moze kiedys uda sie kupic ich chronograf w ich minejszej wersji. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.07.2024 o 12:25, agremi napisał(-a):

Zdecydowanie bardziej w kolorek bym szedł. Ta płaszcza super, ale błękit też fajnie wygląda. Ja chyba bym też z odcieniami czerwieni popróbował. 

Na pierwszy ogień poszedłem w strusia, bo trafiła się bardzo pasująca skóra, więc żal było nie skorzystać. Ale o kolorkach cały czas myślę.

1197673495_IMG_4580-kopia2.thumb.jpg.1d7afd794dd8e6c3078d089d4cf106ed.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, meinard napisał(-a):

Na pierwszy ogień poszedłem w strusia, bo trafiła się bardzo pasująca skóra, więc żal było nie skorzystać. Ale o kolorkach cały czas myślę.

1197673495_IMG_4580-kopia2.thumb.jpg.1d7afd794dd8e6c3078d089d4cf106ed.jpg

Na strusiu wygląda świetnie - elegancik. 
A kolorek da mu więcej luzu. 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, DawidM86 napisał(-a):

W paru słowach: 

Fajny filmik. Zegarek jest świetny ,mnie bardzo się podoba. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić albo poprawić to może dodanie wskazówki sekundy. Czasem lubię spojrzeć jak zegar pracuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 9/7/2024 at 1:35 PM, gambit17 said:

Fajny filmik. Zegarek jest świetny ,mnie bardzo się podoba. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić albo poprawić to może dodanie wskazówki sekundy. Czasem lubię spojrzeć jak zegar pracuje.

Dla mnie cały urok tego zegarka to właśnie brak wskazówki sekundy, powiększone wskazówki oraz spójność tarczy z koperta.  Całościowo jakości tutaj nie brakuje i pod tym względem nie ma lepszego zegarka w tym tonie poniżej 10K PLN, jesli ktoś ma 17.5cm nadgarstek wzwyż (prawie 50mm od ucha do ducha sprawia ze to nie jest zegarek dla każdego). 

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi