Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
mario1971

Klub Miłośników Zegarków Montblanc i Minerva

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

No i dojechał w ostatni dzień 2024 roku. Piękny model. Holender się sprawił. Pasek oczywiście znoszony i do wymiany, ale cała reszta w jak najlepszym porządku. Cały komplet z papierami i jak się okazało, od pierwszego właściciela. Do tego na Ch24 był opisany jako rocznik 2018 a faktura od jubilera jest z kwietnia 2021 emoji3.png.

Chyba mam już idealnego garniturowca:

d7545a16ae86acd1b84cb04d627b205e.jpg

a5c3b928585916b1819488288aca2d1f.jpg

be940a4e22f921d75d1061dd16a900af.jpg

Ostrzegam. W najbliższej przyszłości będzie spamowane emoji6.png.

Spamuj. Miałem pisać o pasku przed chwilą ale piękny brązowy handmade ożywi ten zegarek. Czekam na zdjęcie z jakimś fajnym paskiem od kolegów z forum. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Ostrzegam. W najbliższej przyszłości będzie spamowane

Spamuj bo jest czym 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny! Dla mnie to jest zegarek idealny, perfekcyjny w każdym calu. Zegarek, dla którego warto by się zadłużyć, by go mieć.🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Groch napisał(-a):

Piękny! Dla mnie to jest zegarek idealny, perfekcyjny w każdym calu. Zegarek, dla którego warto by się zadłużyć, by go mieć.🙂

żaden zegarek nie jest warty tego, żeby się zadłużyć aby go miec 

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a):

żaden zegarek nie jest warty tego, żeby się zadłużyć aby go miec 

a taki:

znajomy znajomego mający znajomości :) powiedział że jutro musi odebrać Daytonę w Kruku, ale nie chce jej bo jest brzydka :P

zatem pyta Ciebie czy nie chcesz jej odebrać. traf jest taki że akurat dziś nie masz takiej gotówki bo akurat zrobiłeś większe zakupy w Biedronce

zadłużasz się czy nie

hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
26 minut temu, lort napisał(-a):

a taki:

znajomy znajomego mający znajomości :) powiedział że jutro musi odebrać Daytonę w Kruku, ale nie chce jej bo jest brzydka :P

zatem pyta Ciebie czy nie chcesz jej odebrać. traf jest taki że akurat dziś nie masz takiej gotówki bo akurat zrobiłeś większe zakupy w Biedronce

zadłużasz się czy nie

hehe

Nie. Nie mój poziom cenowy to raz. A dwa, że wszystkie wtopy finansowe zaczynają się od słów "stary jest okazja, na 100% można łatwo zarobić..."

Jakbym miał dużo oszczedności to może ale nie kosztem problemów finansowych jakbym miał się zadłużyć.

A daytona jest paskudna to fakt :P

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja wyszedłem z założenia, że tarcza jest tak ascetyczna, że z paskiem mogę trochę poszaleć, i wybrałem strusia. 

Ładnie mu w tym strusiu. Kolor ładnie pasuje. Też myślałem o czymś nieoczywistym, ale na razie u forumowego speca zamówiłem… czarną kopię oryginalnego krokodyla .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Ładnie mu w tym strusiu. Kolor ładnie pasuje. Też myślałem o czymś nieoczywistym, ale na razie u forumowego speca zamówiłem… czarną kopię oryginalnego krokodyla emoji23.png.

Jesteś Robert bardzo ostrożny w tych paskach 😁

3 godziny temu, meinard napisał(-a):

Ja wyszedłem z założenia, że tarcza jest tak ascetyczna, że z paskiem mogę trochę poszaleć, i wybrałem strusia. 

IMG_5160.thumb.jpg.b5678d40c2d8cdc8915f0a10de71547d.jpg

Bardzo fajnie to wygląda. 

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dzisiejsze podium ;)

IMG_4768.jpeg

Edytowane przez 11radekw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.01.2025 o 10:28, Perpetuum Mobile napisał(-a):

f52df744fc37837f06f6075ca2d8594b.jpg

Ładniejszy od mojego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, 11radekw napisał(-a):

Ładniejszy od mojego ;)

Chyba niemożliwe. Ten był dość intensywnie noszony. Po pasku to widać. Jest do wymiany. Koperta jest jak najbardziej OK i widać, że ktoś szanował zegarek, ale te kilka lat noszenia jednak na polerowanej kopercie z bliska widać. Twój na zdjęciach na Chrono wyglądał bardzo ładnie.

A tak w ogóle, to gratuluję zakupu 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję i Tobie oczywiście też Gratuluję zakupu.

Sporo szczęścia trzeba mieć aby zrealizować ten zakup bo bardzo mało tego modelu na rynku.

Na Twoich zdjęciach zestaw prezentuje się super, a ryski pewnie dodają mu charakteru. Ja pod lupą już zegarków nie oglądam ;) 

Kupiłem model z tej drugiej aukcji bo kontakt ze sprzedającym był rewelacyjny, a z tym Holendrem kontakt był znikomy. Ja w swoim już się umawiam na nowy pasek bo te fabryczne jakościowo już mi nie podchodzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udanego weekendu :) 

Dla urozmaicenia model 1858. W tle książka “The watch book”. 

IMG_6816.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a taki:
znajomy znajomego mający znajomości powiedział że jutro musi odebrać Daytonę w Kruku, ale nie chce jej bo jest brzydka
zadłużasz się czy nie
hehe

Zadłużasz !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, DawidM86 napisał(-a):

Udanego weekendu :) 

Dla urozmaicenia model 1858. W tle książka “The watch book”. 

IMG_6816.jpeg

Bardzo mi się podoba, również w wersji z jasną tarczą. Nie jestem tylko w 100% przekonany do elementów z brązu i to mnie powstrzymuje przed rozpoczęciem poszukiwań sensownej oferty. Na fotkach wygląda to świetnie, ale jakoś na żywo nie do końca sprawdziło się u mnie np. w przypadku Divers 65 bico.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
On 1/10/2025 at 8:06 PM, wojtek91 said:

Bardzo mi się podoba, również w wersji z jasną tarczą. Nie jestem tylko w 100% przekonany do elementów z brązu i to mnie powstrzymuje przed rozpoczęciem poszukiwań sensownej oferty. Na fotkach wygląda to świetnie, ale jakoś na żywo nie do końca sprawdziło się u mnie np. w przypadku Divers 65 bico.

Brąz w MB ma inny odcień, dla mnie wzbogaca ten zegarek, myślę ze jeszcze mocniej w wersji z jasna tarcza. 

Poniżej porównanie z Orisem. Mam nadzieję ze rozwiało to Twoje wątpliwości. 

12D0C486-06A5-46D7-9CBE-BA3AEF41E9E0.jpeg

IMG_6871.jpeg

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi