Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Bransoleta Orient Kamasu
dodany przez
Budrys1987, w PASKI i AKCESORIA ZEGARKOWE
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez Sierżant Julian
Sprzedaję swoją Montę, model Atlas, szwajcarski zegarek amerykańskiej marki, poszukiwany model, niedostępny w Europie, RRP ok. 8000 PLN + fracht i VAT (z USA). Zwykle wynosiło to 9-10 tysięcy, teraz dolar na razie staniał, więc cena katalogowa nieco niższa, ale po dodaniu VAT wiadomo, jaka się zrobi. Piękny zegarek z charakterystyczną srebrną, lekko mieniąca się tarczą, Stan około 8/10, głównie dlatego że w palisandrowym pudle uszkodzony jest jeden zawiasik. Mimo uniwersalnego wyglądu zegarek ma koronkę zakręcaną, WR=150 m. Rozmiar bardzo uniwersalny, średnica 39 mm.
Zestaw obejmuje oczywiście zegarek, bransoletę z dodatkowym ogniwem i endlinkami, oryginalny, lekko tylko używany pasek NATO (na zdjęciach), podwójne pudło (lakierowany palisander plus zewnętrzne z tektury, widoczne na zdjeciach), są też papiery.
Zegarki Monta słyną przede wszystkim z niezwykle starannego wykończenia, porównywanego z najdroższymi zegarkami na rynku, a także z tego, że zwykle nie ma ich w sklepie producenta i trzeba czekać🙂
Zegarka nie używałem przez ostatnie pół roku, a ponieważ w roli zegarka do wszystkiego występuje u mnie obecnie Longines, z niejakim żalem oddaję Atlasa w dobre ręce.
Cena dla forumowiczów 4000 PLN plus kilkanaście złotych za przesyłkę InPost (kurier lub paczkomat, zależnie od kupującego).
-
Przez Z_bych
Zegarek męski Orient Bambino automatyczny FAC00009N0 używany gwarancja
Cena 799 zł + koszt wysyłki
Stan ostrożnie 8/10
Cała linia Orientów, nazwana przez użytkowników "Bambino" to zegarki z automatycznym naciągiem sprężyny, charakteryzujące się lekko eleganckim wyglądem, ale nie tracące nic z zegarka uniwersalnego, pasującego praktycznie do każdego stroju i każdych okoliczności z wyjątkiem może wycieczek w góry czy pływania.
Japońska marka Orient jest znana od wielu już lat jako producent ciekawych i przede wszystkim niezawodnych zegarków. Podobnie jest z Bambino FAC0000N0. Ten model utrzymany jest w lekko wintydżowym stylu, z tarczą w kolorze ecru, rzymskimi indeksami, niebieskimi wskazówkami i wypukłym szkłem mineralnym.
Zegarek jest używany, ale nosi tylko niewielkie, normalne tego ślady. Mechanicznie zegarek jest w doskonałym stanie, na równym, adnym chodzie.
Specyfikacja:
Marka : Orient Model : FAC00009N0 Rodzaj : Męski Mechanizm : Automatyczny, Rezerwa chodu: 40h, Orient F6724, Liczba kamieni: 22 Materiał koperty : Stal szlachetna 316L Szerokość koperty : 40.00mm Grubość koperty : 12.00mm Kolor tarczy : Beżowy Szkiełko : Mineralne Typ paska : Pasek skórzany Kolor paska : Brązowy Wodoszczelność : 3 ATM = 3 Bar = 30M
-
Przez franio1991
Witam, chętnie kupię kilka ogniw lub całą bransoletę w okazyjnej cenie do Victorinoxa Alliance.
Kupiłem na olx ale niestety w bransolecie brakuje ogniw i nie zamyka mi się na ręce...
Pozdrawiam
-
Przez Wcinek
Dzień dobry,
Posiadam już parę ładnych lat Seiko SNK807. Noszę go z różnymi paskami NATO ale uznałem że chętnie spróbowałbym zegarka na bransolecie. I o ile pomysł po prostu zmiany zegarka po głowie chodzi, to tak naprawdę lubię go i pomyślałem że najłatwiej byłoby mi pozyskać bransoletę która była w wersji SNK809k1. Wydaje mi się to dosyć istotne bo nie dość że rozmiar mały (18mm) to jeszcze zegarek jest w macie i myślę że z błyszczącą bransoletą będzie to wyglądało conajmniej dziwnie.
Niestety - to okazuje się nie być takie łatwe, dostać gdzieś samą bransoletę . Stąd ten post - może komuś wala się po szufladzie i chciałby sprzedać?
Pozdawiam!
-
Przez dzordzo
Cześć mam pytanie jaka jest to marka tej bransolety i czy jest to jakaś porządna bransoleta zupełnie nie kojarzę tej marki
-