LESKOS 3477 #626 Napisano 20 Marca 2023 Z czego wnioskujesz że miesięczny ? 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3609 #627 Napisano 20 Marca 2023 22 minuty temu, LESKOS napisał(-a): Z czego wnioskujesz że miesięczny ? Może linki są ze 3 metry... 2 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2321 #628 Napisano 20 Marca 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Anansi napisał(-a): Może linki są ze 3 metry... może nawet 3 i pół ??? z długości wahadła... obecna tarcza jest mocno uwspócześniona... i zupełnie nie wyjściowa jest... Edytowane 20 Marca 2023 przez Yahagi 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzy1234 63 #629 Napisano 20 Marca 2023 witam mozna fotke mechanizmu zobaczyc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1790 #630 Napisano 20 Marca 2023 59 minut temu, jerzy1234 napisał(-a): witam mozna fotke mechanizmu zobaczyc Kilka postów wcześniej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2321 #631 Napisano 26 Marca 2023 Taki przypadek .... czy to możliwe żeby to był stary Thomass Haller ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1790 #632 Napisano 26 Marca 2023 Może .... ale mało widać na zdjęciach, a ja nie mam jeszcze chodzika. Więc fajnie było by pooglądać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tatyana 618 #633 Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Yahagi napisał(-a): Taki przypadek .... czy to możliwe żeby to był stary Thomass Haller ? To nie jest Haller. Był na rosyjskim forum temat "brojlery" http://forum.watch.ru/showthread.php?p=6589347&highlight=бройлер***#post6589347 Pozdrawiam Tatyana Edytowane 26 Marca 2023 przez Tatyana 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2321 #634 Napisano 27 Marca 2023 Dzięki... Kojarzę 'brojlery' Na ten moment - trudno w nich jakąś regularność dostrzec, albo przynajmniej ja jakoś szczególnie nie potrafię. Może charakterystyczny mostek jedynie. Pokazałem ten 11 i zapytałem o możliwość TH, bo ten mechanizm jest na takim wieszaku (widzę, że w skrzyni wtórnej... i są dodatkowe otwory) A TH 21466 jest na takim: A TH 27837 na takim: ... stąd skojarzenie z TH. U mnie, rozpoznawalne mechanizmy THallera zaczynają się od nieco ponad 19 xxx. Coś musiało być wcześniej. Być może tylko ja nie rozpoznaje. I dlatego takie ostrożne pytanie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tatyana 618 #635 Napisano 27 Marca 2023 6 godzin temu, Yahagi napisał(-a): Dzięki... Kojarzę 'brojlery' Na ten moment - trudno w nich jakąś regularność dostrzec, albo przynajmniej ja jakoś szczególnie nie potrafię. Może charakterystyczny mostek jedynie. Pokazałem ten 11 i zapytałem o możliwość TH, bo ten mechanizm jest na takim wieszaku (widzę, że w skrzyni wtórnej... i są dodatkowe otwory) ... stąd skojarzenie z TH. U mnie, rozpoznawalne mechanizmy THallera zaczynają się od nieco ponad 19 xxx. Coś musiało być wcześniej. Być może tylko ja nie rozpoznaje. I dlatego takie ostrożne pytanie Znalazłam chodziki: W mojej bazie danych połowa starych mechanizmów TH z podobnym wieszakiem, zastąpił go taki wieszak: Pozdrawiam Tatyana 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2321 #636 Napisano 29 Marca 2023 Taki zegar na dziś. Pierwszy raz widzę taką sygnaturę... Stopka ramienia wychwytu przypomina mechanizm 339, który był tu pokazywany, tylko tam jeden wkręt, a tu dwa... No i mostek taki 'znajomy'. Ale wieszak - wiedeński, na 4 punkty. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3609 #637 Napisano 29 Marca 2023 Atena z LG (?) na tarczy. Lucky Goldstar? Podobne liternictwo jest na sygnaturze Louis Grisel. 1 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2321 #638 Napisano 12 Kwietnia 2023 A tu Willmann ... Bez cudów, ale 'duży'... bo nie można powiedzieć, że stojący. Zegar jest na zatoce_UK. To już kolejny 'duży'... i one zdarzają się zazwyczaj właśnie tam. To nie wygląda na skrzynię z Freiburga... więc myślę sobie, że może one w UK były do mechanizmów dorabiane ?? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1790 #639 Napisano 12 Kwietnia 2023 Sądzę, że to jednak skrzynia z Freiburga. Dolna część wygląda inaczej, a od tyłu to jeszcze bardziej. W górnej jest nawet rowek na hak. Myślę, że jak był większy popyt na stojące, to i znalazła się firma, która spełniała takie życzenia. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2321 #640 Napisano 12 Kwietnia 2023 a fakt... o tym nie pomyślałem ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2321 #641 Napisano 13 Kwietnia 2023 A dzis Suchy... trój-płytowiec....nie widziałem jeszcze takiego: 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1790 #642 Napisano 26 Kwietnia 2023 Taki Non Plus Ultra 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2321 #643 Napisano 27 Kwietnia 2023 (edytowane) Taki gong ... GB. Ö.P. - to będzie Österreich Patent (już znalazłem ... 1899/1900 rok) ? Edytowane 27 Kwietnia 2023 przez Yahagi 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2321 #644 Napisano 20 Maja 2023 Był taki zegar na ogłoszeniu w DE .. Mierzyłem się, walczyłem, ale nie dałem rady... no niestety nie mam tam nikogo na miejscu. A fajny jakiś taki, chociaż nie wiem co to : 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2321 #645 Napisano 25 Maja 2023 (edytowane) No co się nie da ??? Da się.... Edytowane 25 Maja 2023 przez Yahagi 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2321 #646 Napisano 30 Maja 2023 Takie wahadło 'we wiedeńcu'... możliwe to ? Najłatwiej powiedzieć, że nie... ale okucia pośrednie jakoś tak dziwnie pasują i sprawiają wrażenie 'z epoki'... ?? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #647 Napisano 30 Maja 2023 Wydaje mi się, że były takie stosowane. Były też pręty szklane. Kilka takich zegarów mają LESKOS i Lusyk. Pozdrawiam Jacek 1 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2321 #648 Napisano 1 Czerwca 2023 Taki zegar: .... a w środq..... taaaaa-daaaaaammmm.... Taka niespodziewanka 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kerims 103 #649 Napisano 2 Czerwca 2023 Pachnie Freiburgiem... A dokładnie to Endler. Ciekawe... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3477 #650 Napisano 2 Czerwca 2023 ... no i znaczy składak - "skrzynka znaczy do kosza" 😉 - moim skromnym zdaniem, docelowo .... 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach