PM1122 1786 #176 Napisano 11 Maja 2021 No i te otwory do nakręcania, są jakby mniej rozstawione..... czyżby bębny były bliżej siebie? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2285 #177 Napisano 16 Maja 2021 Z dziś taki przypadek. Z niczym mi się nie kojarzy... może ktoś inny coś wypatrzy ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2285 #178 Napisano 19 Maja 2021 A taka stopka ... u kogo ona bywała ? Gdzieś tu na forum widziałem, ale nie wiem jakich zaklęć użyć w wyszukiwarce, żeby się dokopać... Ktoś może podpowie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2285 #179 Napisano 24 Maja 2021 Taki dziś... nawet nie próbuję zgadywać kto go popełnił. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #180 Napisano 25 Maja 2021 W dniu 19.05.2021 o 17:13, Yahagi napisał(-a): A taka stopka ... u kogo ona bywała ? Gdzieś tu na forum widziałem, ale nie wiem jakich zaklęć użyć w wyszukiwarce, żeby się dokopać... Ktoś może podpowie ? W książce Tomka Malińskiego, w zegarze z Leszna (podejrzenie o b. wczesnego GB ) ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2285 #181 Napisano 25 Maja 2021 Hmm... no faktycznie. Jest trochę różnic, ale być może... kto wie. Pod tarczą bardzo podobny do GB944. Nie wszystko musi być identyczne. Odkładam do archiwum. Może się przyda. BB560 Pozostałem zdjęcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #182 Napisano 27 Maja 2021 Baardzo wczesny GB 2 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2285 #183 Napisano 12 Czerwca 2021 Taka ciekawostka... GB 72xxx. Znów waga absorbuje uWagę 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #184 Napisano 12 Czerwca 2021 To chyba łuska, ciekawe jaki kaliber. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6172 #185 Napisano 12 Czerwca 2021 (edytowane) Nie widzę kryzy.. ( chyba, że upiłowana ) Obstawiam tzw.40mm, ppanc Edytowane 12 Czerwca 2021 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #186 Napisano 12 Czerwca 2021 rura mosiężna , na oko conajmniej 45 mm ... i narzucany ołów ... Wymęczony , biedny zegar ... 😏 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ATO 49 #187 Napisano 12 Czerwca 2021 W dniu 25.05.2021 o 08:36, Yahagi napisał(-a): Hmm... no faktycznie. Jest trochę różnic, ale być może... kto wie. Pod tarczą bardzo podobny do GB944. Nie wszystko musi być identyczne. Odkładam do archiwum. Może się przyda. BB560 Pozostałem zdjęcia. Kupiłem ten mechanizm na portalu Ol..., ale sprzedawca okazał się zwykłym złodziejem. Po wpłaceniu na konto nie wysłal mechanizmu , a swoje konto na portalu zlikwidował . Szkoda , bo byłaby okazja do porównań. Pozdrawiam, Janusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2285 #188 Napisano 12 Czerwca 2021 Teraz, ATO napisał(-a): Kupiłem ten mechanizm na portalu Ol..., ale sprzedawca okazał się zwykłym złodziejem. Po wpłaceniu na konto nie wysłal mechanizmu , a swoje konto na portalu zlikwidował . Szkoda , bo byłaby okazja do porównań. Pozdrawiam, Janusz Aaaa.. no właśnie Tak podejrzewałem że coś jest tu nie bardzo, bo nie można było sie z nim dogadać.. i żadnego kontaktu... ustawione było tak, że to on podejmował inicjatywę. Też zauważyłem, że konto zniknęło, chociaż miał tam 3 strony różnego rodzaju fantów. Drobnica, ale jednak musiał je wprowadzić. Jak rozliczałeś się z nim ? Jest jakaś szansa odzyskać kasę i pogonić złodzieja ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ATO 49 #189 Napisano 12 Czerwca 2021 Niestety nie ma szans na dorwanie złodzieja. Portal nie podaje żadnych danych, zalecają zgłoszenie na Policję to wówczas Policji pomogą. Kwota była bardzo mała, także Policja tym się nie zajmie, a wpłaty dokonałem na konto bankowe. Konto rozliczeniowe, w związku z tym nie mam żadnych danych. Pieniądze drobne ale mechanizm był ciekawy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2285 #190 Napisano 12 Czerwca 2021 Tak się zastanawiam, czy gość rzeczywiście miał ten mech w ręce, czy gdzieś zdjęcia takie znalazł. Bo cała reszta tego co miał wystawione - już nie wzbudzała zainteresowania. Przez bank można jeszcze spróbować... jeśli masz nr rach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ATO 49 #191 Napisano 12 Czerwca 2021 Teraz tez myślę, że nie miał mechanizmu, a że drobny złodziejaszek to i kwota nie była wysoka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2285 #192 Napisano 12 Czerwca 2021 A tu jaka piękna sygnatura ? Bardzo interesujący zegar... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #193 Napisano 12 Czerwca 2021 Piękny ten "Suchy", wygląda na miniaturkę. Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #194 Napisano 12 Czerwca 2021 Dwarf ... 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #195 Napisano 12 Czerwca 2021 Co tam się na tym mostku kotwicy dzieje? Czterokroć przykręcona nakładeczka, od góry ekstra śrubeczka. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2285 #196 Napisano 22 Czerwca 2021 Podpowiedzcie proszę... to będzie GB ? czy to tylko napis na tarczy ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #197 Napisano 22 Czerwca 2021 Sądzę, że to faktycznie Jungecker. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2285 #198 Napisano 23 Czerwca 2021 No to teraz mam szybki strzał... takie coś jest do wzięcia. Nie mam pojęcia co to i jaki zakres kwotowy można zaproponować. Wszelkie wskazówki / spostrzeżenia cenne... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #199 Napisano 23 Czerwca 2021 Tarczazapiękna, skrzyniazabiedna, wagazawielka. Reszty nie widać. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2285 #200 Napisano 23 Czerwca 2021 Też nie mam pojęcia co to ... wygląda na CS (?) ... możliwe to ? Ale jakoś bardziej w wiedeńca się wdał... Być może jutro będzie więcej zdjęć bo znajomy go chyba klepnął... To coś więcej będzie można podumać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach