Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
radar333

Klub Miłośników Zegarków TIMEX

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.05.2023 o 15:39, Renes napisał(-a):
Pod jakim względem Casio wydał Ci się lepszy?
To ta "zrzynka" z Casio, czy inny?: G-SHOCK GM-2100B-3AER Casio - Zegarek.net
Ten Timex mi bardziej się podoba, wygląda po prostu ładniej, przynajmniej dla mnie, Casio trochę jak pulpet, zwłaszcza bezel, który wolałbym cieńszy. 

Czy Casio ma/miał może też model cyfrowy podobny do tego Ironmana z górnego zdjęcia - duży wyświetlacz (duże cyfry)? 
Pokaż więcej  
Zrzynka z całej serii G-Shock 2100. Natomiast Timex jest zrobiony z tworzywa więc to jest nawiązanie do podstawowej serii GA-2100 - i w tym wypadku tworzywo wydaje się lepsze w Casio. Link, który podesłałeś jest do wersji ze stalową kopertą i tutaj wykonaniem plastykowy Timex nie ma podejścia w ogóle. (BTW w TT jest teraz promka na ten model i chodzi poniżej 600zl, więc taniej niż Timex).

Co do gustu to każdy ma swój. Jak bardziej podoba się Tobie homar w wykonaniu Timex'a to mi nic do tego.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 30.05.2023 o 11:03, rm26 napisał(-a):

Zrzynka z całej serii G-Shock 2100. Natomiast Timex jest zrobiony z tworzywa więc to jest nawiązanie do podstawowej serii GA-2100 - i w tym wypadku tworzywo wydaje się lepsze w Casio. Link, który podesłałeś jest do wersji ze stalową kopertą i tutaj wykonaniem plastykowy Timex nie ma podejścia w ogóle. (BTW w TT jest teraz promka na ten model i chodzi poniżej 600zl, więc taniej niż Timex).

Co do gustu to każdy ma swój. Jak bardziej podoba się Tobie homar w wykonaniu Timex'a to mi nic do tego.

Pokaż więcej  

Ten Casio wygląda w rzeczywistości świetnie i pancernie. Dzięki za wskazanie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
  W dniu 30.05.2023 o 11:03, rm26 napisał(-a):

Pokaż więcej  

Obejrzałem kilka modeli  Octagona GA-2100 z których czarny 1AER podoba mi się najbardziej (ma jasne indeksy). Ale wstawiłbym do niego wskazówki godzin oraz wskazówkę subtarczy dni tygodnia z solarnego Octagona GA-B2100-1AER (są mniejsze/cieńsze a od subtarczy jest czerwona) oraz kolorową subtarczę dni tygodnia z Octagona GA-2100FT-8AER FUTUR. Tylko w takim "wyglądzie" kupiłbym chyba tylko  Octagona dla najlepszej czytelności z powodu mojego wzroku. Pytanie, czy te części/elementy dałoby się kupić oddzielnie i wstawić do czarnego GA-2100-1AER w serwisie Casio...

.

Edytowane przez Renes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 30.05.2023 o 21:01, Renes napisał(-a):
Obejrzałem kilka modeli  Octagona GA-2100 z których czarny 1AER podoba mi się najbardziej (ma jasne indeksy). Ale wstawiłbym do niego wskazówki godzin oraz wskazówkę subtarczy dni tygodnia z solarnego Octagona GA-B2100-1AER (są mniejsze/cieńsze a od subtarczy jest czerwona) oraz kolorową subtarczę dni tygodnia z Octagona GA-2100FT-8AER FUTUR. Tylko w takim "wyglądzie" kupiłbym chyba tylko  Octagona dla najlepszej czytelności z powodu mojego wzroku. Pytanie, czy te części/elementy dałoby się kupić oddzielnie i wstawić do czarnego GA-2100-1AER w serwisie Casio...

.
Pokaż więcej  
Ja się nigdy w modyfikacje nie bawiłem, ale do G-Shocków jest sporo elementów do dostania. Popytaj kolegów na forum w temacie G-Shock, na pewno pomogą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia  w stylu vintage, bo i zegarek w takim stylu, TIMEX wersja Waterbury, kupiony głównie dla rewelacyjnego paska S.B. Foot Tanning Co.

dOhhmHb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 15.06.2023 o 11:24, Topaz napisał(-a):

Zdjęcia  w stylu vintage, bo i zegarek w takim stylu, TIMEX wersja Waterbury, kupiony głównie dla rewelacyjnego paska S.B. Foot Tanning Co.

dOhhmHb.jpg

Pokaż więcej  

Gdybyś kiedyś wyrzucał zbędny zegarek, to... ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 1.07.2023 o 19:07, Paulus57 napisał(-a):

Tani zegarek też może być super i ten taki jest. :) 

Pokaż więcej  

Całkowicie się zgadzam, nie tylko taniocha… ale Timex naprawdę wypuścił w bród fajnych czasomierzy na przełomie ostatnich kilkudziesięciu lat.

Fajne… przystępne, dla każdego coś fajnego, złego słowa nie powiem (a mam grubo ponad pięćdziesiąt różnych modeli z pod znaku „T”. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 1.07.2023 o 19:16, Londek napisał(-a):

Całkowicie się zgadzam, nie tylko taniocha… ale Timex naprawdę wypuścił w bród fajnych czasomierzy na przełomie ostatnich kilkudziesięciu lat.

Fajne… przystępne, dla każdego coś fajnego, złego słowa nie powiem (a mam grubo ponad pięćdziesiąt różnych modeli z pod znaku „T”. 

Pokaż więcej  

Ja mam mniej, niż 10 i już mi się wydawało że mam sporo. ;) Ten Twój model jest wyjątkowo fotogeniczny, jak mi się trafi to sobie kupię. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ebay’u są dość często dostępne, cena pomiędzy £25/ £35 za super stan… a ori skóra jest naprawdę świetna. 
Dwie foty, co by nie zasuszać😜

68D13A22-C1B1-498C-9ED4-BAF536AD8101.jpeg

8F6B9448-5D8D-46D5-B107-2D21BE825A56.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trafił mi się dosłownie biały kruk… taki skin diverek z 70’ lat 

DCD97E24-50AB-414A-AF66-A019C362E829.jpeg

B6F948DD-CF5B-4620-939B-786C1E77A1EE.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 15.07.2023 o 08:33, Londek napisał(-a):

Trafił mi się dosłownie biały kruk… taki skin diverek z 70’ lat