Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
radar333

Klub Miłośników Zegarków TIMEX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem tu nowy i chciałbym na wstępie się przywitać 👍

Dzisiaj mi przyszedł zegarek Timex t5k195 i mam z nim problem, a mianowicie gdy na wyświetlacz pada jasne światło albo słońce to cyfry na wyświetlaczu mrugają/pulsują. Przy gorszym świetle tego praktycznie nie widać. Pierwszy raz coś takiego mam w zegarku cyfrowym i bardzo mnie to drażni. Miał ktoś może już tak i udało mu się rozwiązać problem?

Myślałem, że może to być słaba bateria, ale wszystkie funkcje i podświetlenie działają normalnie.

Edytowane przez turek2001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

423743b30033ebd2e3355a3af724ca3b.jpg

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Mikas napisał(-a):

423743b30033ebd2e3355a3af724ca3b.jpg

Za 299? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Za 299? 
Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prezent od żony z okazji dnia dziecka 😁 . Jak by miał szafirowe szkło i wr100 byłby idealny. 

IMG_7299.jpeg 

Edytowane przez rob3rt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć! Szukam w miarę niedrogiego zegarka w stylu pilota i trafiłem właśnie na Timexa Epeditiona Sierra (różni się od Scouta chyba głównie, tym że ma WR100, a nie 50). Chciałbym spytac osoby które miały do czynienia z z Expeditionem o Wasze wrażenia? Sporo osób pisze gdzieś na YT, że nie warto, że Timex jest be, ale jest też sporo zadowolonych osób. Czy 3-4 stówki za taki zegarek to uczciwa cena? Miałem raz Timexa Reissue Q, ale za bardzo rwał włosy więc go sprzedałem. Ale w sumie całkiem fajny to był zegarek. Zdjęcie podglądowe :)

IMG_1092.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Timexa Expedition Scout od prawie dwóch lat.

Zegarek działa jak powinien, spóźnia się kilka sekund na miesiąc, więc jak na zwykłego kwarca wszystko jest ok, sekundnik dość dobrze trafią w indeksy (moze nie tak na 100%, ale i tak dużo 

lepiej niż w wielu droższych zegarkach, które widziałem). 

Linia Scout / Sierra to w miarę wierne repliki zegarków używanych przez armię amerykańską podczas wojny w Wietnamie, więc jeśli ktoś lubi takie klimaty, może to być dla niego na plus.

Dodatkowo zegarek jest dość mały i dzięki temu jest bardzo wygodny, bo dobrze uklada się na nadgarstku i bez problemu mieści się pod każdym rękawem, co dla mnie jest dużą zaletą.

Fajnym rozwiązaniem jest też indiglo, dzięki czemu nie ma problemu z odczytaniem godziny w ciemności.

Timex to oczywiście nie jest marka premium, ale przy cenie większości modeli prezentuje bardzo dobry stosunek jakości do ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Timex Scout z nieco zdroższym kolegą. To fajne sikory tylko pasek trzeba w nich na lepszy zmienić :)

image.thumb.jpg.db36ff8c31275b29bc515b6be2195248.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. A widzieliście zegarki ze stajni Timex we współpracy z UFC? Dzisiaj gdzieś na allegro mi mignął. Na eobuwie też są. Całkiem ciekawie wyglądają chociaż cena taka dość wygórowana się wydaje bo powyżej 800zl. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na amazonie kupisz te sygnowane UFC za "grosze" 🙂 Chociaż też zależy jaki model 😛

Edytowane przez mariusz9a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

🤗

20240721_111018.jpg

W dniu 2.07.2024 o 10:56, Paulus57 napisał(-a):

IMG_20240702_092433.jpg

On ma zielony ten wyświetlacz, czy tylko na zdjęciach tak się wydaje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi