SLAWEK 01 69194 #751 Napisano 1 Września No i te jego oświadczenie 🤦♂️. Masakra Jak koledzy obstawiają z Aleksandrową? Wydaje się że tylko niewielki poślizg bo Alex dość gładko i szybko pokonał Szwajcara🥎 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 9584 #752 Napisano 1 Września (edytowane) 3 godziny temu, SLAWEK 01 napisał(-a): Aleksandrową Gładko poszło. Brawo 1GA. Przyjaciółka Igi też w ćwierćfinale. Brawa dla jej trenera, naszego rodaka, T. Wiktorowskiego => Radwańska, Świątek, a teraz Osaka, której dawno nie było na tym etapie szlemów. Edytowane 1 Września przez GostRado 0 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 9584 #753 Napisano 2 Września 0 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 9584 #754 Napisano 2 Września Jak on gra!! Będzie finał. 0 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 9584 #755 Napisano 4 Września (edytowane) Szkoda, ale ciężko się gra, gdy cały stadion wyje z radości po każdym twoim błędnym zagraniu. Wydaje mi się, Iga powinna zatrudnić jeszcze jednego wybitnego specjalistę, bo niekiedy przegrywa kluczowe mecze głową. Edytowane 4 Września przez GostRado 0 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 9584 #756 Napisano 7 Września 0 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 280 #757 Napisano 21 Września Przyznam szczerze, zwątpiłem w końcowy sukces. Brawo Iga 😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70902 #758 Napisano 21 Września Mecz nie stał, delikatnie rzecz ujmując, na najwyższym poziomie sportowym. Ale Iga pokazała w nim to, za co ją najbardziej podziwiam: charakter mistrzyni. Jako zdeklarowany seksista i mizogin, biorę, naturalnie, poprawkę na to, że to nie faceci, że "chłopaki nie płaczą", itd. - ale ona "to ma". Potrafi (pewnie, nie za każdym razem, ale BARDZO CZĘSTO) się "ogarnąć" nawet w momentach najcięższej próby, spiąć 4 litery i - chociaż nic nie wychodzi - zrobić to. Wygrać. Przełamać tzw. pecha, czy jak to zwał. Dzisiaj to pokazała w meczu, w którym w pierwszym secie dostała konkretny łomot, a potem też szło, jak po grudzie. Ale wytrzymała - właśnie dlatego, że ma Serce Lwa. 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67174 #759 Napisano 21 Września Sukcesy Igi wynikają z połączenia kilku kluczowych elementów. Przede wszystkim dysponuje niezwykle skutecznym returnem – wygrywa około 60% punktów po drugim serwisie rywalek i przełamuje przeciwniczki prawie w połowie gemów odbioru. Jednocześnie potrafi utrzymać własne podanie – wygrywa blisko 78% gemów serwisowych. Do tego dochodzi ogromna sprawność fizyczna i wyjątkowa siła mentalna. Iga zachowuje spokój w najtrudniejszych momentach i często decyduje o losach meczu właśnie wtedy, gdy presja jest największa. To połączenie techniki, fizyczności i psychiki sprawia, że dominuje w kobiecym tenisie. To właśnie pokazała w dzisiejszym finale. Wielu już ją skreślało, a ja mam nadzieję, że wkrótce wróci na sam szczyt. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach