Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TimeWaitsForNoOne

najtańszy wyrób zegarkopodobny

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Uhrenfreund napisał(-a):

😉👍

Tak, te atrapy to cześć koperty. 

Coś pięknego. Spotykałem się jeszcze z takimi, które dało się wcisnąć, ale sprężynowały i nic więcej. Chyba nawet na zasadzie "elastycznej" części pierścienia do trzymania werku.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pójdę do piekła za tę "renowację" koperty farbą do grzejników ;D

konkord.jpg

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Były Oreintexy, jest i Orintex. Ciekawy o tyle, że wyrób azjatycki (Hong Kong assembled, jak chwalą się na tarczy), a w środku jak byk UMF.

ori2.jpg

orin.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wsadziłem fabrycznie nowy zestaw fioletowy. wczoraj. dzisiaj patrzę, a w środku syf. a czyściłem i szkło, i kopertę od środka, tarcza była czyściusieńka. wygląda na to, że tak się zabawnie kruszy powłoka w środku koperty. zdarłbym to, ale boję się ruszyć szkło, bo pewnie majfrend wkleił na super glue.

9789789789789.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra. Trza się było za ten cud zegarmistrzostwa zabrać, bo o produkt z wyższej półki należy odpowiednio dbać. Co pyliło? Widać na zdjęciu. Chrom obłaził wewnątrz koperty jak szalony. Trochę szajsmetalu też usunąłem. Przy okazji dałem mu nowe szkło z mojego dawcy. Na szczęście było na wcisk, a nie na klej. Na koniec trzeba było tylko trochę powyginać rant w dekielku, bo po usunięciu chromu i odrobiny szajsmetalu był luźny. Teraz można iść na salony.

gn2.jpg

g23.jpg

gen.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, tofiks_th napisał(-a):

No teraz to prawdziwy salonowiec😉

i do tego w modnym kolorze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Uhrenfreund napisał(-a):

Piękny 

:D Jak noc listopadowa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orlando. Dostałem od osoby, która to z kolei dostała ten zegarek od Ukraińca.

20250216_122959.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Mattej napisał(-a):

Orlando. Dostałem od osoby, która to z kolei dostała ten zegarek od Ukraińca.

20250216_122959.jpg

Bogaty :D. No i ładnie przyklejone wskazówki ma :D. Co ma w środku? Chinola czy bogatą miyotkę?

Edytowane przez oszolom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, oszolom napisał(-a):

Bogaty :D. No i ładnie przyklejone wskazówki ma :D. Co ma w środku? Chinola czy bogatą miyotkę?

Nie mam pojęcia. Wskazówka minutowa obraca się luzem. Fajna waga przy kopercie 46mm. 

20250216_164914.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Mattej napisał(-a):

Nie mam pojęcia. Wskazówka minutowa obraca się luzem. Fajna waga przy kopercie 46mm. 

20250216_164914.jpg

majfrendy nauczyły się robić cienkie odlewy z szajsmetalu. ostatnio myślałem, że zegarek jest z plastiku, taki był lekki, ale pojechałem dremelkiem lekko dla testu i metal jak byk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro jest wersja bicolor z 3 tarczami, nie staram się wnikać, co imitują. Drogo, 61zł 😆

Zegarek-meski-ORLANDO-bransoleta-srebrny-zloty.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, oszolom napisał(-a):

21zł z cłem, ale limit 1 sztuka na klienta. Czyżby aż tak chodliwe? 😄 Tylko brać zanim zaczną się zapisy na listę oczekiwania 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykłem tu wrzucać moje zegarki, ale zrobię wyjątek, bo czegoś tak obrzydliwego dawno nie widziałem. Fałszywy dziurbilion.

567.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to już w ogóle jakaś wyższa szkoła podrabiania podróbek, bo popularny dostawca takich zegarków za 5 USD z Aliexpress nazywa się Curren. A tutaj na logo jest napisane Kurren a wzór graficzny taki sam jak ma „oryginalny” Curren .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale nie wiem, czy to nie to samo. Curreny chyba były pierwsze, a te potem się pojawiły. Cholera wie, nie wnikam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Muszę przyznać, że przeglądanie ofert lombardów to wyborna zabawa. Wczoraj był naklejany dziurbilion, dziś wpadł mi w oko cudny szkieletor na automtycznym tongji z puszek po konserwach. Złożyli go chyba z różnych resztek, jakie mieli. Genialna jest ta tarcza do małego sekundnika bez małego sekundnika.

654g.jpg

A żeby nie było, że pokazuje tylko cudze zegarkowe dziadostwo, to wrzucam jeszcze zabawnego frankena, który mi wpadł z fajnym swatchem w paczce. W sumie otworzyłem go z ciekawości, żeby zobaczyć, co tam w środku siedzi, zanim wrzucę do pudła z takimi trupkami. I zamiast "japan movt" znalazłem ruskiego kwarca :D. Na dodatek martwego :D

7yyu67.jpg

121212.jpg

Edytowane przez oszolom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Circa 20 złotych, więc nie taki najtańszy. Dziwoląg, więc musiałem sprawdzić. Nawet zabawny. W środku SL68, więc szybko padnie.

uiynoi.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.03.2025 o 20:12, oszolom napisał(-a):

Circa 20 złotych, więc nie taki najtańszy. Dziwoląg, więc musiałem sprawdzić. Nawet zabawny. W środku SL68, więc szybko padnie.

uiynoi.jpg

Zacytuję komentarz z ali odnośnie tego zegarka: "Co za elegancki zegarek! Stosunkowo mały współczynnik kształtu z tarczą 40mm i tylko 9mm grubości, dzięki czemu jest to idealny zegarek. Gdy nauczysz się czytać interesującą tarczę, automatycznie staje się ona ulubionym zegarkiem. Regulowana bransoletka z siatki ze stali nierdzewnej jest super wygodna i sprawia, że zegarek wygląda jeszcze bardziej elegancko. Twarz sprawia, że jest tak interesująca i automatycznie rozpoczyna rozmowę. Nosiłem go z czarnym garniturem i białą koszulą i przykuło to tyle uwagi! Czas na zegarku na zdjęciu to 16:30 10 dnia miesiąca. Jedyną miną jest to, że nie ma lume na dłoniach lub tarczy, więc odczytanie czasu w słabym świetle jest trudne, ale poza tym, jest to wspaniały zegarek, który będzie wyglądał na zachowujący klasyczny wygląd przez długi czas. Zdecydowanie 5 z 5 gwiazdek!!"

Można się cieszyć i z takiego? Można!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękna recenzja. Niestety wątpię w to, że będzie wyglądał na zachowujący klasyczny wygląd przez długi czas :D

Tak przy okazji, to dopiero patrząc na to moje zdjęcie się zorientowałem, że on ma datownik :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, oszolom napisał(-a):

Piękna recenzja. Niestety wątpię w to, że będzie wyglądał na zachowujący klasyczny wygląd przez długi czas :D

Tak przy okazji, to dopiero patrząc na to moje zdjęcie się zorientowałem, że on ma datownik :P

Mi od razu się rzucił w oczy, a w zasadzie to ciekawość, czy zmiana daty działa..😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Mattej napisał(-a):

Mi od razu się rzucił w oczy, a w zasadzie to ciekawość, czy zmiana daty działa..😆

Najwyraźniej działa, bo dziś pokazuje 25 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi