Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Lincoln Six Echo

Premiery zegarkowe, nowości, ciekawe wydarzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Dekompresja z glebokosci X to bedzie 5 czy 6 diamencikow :D ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to efekt rolexa :) wsadźmy diamenty do sportowego zegarka. Funkcjonalnie nie ma sensu, estetycznie to kwestia opinii / gustu.

Mnie bardziej zastanawia dlaczego Doxa w to poszła? Tylko dlatego że może, albo chce się pozycjonować wyżej? Dla mnie takie zegarki są raczej dla określonej grupy klientów a czy ta grupa będzie zainteresowana doxą?

sznuk-nie-wiem.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Jan napisał(-a):

Mnie bardziej zastanawia dlaczego Doxa w to poszła? Tylko dlatego że może, albo chce się pozycjonować wyżej?

Nie, to są po prostu damskie zegarki. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, ireo napisał(-a):

Nie, to są po prostu damskie zegarki. 

"Diameter 39.00 mm x 41.50 mm" raczej sugeruje unisex

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nope. Średnica tarczy to kilkugroszówka, ten zegarek naprawdę jest damski w odbiorze.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, myślałem że sa jednak wieksze. Tej damki nie miałem w ręce.

Czyżby niebawem nowy seamaster?

FB_IMG_1731941728231.jpg

FB_IMG_1731941952725.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co? Przekonali mnie tymi diamentami. Od dawna zastanawiałem się: Doxa czy Maranez. Maranez zrobił wersję z tytanu, a Doxa odpowiedziała diamentami. To w takiej sytuacji chyba stanęło na Maranezie.

W dniu 16.11.2024 o 07:20, cordi7 napisał(-a):

IMG_5951.thumb.png.7ff85d6f76a973729f8d556c3165ee10.png

A to je owszem, pikne.

Edytowane przez Sierżant Julian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Nowosc od Doxy :D

1731926227792.png

O qwa. Co poszło nie tak 🤔

7 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Moim skromnym zdaniem:

Oczu Kąpiel - Oczu Kąpiel hat ein neues Foto hinzugefügt.

Dokładnie.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

H20A4372.jpg

Te wyglądają dobrze.  

5 godzin temu, Jan napisał(-a):

"Diameter 39.00 mm x 41.50 mm" raczej sugeruje unisex

Niestety nie. 

Ta koperta jest "dziwna". 42mm wygląda na mały zegarek. Tam jest maleńka tarcza jak pisze Filip. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.11.2024 o 13:40, Perpetuum Mobile napisał(-a):

„Professional” emoji1787.png
Bo prawdziwy tool-watch poznaje się po diamentach. emoji23.png

W dniu 18.11.2024 o 13:43, cordi7 napisał(-a):

Dekompresja z glebokosci X to bedzie 5 czy 6 diamencikow :D ?

Damski zegarek do letniej sukienki i na przyjęcie nad basenem 😉. Akurat pomarańczowy mnie nie urzekł, ale wariant z ciemną tarczą całkiem ciekawy (wstawiłam zdjęcia do Klubu Doxy). Mój EDC Aquaracer jak na ten moment do dekompresji też mi się nie przydał i nie sądzę, aby to się zmieniło.

W dniu 18.11.2024 o 14:30, Jan napisał(-a):

Mnie bardziej zastanawia dlaczego Doxa w to poszła? 

Obstawiam, że dla pieniędzy. 

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, AK&AK napisał(-a):

Damski zegarek do letniej sukienki i na przyjęcie nad basenem 😉. Akurat pomarańczowy mnie nie urzekł, ale wariant z ciemną tarczą całkiem ciekawy (wstawiłam zdjęcia do Klubu Doxy). Mój EDC Aquaracer jak na ten moment do dekompresji też mi się nie przydał i nie sądzę, aby to się zmieniło.

Obstawiam, że dla pieniędzy. 

Ja patrzę na damskie zegarki przez pryzmat gustu żony (na szczęście pokrywającego się z moim) i zgadzam się z jej utyskiwaniem, że dla producentów statystyczna kobieta to coś w rodzaju dwunożnej sroki. Masa perłowa, diamenciki, pies wie co jeszcze i rozmiar mikry do tego - wystarczy choćby popatrzeć nawet i na tegoroczne GPHG. Nie wiem, być może ona jest nietypowa. Nie byłoby w tym wszystkim problemu gdyby był wybór, niestety często w damskich rozmiarach jest wersja turbobling albo nic.

A co do kasy to zgoda. Porsche też trzepie SUVy żeby się utrzymać i móc produkować 911. Natomiast przy marce jak Doxa czy Sinn mnie osobiście to jednak trochę zgrzyta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

Ja patrzę na damskie zegarki przez pryzmat gustu żony (na szczęście pokrywającego się z moim) i zgadzam się z jej utyskiwaniem, że dla producentów statystyczna kobieta to coś w rodzaju dwunożnej sroki. Masa perłowa, diamenciki, pies wie co jeszcze i rozmiar mikry do tego - wystarczy choćby popatrzeć nawet i na tegoroczne GPHG. Nie wiem, być może ona jest nietypowa. Nie byłoby w tym wszystkim problemu gdyby był wybór, niestety często w damskich rozmiarach jest wersja turbobling albo nic.

A co do kasy to zgoda. Porsche też trzepie SUVy żeby się utrzymać i móc produkować 911. Natomiast przy marce jak Doxa czy Sinn mnie osobiście to jednak trochę zgrzyta.

Sroka dwunożna :D

Chopard w kolekcji Happy Sport fajnie zbalansował biżuterię z czasowskazywaczem ;)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

(...) i zgadzam się z jej utyskiwaniem, że dla producentów statystyczna kobieta to coś w rodzaju dwunożnej sroki. (...)

Nie.

Lubię złoto, kamienie szlachetne, masę perłową. Mam zegarki z tarczami z masy perłowej. Mam zegarki z diamentami. Złote też. Mam też zegarki bez złota, kamieni szlachetnych, masy perłowej. I wybór wśród nich jest ogromny. Przejrzyj choćby same katalogi marek Swatcha, a zobaczysz ile zegarków spełni powyższe kryteria. Rozmiarówka też ma całkiem sporą rozpiętość. Każda coś dla siebie znajdzie. Serio, wystarczy tylko chcieć ;).

A wiesz, że ponoć Certina PH200M Diver Lady z masą perłową i diamentami to był strzał w dziesiątkę i się bardzo dobrze sprzedaje... 

5 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Chopard w kolekcji Happy Sport fajnie zbalansował biżuterię z czasowskazywaczem ;)

Tak. Mój typ to Bulgari Serpenti, te wersje na bardzo bogato. Piękna biżuteria...

I na tym kończymy off top ;). 

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, AK&AK napisał(-a):

Nie.

Lubię złoto, kamienie szlachetne, masę perłową. Mam zegarki z tarczami z masy perłowej. Mam zegarki z diamentami. Złote też. Mam też zegarki bez złota, kamieni szlachetnych, masy perłowej. I wybór wśród nich jest ogromny. Przejrzyj choćby same katalogi marek Swatcha, a zobaczysz ile zegarków spełni powyższe kryteria. Rozmiarówka też ma całkiem sporą rozpiętość. Każda coś dla siebie znajdzie. Serio, wystarczy tylko chcieć ;).

A wiesz, że ponoć Certina PH200M Diver Lady z masą perłową i diamentami to był strzał w dziesiątkę i się bardzo dobrze sprzedaje... 

Tak. Mój typ to Bulgari Serpenti, te wersje na bardzo bogato. Piękna biżuteria...

1) Nie zrozumiałem tego z "dwunożną sroką", bo prawdziwe sroki również są jak najbardziej dwunogie.

2) [Dyrektor Marketingu Ważnej Firmy Modowej:] Ale jak to tak, zegarek bez złota i kamieni szlachetnych, albo choćby masy perłowej? Nietypowe upodobania. Może jeszcze prawidłową godzinę miałby pokazywać?

3) Bulgari Serpenti powinien o każdej pełnej godzinie syczeć i wysuwać rozdwojony język. Dziwię się, że jeszcze nie opracowali takiej wersji.

4) Mnie się podobają również kobiety w zegarkach męskich (a niektóre nawet w ogóle bez). Sytuacja odwrotna, czyli mężczyzna w damskim zegarku, też się obecnie zdarza (np. małe PRX-y) ale nie ma już takiego uroku.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, ireo napisał(-a):

1) Nie zrozumiałem tego z "dwunożną sroką", bo prawdziwe sroki również są jak najbardziej dwunogie.

Prawdziwa sroka ma 2 nogi i 2 skrzydła. Te ludzkie są bez skrzydeł. Nie doprecyzowałem więc robię to teraz: o srokach mówi się, że kochają i zbierają wszystko, co się świeci - i tak producenci damskich zegarków w moich oczach postrzegają typową klientkę. Czy słusznie - nie wiem. Wiem, że moja lepsza połowa takich zegarków nie lubi. A kobietą jest (sprawdzałem 😆).

2) [Dyrektor Marketingu Ważnej Firmy Modowej:] Ale jak to tak, zegarek bez złota i kamieni szlachetnych, albo choćby masy perłowej? Nietypowe upodobania. Może jeszcze prawidłową godzinę miałby pokazywać?

Być może mają dane potwierdzające ten kierunek, nie wiem. Charytatywnie raczej niczego nie robią…

4) Mnie się podobają również kobiety w zegarkach męskich (a niektóre nawet w ogóle bez). Sytuacja odwrotna, czyli mężczyzna w damskim zegarku, też się obecnie zdarza (np. małe PRX-y) ale nie ma już takiego uroku.

Kobieta w za dużym zegarku, choćby męskim, wygląda ok (subiektywnie - dla mnie). Mężczyzna w za dużym zegarku wygląda jakby zwinął zegarek tacie - śmiesznie. Też lubię kobiety noszące męskie zegarki - pewnie dlatego, że te zegarki wyglądają jak to, co w swojej głowie mam pod hasłem „zegarek”.

42 minuty temu, AK&AK napisał(-a):

Nie.

To nie była wycieczka personalna a czuję z tej wypowiedzi, że chyba trochę tak została odebrana. Nie taka była intencja i jeśli moja wypowiedź kogoś uraziła to przepraszam. Często daje łapkę w górę oglądając twoje zdjęcia :)

Chodzi mi o to, że patrząc ogólnie na rynek widzę pewien schemat jeśli idzie o zegarki damskie - i jeśli ktoś ten format lubi to super, jeśli nie - to często albo nie ma wyboru albo kieruje się w stronę zegarków męskich.

A tenże schemat to malutki kwarcowy zegarek z kamieniami, czasem jakiś mechanik się trafi ale chociażby wspomniana przez Ciebie Certina, nota bene bardzo fajna, w wersji bez kamieni chyba nie występuje ;)

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ps. I zeby nie byc goloslownym - GPHG 2024:

Aiguille d'Or

An IWC watch

Ladies’ Complication Watch Prize

Revolution-Magazine_GPHG-2024-Nominees-Van-Cleef-Arpels-Lady-Arpels-Brise-D-ete.jpg

Ladies' Watch Prize

image.thumb.png.f36b31c5602f2cdb6264b5b83e5f0ed6.png

Men's Complication Watch Prize

Grande Complication

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

o srokach mówi się, że kochają i zbierają wszystko, co się świeci

Ale jednocześnie? Czy najpierw kochają a potem zabierają? 😁

(trzeba by zapytać pana dra Kruszewicza)

Ciekaw jestem, czy są jakieś zegarki dla kobiet zaprojektowane przez kobiety. Tak abstrakcyjnie jestem ciekaw, bo nie mam dostępu do informacji na ten temat. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, cordi7 napisał(-a):

To nie była wycieczka personalna a czuję z tej wypowiedzi, że chyba trochę tak została odebrana. (...)

Nie odebrałam Twojej wypowiedzi jako wycieczki osobistej. Zwyczajnie nie zgadzam się z Tobą, że nie ma damskich zegarków spełniających kryteria o których wspomniałeś. 

Choć przyznaję, że dziś mierzyłam zegarek, który indeksy miał diamentowe... Ładny :).

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, ireo napisał(-a):

Ciekaw jestem, czy są jakieś zegarki dla kobiet zaprojektowane przez kobiety. Tak abstrakcyjnie jestem ciekaw, bo nie mam dostępu do informacji na ten temat. 

Tak, np. Epos 4390 Diamonds by Izabela Łapińska Limited Edition.

Edytowane przez czuszka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, ireo napisał(-a):

Ciekaw jestem, czy są jakieś zegarki dla kobiet zaprojektowane przez kobiety. Tak abstrakcyjnie jestem ciekaw, bo nie mam dostępu do informacji na ten temat

Kiedy ceo piaget byla Chabi Nouri to twierdziła że ten temat jest jej szczególnie bliski. Nie zmienia to faktu ze marka jest na granicy biżuterii i zegarków więc nie jest to do końca dobry przykład. Większość ich zegarków (dedykowanych dla pań) to jednak diamenty i masa perłowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, czuszka napisał(-a):

Tak, np. Epos 4390 Diamonds by Izabela Łapińska Limited Edition.

Ale tylko w zakresie tarczy i wskazówki sekundowej. 

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, AK&AK napisał(-a):

Ale tylko w zakresie tarczy i wskazówki sekundowej. 

I mamy masę perłową, diamenty i różę :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, AK&AK napisał(-a):

Nie.

Tak, ale Serpenti w moim przekonaniu zobowiązują do określonego rodzaju ubioru. Więcej możliwości daje seria Serpenti Seduttori. To oczywiście moja opinia.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi