Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
meXy

Klub użytkowników GARMIN

Rekomendowane odpowiedzi

No jest czytelnie a jeszcze jak ktoś trochę ogarnięty w sensie ma rozeznanie w terenie  w mieście itd to na pewno mu ułatwia , miałem wcześniej instinct solara i też dało się używać navi czy jak to nazwać w tym zegarku 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instinct imo ma nawigację adekwatną do celu zegarka i wytrzymałości baterii.

Działa podobnie do starego eTrex-a 10, który zebrał ode mnie wiele przekleństw, ale też i wiele pochwał. Tyle że w eTrex musiałem wgrywać trasy przez USB, a teraz mogę przez Garmin Explore i BT. 

Aplikacja plus wytrzymały Instinct to fajna kombinacja w terenie.

Problem, że nie do wszystkiego się ten zegarek nadaje. Na kolację lepiej założyć Fenixa, i to tego najmniejszego, jeżeli ktoś już jest uzależniony od garminowskich aplikacji i nie chce tracić statystyk zakładając coś bardziej klasycznego. 

Edytowane przez adventure

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ciach cały czas na ręku jak to nowy nabytek trzeba nacieszyć oko .

IMG_0919.jpeg

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie wygląda, fajna, prosta i czytelna tarcza. Pytanie tylko gdzie miałby być jeśli nie na ręku? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na kierownicy rowerka 

17 minut temu, Kurtzman napisał(-a):

Ładnie wygląda, fajna, prosta i czytelna tarcza. Pytanie tylko gdzie miałby być jeśli nie na ręku? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, revolta4 napisał(-a):

Na kierownicy rowerka 

Na to nie wpadłem. Masz jakiś uchwyt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. W instrukcji zegarka jest napisane że ładowanie solarne działa w zakresie temperatur 0-60C. Na stronach support Garmina znalazłem informację, że ładowanie słoneczne nie działa gdy temperatura na zewnątrz spadnie poniżej 0C.

Tylko co Garmin rozumie przez “na zewnątrz”? Czy to temperatura na zewnątrz zegarka czy na zewnątrz umieszczenia.

Chodzi mnie o to czy 2X będzie się ładował zimą w kabinie auta? W tej chwili ładuje się świetnie.

Jakie są wasze doświadczenia w ładowaniu solarnym zimą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Powiem ci zima jeżeli chodzi o fenixa 7 X soalar 😀😀😀

Mialem też instinct solara 1 to słabo się ładował latem i zimą praktycznie nie zauważalnie , może gdybym cały dzień przebywał na słońcu , 

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, revolta4 napisał(-a):

Powiem ci zima jeżeli chodzi o fenixa 7 X soalar 😀😀😀

Mialem też instinct solara 1 to słabo się ładował latem i zimą praktycznie nie zauważalnie , może gdybym cały dzień przebywał na słońcu , 

Instinct 1 to w ogóle słabo się ładował :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Kurtzman napisał(-a):

Instinct 1 to w ogóle słabo się ładował :(

No bardzo słabo ja nie odczuwałem tego 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, revolta4 napisał(-a):

No bardzo słabo ja nie odczuwałem tego 

2X ładuje się elegancko, myślałem że będzie gorzej bo ludzie trochę narzekali na Instinct2 solar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

"Elektrownia" mała, a do tego niestabilna, bo zależy od światła słonecznego, to i ludzie narzekają...

Szczególnie ci, co używają dużej ilości funkcji. Podejrzewam, że dla działania samego zegarka z pulsometrem jakieś 30 procent maksymalnej wydajności by wystarczyło, aczkolwiek bez konkretnych danych ile mikrowatów każda z funkcji włączonych zużywa, to trudno coś policzyć. 

Tak że moje dywagacje tutaj są wujkiem podparte.

Obliczyć to sobie mogę w motocyklu: jak elektrownia produkuje dajmy na to 100 W, to starczy mi na światło mijania plus postojówka  (60W), tylne (5W), dwa kierunkowskazy (10W) i stop (20W). Ale jak włączę drogowe (70W) i podłączę ładowarkę do telefonu (5W), to kierunkowskazy przy hamowaniu będą akumulator rozładowywać. A teraz dołóżmy mu jeszcze halogeny...

Podsumowując - do pewnego poziomu Instinct 2 ładuje wystarczająco, by uciągnąć sprzęt bez doładowania. Ale do jakiego i przy jakim średnim poziomie luxów - to chyba tylko producent wie.

Mój 11-letni Oceanus T100 cały czas działa i nigdy sekundnik nie przeskakiwał co dwie sekundy. Nieważne, czy zima czy lato, większość czasu jest w pomieszczeniach zamkniętych. Energia idzie na mieszanie wskazówkami i nocną synchronizację.

Ech, powinni wymyślić ładowanie przez BlueTooth... ;)

Edytowane przez adventure
Literówki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, adventure napisał(-a):

Podsumowując - do pewnego poziomu Instinct 2 ładuje wystarczająco, by uciągnąć sprzęt bez doładowania. Ale do jakiego i przy jakim średnim poziomie luxów - to chyba tylko producent wie.

Producent taką informację podaje i mniej więcej zgadza się to z moimi obserwacjami.

50Klx przez 3 godziny dziennie pozwoliło by mi na pracę zegarka przez wiele miesięcy.

Garmin podaje, że niby do 1 roku. Oczywiście przy założeniu, że zegarek cały czas był używany tylko jako smartwatch, każde uruchomienie GPS czy nawet trening bez użycia GPS już skraca czas pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam się na tym 🫣 mój garmin na kajakach w słońcu przez 4 godziny dostał 155 luksów nie wiem czy to dużo czy to mało . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, revolta4 napisał(-a):

Nie znam się na tym 🫣 mój garmin na kajakach w słońcu przez 4 godziny dostał 155 luksów nie wiem czy to dużo czy to mało . 

To zależy jak dla kogo, dla mnie dużo. To tak jak by Ci się doładował (teoretycznie) o 3%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Kurtzman napisał(-a):

To zależy jak dla kogo, dla mnie dużo. To tak jak by Ci się doładował (teoretycznie) o 3%.

Ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również dołączam do klubu. Miałem chwilę Instincta 2 i tak się nim zajawiłem że postanowiłem go po miesiącu wymienić na Fenixa dla kolorowych map.

Screenshot_20240706-151648.thumb.png.beedeef189fa0cae8bf186eb3aa1557d.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, tds napisał(-a):

Również dołączam do klubu. Miałem chwilę Instincta 2 i tak się nim zajawiłem że postanowiłem go po miesiącu wymienić na Fenixa dla kolorowych map.

Screenshot_20240706-151648.thumb.png.beedeef189fa0cae8bf186eb3aa1557d.png

Miałem dosłownie tak samo kupiłem instincta 1 solar i zmieniłem na fenixa 6 pro dla kolorów i map 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, revolta4 napisał(-a):

Miałem dosłownie tak samo kupiłem instincta 1 solar i zmieniłem na fenixa 6 pro dla kolorów i map 😜

i jak? warto było? ja swojego przetestuje bardziej w górkach dopiero pod koniec miesiąca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, tds napisał(-a):

i jak? warto było? ja swojego przetestuje bardziej w górkach dopiero pod koniec miesiąca

Ja uważam że warto teraz po 2,5 r zmieniłem z fenixa 6 pro na fenixa 7 X solar 

mapy się przydają używam na rowerku , przyjemniejszy ekran kolory , tak jak się zastanawiałem nad epixem po porównaniu fizycznie bardziej podchodzi mi fenix 

IMG_0919.jpeg

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłem pomarańczowy pasek, na jaśniejszy. Pasek jest mega wygodny, ale cena jego absurdalna🤷🏻‍♂️

IMG_1571.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja założyłem pomarańczowy pasek :)
cea1aec4f225ca571f63e27c378f86b5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi