Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
meXy

Klub użytkowników GARMIN

Recommended Posts

1 godzinę temu, WatZ napisał(-a):

Wygląda na Digitalix z garmin connect40b8ee53bc356768d7c82d8916777f74.jpg

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka

Dziękuję 

Jestem szczęśliwym posiadaczem Fenixa 7, przesiadłem się z Amazfita T-Rex Pro więc różnica jest znaczna, ale od razu chciałem pochwalić sam serwis Garmina. Okazało się, że mam trafiony dotyk i przy mocniejszym ruchu nadgarstka przestawał po prostu działać. Wysyłka do serwisu, na drugi dzień dotarła do nich, tego samego dnia nowy zegarek nadany i wysłany do mnie! To jest klasa sama w sobie!

Panowie, gdzie kupujecie swoje Garminy ? Chcę kupić Fenixa 7 i nie wiem, jak dzisiaj sprawa się ma z kupowaniem w USA (np. przez amerykanosa), czy jednak trzymać się polskiej dystrybucji ?

Jeśli chodzi Ci o respektowanie gwarancji w PL to nie mam pojęcia.

Ja pierwszego kupiłem w Euro-RTV-AGD, a drugiego w Media Expert.

W PL Trigar jest chyba oficjalnym dystrybutorem.

19 godzin temu, tomaszzt napisał(-a):

Panowie, gdzie kupujecie swoje Garminy ? Chcę kupić Fenixa 7 i nie wiem, jak dzisiaj sprawa się ma z kupowaniem w USA (np. przez amerykanosa), czy jednak trzymać się polskiej dystrybucji ?

W Polsce obowiązuje region Unia Europejska. I Zakupy z tych krajów są przez nasz serwis honorowane. Z USA musisz wysyłać do USA

Nie wiem jak do tego podchodzi autoryzowany przedstawiciel Garmina na PL ale Zibi uznawało mi gwarancje międzynarodową Casio na G-Shocki kupione w JP.

Jeszcze nie pokazywałem;)

20240508_232444.jpg

Instagram.com/horlobby.watches

Pytanko do posiadaczy Garminów. Czy warto inwestować w wersję z tytanem i szafirem, czy wersja fenix 7x pro w zupełności wystarczy ? Zastanawiam się jak to zwykłe szkło się zachowuje ?

Nie znam się, to się wypowiem..... Nie miałem Garmina, ale trochę zegarków z szafirem i w tytanie. Tytan jest przereklamowany moim zdaniem, różnica ciężaru w tak stosunkowo małym przedmiocie, jakim jest koperta zegarka nie jest warta różnicy w cenie. Ale to wyłącznie moje zdanie, ponadto współczesne tworzywa zbrojone włóknem szklanym są jeszcze lżejsze i równie wytrzymałe.

Ja chcę się zapytać czy kwestia wyboru Instinct2/Fenix7 to kwestia - zegarek na każde warunki (Instinct) kontra mnogość funkcji i ładniejszy wyświetlacz ?

Nie znam się, to się wypowiem..... Nie miałem Garmina, ale trochę zegarków z szafirem i w tytanie. Tytan jest przereklamowany moim zdaniem, różnica ciężaru w tak stosunkowo małym przedmiocie, jakim jest koperta zegarka nie jest warta różnicy w cenie. Ale to wyłącznie moje zdanie, ponadto współczesne tworzywa zbrojone włóknem szklanym są jeszcze lżejsze i równie wytrzymałe.
Ja chcę się zapytać czy kwestia wyboru Instinct2/Fenix7 to kwestia - zegarek na każde warunki (Instinct) kontra mnogość funkcji i ładniejszy wyświetlacz ?

Rzeczywiście w tym wypadku to chyba bez sensu. Różnica w wadze zegarka tytanowego w porównaniu ze stalowym na takim samym silikonowym pasku, to jedyne 7g

12 godzin temu, a_team napisał(-a):

Pytanko do posiadaczy Garminów. Czy warto inwestować w wersję z tytanem i szafirem, czy wersja fenix 7x pro w zupełności wystarczy ? Zastanawiam się jak to zwykłe szkło się zachowuje ? emoji846.png

Jeśli nie używasz map to w zupełności wystarczy Instinct 2x Solar. Osobiście wybieram ładowanie solarne kosztem szafiru bo jest po prostu użyteczne. Pytanie czy faktycznie potrzebujesz tak długiej żywotności baterii. Sam używam Fenixa 6s pro i raczej kolejnym będzie Instinct niż Fenix ze względu na brak konieczności dopłaty do dodatkowych funkcji wycenionych na 2k więcej. 

Panowie, wam faktycznie komfortowo używa się tych mikroskopijnych map ? Do tej funkcji jako backupu nie warto chyba dopłacać. Skłaniam się coraz bardziej do Instincta.

5 godzin temu, tomaszzt napisał(-a):

Panowie, wam faktycznie komfortowo używa się tych mikroskopijnych map ? Do tej funkcji jako backupu nie warto chyba dopłacać. Skłaniam się coraz bardziej do Instincta.

Używam 6s pro ponad 3 lata. Mapy włączyłem dwa razy. Jak je wgrałem oraz raz na szlaku przetestować jak to działa. Moim zdaniem zbędny gadżet. Dużo ważniejsza jest praca na baterii i dobry GPS. Stąd ważne aby nadajnik wspierał jak najwięcej pasm oraz było sprawne ładowanie solarne. 

Konkret komentarz. Do poważnej nawigacji to ja mam Foretrexa 601, nawigacja zegarka to ewentualny backup, ale nie za dodatkowe 1000zł

W dniu 11.05.2024 o 20:49, a_team napisał(-a):

Pytanko do posiadaczy Garminów. Czy warto inwestować w wersję z tytanem i szafirem, czy wersja fenix 7x pro w zupełności wystarczy ? Zastanawiam się jak to zwykłe szkło się zachowuje ? emoji846.png

Nie warto, to jest sprzęt do biegania/innych aktywności/treningów i tu się sprawdza dobrze, jak jestes purystą to kupisz na allegro naklejkę ochronną na szkło za 5 złotych i będzie dobrze, ważne żebyś jeździł/biegał/chodził/ wspianał się, czy co tam innego planujesz, do czego ten sprzęt jest zaplanowany, to nie Patek, tylko sprzęt do treningów.