Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
meXy

Klub użytkowników GARMIN

Rekomendowane odpowiedzi

Swoją drogą jak ktoś teraz rozważa przesiadkę na fenixy z serii 7 to warto się wstrzymać ponieważ pod koniec sierpnia lub na początku września najprawdopodobniej premierę będą miały fenixy 8 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Tosagw napisał(-a):

Swoją drogą jak ktoś teraz rozważa przesiadkę na fenixy z serii 7 to warto się wstrzymać ponieważ pod koniec sierpnia lub na początku września najprawdopodobniej premierę będą miały fenixy 8 :)

Od roku o tym mówią że już w lutym będzie że na wiosnę będzie , teraz w sierpniu a za chwilę pod koniec września , na 7 x solar jest teraz  dobra cena 2100 zł a 8 ka będzie kosztować ponad 4 tys pewnie a zmian może być niewiele bo w sumie jak narazie tylko domysły co może mieć 8 ka i kiedy wyjdzie . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, revolta4 napisał(-a):

Od roku o tym mówią że już w lutym będzie że na wiosnę będzie , teraz w sierpniu a za chwilę pod koniec września , na 7 x solar jest teraz  dobra cena 2100 zł a 8 ka będzie kosztować ponad 4 tys pewnie a zmian może być niewiele bo w sumie jak narazie tylko domysły co może mieć 8 ka i kiedy wyjdzie . 

Co innego mówić a co innego dodawać w kodzie w cenniku :) chociaż fakt cena w przeliczeniu na pewno będzie powyżej 4k PLN. 

Edytowane przez Tosagw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Tosagw napisał(-a):

Co innego mówić a co innego dodawać w kodzie w cenniku :) chociaż fakt cena w przeliczeniu na pewno będzie powyżej 4k PLN. 

47 mm to Damka 😜😂😂 teraz kupiłem 51 mm

a tak poważnie miałem fenixa 6 pro 47 mm było ok ale chciałem spróbować większy dodatkowe plusy to bateria solar i latarka

duży jest nie ma co ale się przyzwyczaiłem jest ok 

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.06.2024 o 18:58, revolta4 napisał(-a):

I jest 

IMG_0851.jpeg

To jest szary dlc czy czarny? Na zdjęciach w necie one mi się za bardzo nie różnią, na żywo nie bardzo mam gdzie obejrzeć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wiesz co ciężko powiedzieć hymm , koperta wygląda na czarna, bezel i dekiel na bardzo ciemny grafit, pasek też nie do końca czarny .

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to pod kątem estetyki najbardziej by chyba stalowy pasował, ale to tylko zwykła 7 jest w tym wydaniu, czarny podchodzi mi najmniej, głównie dlatego że wszelkie "urazy" będzie na nim widać, kompromisem teoretycznie wydaje się być tytanowo szary dlc, ale ja zdjęciach wygląda tak samo jak czarny, ech... Jeszcze edycja jubilerska ma fajny kolor, ale drogo trochę, a skórzany pasek podobno do kitu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Amig0 napisał(-a):

Mi to pod kątem estetyki najbardziej by chyba stalowy pasował, ale to tylko zwykła 7 jest w tym wydaniu, czarny podchodzi mi najmniej, głównie dlatego że wszelkie "urazy" będzie na nim widać, kompromisem teoretycznie wydaje się być tytanowo szary dlc, ale ja zdjęciach wygląda tak samo jak czarny, ech... Jeszcze edycja jubilerska ma fajny kolor, ale drogo trochę, a skórzany pasek podobno do kitu.

Uwierz mi, że na stalowym wszystkie rysy również widać, i nie wygląda to za ładnie. Fakt zawsze można zrobić polerkę, a z kolei na czarne są naklejane bezele :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś z was Epixa 2? Poważnie myślę nad zakupem go, bo po roku użytkowania Instincta 2 zaczynają w niektórych sytuacjach irytować mnie jego ograniczenia. Epix 2 to dobry wybór?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślałem, ale jednak wziąłem Fenix 7x Pro. Bateria niby trzyma dłużej. W Epix2 świeci wyświetlacz, także w mocnym słońcu trzeba dużą moc włączać. Fenixa mam ustawionwgo na 10% podświetlenia i w mocnym świetle super pokazuje tylko wieczorami trzeba czasem podświetlenia użyć. Dla mnie lepszy wybór

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fenix odpada właśnie przez słaby wyświetlacz. Chciałem coś w rodzaju skrzyżowania Apple watch z Garminem Instinct i Epix 2 wydaje się czymś w tym stylu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Lestaf napisał(-a):

Ma ktoś z was Epixa 2? Poważnie myślę nad zakupem go, bo po roku użytkowania Instincta 2 zaczynają w niektórych sytuacjach irytować mnie jego ograniczenia. Epix 2 to dobry wybór?

Możesz napisać jakie ograniczenia masz na myśli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Lestaf napisał(-a):

Fenix odpada właśnie przez słaby wyświetlacz. Chciałem coś w rodzaju skrzyżowania Apple watch z Garminem Instinct i Epix 2 wydaje się czymś w tym stylu.

To epix 2 byłby dobrym wyborem 

a jak masz łapkę jak niedźwiadek to epix 2 pro 

Tomasz wyżej ma Epixa 2 chyba ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
10 minut temu, revolta4 napisał(-a):

To epix 2 byłby dobrym wyborem 

a jak masz łapkę jak niedźwiadek to epix 2 pro 

Tomasz wyżej ma Epixa 2 chyba ,

Zgadza się, mam wersję 47mm.

Dla mnie chyba, jak do tej pory, najfajniejszy z Garminów, a przerobiłem ich kilka. W mocnym słońcu wcale nie trzeba ustawiać wyświetlacza na maxa. Poza tym mam włączone wygaszanie ekranu, więc też nie drenuje aż tak baterii.

Do Fenixa już nie wrócę, chyba że będzie kiedyś wersja solar z ekranem z Epixa :D

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, tommly napisał(-a):

chyba że będzie kiedyś wersja solar z ekranem z Epixa :D

Mówią że jest ……

epix 2 pro to taki fenix z ekranem amoled 😀

Mi ekran w frnixie nie przeszkadza jest ok ale nie wytrzymałbym z tym zapalającym się ekranem na ruch nadgarstka w epixie , wiem że może być odpalony cały czas no ale wtedy bateria leci na łeb na szyję . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz napisać jakie ograniczenia masz na myśli?

Słaby GPS, monochromatyczny wyświetlacz, brak map

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Lestaf napisał(-a):

Słaby GPS, monochromatyczny wyświetlacz, brak map

Pod jakimi względami słaby? Ja byłem zadowolony, oczywiście nie jest to sprzęt z najwyższej półki ale do zastosowań amatorskich wydaje mi się że spokojnie wystarczy.

Monochromatyczny wyświetlacz to akurat zaleta serii Instinct i między innymi dlatego kupuje się Instincta.

Brak map - no cóż wiadomo, że Instinct nie ma map z założenia więc nie uważam, że to jakieś ograniczenie.

Gdy wcześniej nawigacja była ograniczona zdaje się do 50 punktów to oczywiście było to mankament i ograniczenie ale już tego nie ma.

Instinct ma wytrzymywać długo na jednym ładowaniu w czasie długich wedrówek itp stąd taka jego konstrukcja, a nie ograniczenia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Kurtzman napisał(-a):

Pod jakimi względami słaby? Ja byłem zadowolony, oczywiście nie jest to sprzęt z najwyższej półki ale do zastosowań amatorskich wydaje mi się że spokojnie wystarczy.

Monochromatyczny wyświetlacz to akurat zaleta serii Instinct i między innymi dlatego kupuje się Instincta.

Brak map - no cóż wiadomo, że Instinct nie ma map z założenia więc nie uważam, że to jakieś ograniczenie.

Gdy wcześniej nawigacja była ograniczona zdaje się do 50 punktów to oczywiście było to mankament i ograniczenie ale już tego nie ma.

Instinct ma wytrzymywać długo na jednym ładowaniu w czasie długich wedrówek itp stąd taka jego konstrukcja, a nie ograniczenia. 

Wiem chyba o co chodzi koledze z instinctem 

w miarę jedzenia apetyt rośnie …

gdy kupowałem instincta stwierdziłem że mi wystarczy że nie potrzebuje lepszego garmina że jest ok , nic więcej nie trzeba połączenia g shocka z smarwatchem i zegarkiem sportowym to jest to po roku a fajnie jakby były kolorki mapy lepsza troszkę grafika itd i kupiłem fenixa 6 pro a teraz fenixa 7 x solar 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No GPS po prostu jest słaby i nie ma sensu go bronić. Fixa łapie pół minuty, czasem dłużej, często po drodze gubi dystans, przez co przekłamuje cały wynik. Zresztą korzysta tylko z dwóch systemów satelitarnych na raz, więc cudów nie ma. Brak map akurat mi doskwiera, bo kilka razy mocno ułatwiłyby mi życie takie mapy offline. Czarnobiały wyświetlacz czyni większość wykresów całkowicie nieczytelnymi i analizować aktywności można tylko na smartfonie, a to dość trudne szczególnie wtedy gdy nie ma się go przy sobie.
Rozumiem że lubisz Instincta, ale czego byś nie napisał, to nie udowodnisz tego, że nie jest gorszy od Epixa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, revolta4 napisał(-a):

Wiem chyba o co chodzi koledze z instinctem 

w miarę jedzenia apetyt rośnie …

gdy kupowałem instincta stwierdziłem że mi wystarczy że nie potrzebuje lepszego garmina że jest ok , nic więcej nie trzeba połączenia g shocka z smarwatchem i zegarkiem sportowym to jest to po roku a fajnie jakby były kolorki mapy lepsza troszkę grafika itd i kupiłem fenixa 6 pro a teraz fenixa 7 x solar 😜

Ja myślę, że to był po prosty zły zakup jako pierwszy zegarek gdy kolega nie miał jeszcze sprecyzowanych potrzeb.

Mój nie nigdy nie łapał tak długo fixa, nie zgubił odległości lub było to tak niewielkie że nie zauważyłem.

U mnie było wprost odwrotnie. Przez rok używałem zegarka sportowego z amoled. Piękne kolory, ładne tarcze, bardzo fajne wykresy ale co z tego jak tarcza albo prawie cały czas czarna albo czas pracy 4 dni.

Na wykresach szarości z grubsza można przejrzeć wyniki, a jak chcę dokładnie przeanalizować to po powrocie do domu na smartfonie albo komputerze.

Tak lubię Instinct, ze względu na monochromat, który zawsze działa, za wygląd, czas działania itp

Akurat mój fixa łapie w 1-2 sekundy, obsługuje 3 systemy i szerokopasmowość, map nie potrzebuje więć zostaje z Instinctem. Co kto lubi lub co potrzebuje. Chociaż są dwa modele Garmina, na które ewentualnie bym się skusił ;)

Dziś u mnie całkiem ciepło :)

IMG_20240710_135411_079.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale widzę, że Ty nie masz Instincta 2 tylko 2X. Twój ma lepszy GPS i w ogóle wszystko ma lepsze niż mój, więc nie ma co porównywać. Pewnie jak miałbym 2X to wcale nie myślał bym o Epixie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Kurtzman napisał(-a):

Ja myślę, że to był po prosty zły zakup jako pierwszy zegarek gdy kolega nie miał jeszcze sprecyzowanych potrzeb.

Mój nie nigdy nie łapał tak długo fixa, nie zgubił odległości lub było to tak niewielkie że nie zauważyłem.

U mnie było wprost odwrotnie. Przez rok używałem zegarka sportowego z amoled. Piękne kolory, ładne tarcze, bardzo fajne wykresy ale co z tego jak tarcza albo prawie cały czas czarna albo czas pracy 4 dni.

Na wykresach szarości z grubsza można przejrzeć wyniki, a jak chcę dokładnie przeanalizować to po powrocie do domu na smartfonie albo komputerze.

Tak lubię Instinct, ze względu na monochromat, który zawsze działa, za wygląd, czas działania itp

Akurat mój fixa łapie w 1-2 sekundy, obsługuje 3 systemy i szerokopasmowość, map nie potrzebuje więć zostaje z Instinctem. Co kto lubi lub co potrzebuje. Chociaż są dwa modele Garmina, na które ewentualnie bym się skusił ;)

Dziś u mnie całkiem ciepło :)

IMG_20240710_135411_079.jpg

Opowiadaj na jakie modele byś się skusił 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.07.2024 o 20:37, revolta4 napisał(-a):

Ja uważam że warto teraz po 2,5 r zmieniłem z fenixa 6 pro na fenixa 7 X solar 

mapy się przydają używam na rowerku , przyjemniejszy ekran kolory , tak jak się zastanawiałem nad epixem po porównaniu fizycznie bardziej podchodzi mi fenix 

Ale żeby nie było też tak kolorowo, to niestety Fenix 7 Pro Solar (nie wiem jak inne) ma pewną irytującą wadę, jeżeli chodzi o siłownię. Po wykonaniu serii, zamiast pokazywać tarczę, gdzie jest stoper z odpoczynkiem, przeskakuje na ekran z listą ćwiczeń. Aby przejść do tego stopera, trzeba całą tę listę przesunąć i tak za każdym razem. Podobno chyba dwa lata temu to "zepsuli" i od tamtego czasu, mimo różnych tematów i zgłoszeń na forum Garmina, nikt tego nie naprawił. Jest na to patent z automatycznym przewijaniem, ale to nie jest rozwiązanie problemu. Dodatkowo wydaje mi się, że gorzej zlicza powtórzenia niż mój wcześniejszy Instinct 2 (żałuję, że przed sprzedażą nie sprawdziłem tego, ubierając oba zegarki). W weekendzie przetestuję mapkę pierwszy raz w górkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, revolta4 napisał(-a):

Opowiadaj na jakie modele byś się skusił 🤔

Enduro2 albo jakiś model Tactix. Zastanawiałem nad nimi przy zakupie 2X ale jednak przeważył wygląd i monochromat.

Uprzedzając komentarze wiem, że wykorzystał bym może z 5% możliwości tych zegarków ale podobają mi się i koniec :)

Godzinę temu, Lestaf napisał(-a):

No ale widzę, że Ty nie masz Instincta 2 tylko 2X. Twój ma lepszy GPS i w ogóle wszystko ma lepsze niż mój, więc nie ma co porównywać. Pewnie jak miałbym 2X to wcale nie myślał bym o Epixie.

Też nie miał byś koloru i map. Wcześniej miałem Instinct2 Dezl i byłem zadowolony ale też nie mam dużych wymagań. Czy ślad pokazuje mi że idę lewą stroną chodnika czy prawą nie ma znaczenia, ważne żebym widział któredy szedłem :)

Fakt, przeskok z 2 na 2X jest bardzo duży.

15 minut temu, tds napisał(-a):

Ale żeby nie było też tak kolorowo, to niestety Fenix 7 Pro Solar (nie wiem jak inne) ma pewną irytującą wadę, jeżeli chodzi o siłownię. Po wykonaniu serii, zamiast pokazywać tarczę, gdzie jest stoper z odpoczynkiem, przeskakuje na ekran z listą ćwiczeń. Aby przejść do tego stopera, trzeba całą tę listę przesunąć i tak za każdym razem. Podobno chyba dwa lata temu to "zepsuli" i od tamtego czasu, mimo różnych tematów i zgłoszeń na forum Garmina, nikt tego nie naprawił. Jest na to patent z automatycznym przewijaniem, ale to nie jest rozwiązanie problemu. Dodatkowo wydaje mi się, że gorzej zlicza powtórzenia niż mój wcześniejszy Instinct 2 (żałuję, że przed sprzedażą nie sprawdziłem tego, ubierając oba zegarki). W weekendzie przetestuję mapkę pierwszy raz w górkach.

Daj znać jak wypadły testy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja codziennie zaczynam dzień od 3 km biegu, co więcej moi pracodawcy rozliczają mnie z tego jak szybko biegam, więc muszę śledzić swoje postępy i wiedzieć czy jest lepiej czy gorzej. Doskonale wiem ile metrów ma jedno okrążenie, więc widzę ile Instinct 2 potrafi zgubić dystansu ( nie zawsze, bo są dni kiedy jest dokładny). Słaby GPS to mój główny zarzut, bo ekran ujdzie, zresztą i tak wyniki analizuję na smartfonie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi