Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
meXy

Klub użytkowników GARMIN

Recommended Posts

11 godzin temu, gamemaster napisał(-a):

Czyli fajnie. Generalnie, zegarek zbiera głownie pozytywne opinie, choć chyba wszystko sprowadza się oczekiwań. Ciekawe czy można liczyć na obniżkę cen, gdy na rynku pojawi się 3 wersja. Ta podobno ma iść w stronę premium. 

Jeśli kiedykolwiek pojawi się wersja 3X to być może będzie jakaś obniżka ale najpierw pewnie by była wersja Instinct3.

Co z tego, że będzie obniżka? Lepiej kupić nowszy model. Nie wiem co by mogli zmienić w następnej wersji 2X, tylko lepsze czujniki, lepszy procek i więcej pamięci żeby obsługiwał drzemki. Jest dużo rzeczy, które bym chciał zobaczyć w 3X ale nie ma na to szans. Instinct jest specyficznym modelem dla powiedzmy "wąskiego" kręgu odbiorców.

11 godzin temu, gamemaster napisał(-a):

Czyli fajnie. Generalnie, zegarek zbiera głownie pozytywne opinie, choć chyba wszystko sprowadza się oczekiwań. Ciekawe czy można liczyć na obniżkę cen, gdy na rynku pojawi się 3 wersja. Ta podobno ma iść w stronę premium. 

W pewnym sensie Instinct jest zegarkiem z kategorii premium. Znajdź inny z takim samym czasem działania przy obciążeniu treningowym i GPS.

Kategoria premium to nie zawsze lepsze materiały i większa kasa.

Edited by Kurtzman

Jestem cukrzykiem mam libre 2 na ramieniu czujnik który łączy się z telefonem i pokazuje stężenie glukozy , są aplikacje ? Aplikacja ? Na zegarek garmina która będzie się łączyć z libra i na zegarku będę miał odczyt glukozy ? 

4080.jpeg

22368.jpeg

IMG_2205.jpeg

Trzy szt w ciągu trzech lat 😀

Godzinę temu, Kurtzman napisał(-a):

Ja mam 2 w ciągu 3 lat i tak już chyba na dłużej 

Kupiłem instinct solara to jest to to ma być to nic innego po roku stwierdziłem że mało wziąłem fenixa 6pro , ten był dwa lata w zasadzie wszytsko ok nie było do czego się doczepić , bardziej może z nudów zmiana czekałem na fenixa 8 ale koszt jego i zmiany w stosunku do 6pro sprawiły że kupiłem 7x solar 😀

Od chyba 3 lat mam Instincta Solara Tacticala czyli pierwszą generację i ostatnio myślałem nad jakimś Fenixem... Ale to Garminowe szaleństwo to generowanie elektrośmieci :) Sprawę dobił cennik Fenixa 8, to jakieś szaleństwo za to coś - amoled który drernuje baterię i w sumie mamy non stop wyłączony wyświetlacz, funkcja rozmów która jest dramatycznie słaba, brak SIMa, zmiany w stosunku do 7 mało wnoszą na plus... 

Też czekam na Instincta 3 gen :) 

Ja najpierw kupiłem Instinct2 Dezl bo stwierdziłem, że przyda mi się w pracy. Bardzo fajny zegarek i byłem z niego mega zadowolony tyle, że gdzieś tam z tyłu głowy krążyła myśl o solarze.

Po przeanalizowaniu czy będę miał jakąś korzyść z solara i po ukazaniu się modelu 2X sprawa była już jasna.

Dezla używałem przez około 1,5 roku, 2X mam od czerwca tego roku.

Ogólnie o wyborze serii Instinct zadecydował wygląd, sentyment do G-Shock :) i ekran MIP

Ja swoją przygodę z Garminem zacząłem niedawno, od modelu 7x. I póki co tak zostanie, zegarek ma tyle ficzurów że nie wiem co jeszcze musieli by wymyśleć żeby był sens wymiany na nowszy zanim ten się jakoś dramatycznie zużyje bądź padnie.

Wiem że niby coś tam poprawiają o parę procent, jakiś czujnik dadzą nowszej generacji, ale kurcze, do olimpiady z nim nie trenuje, żeby miało to jakoś odmienić moje życie.

Ewentualnie jakiś lepszy solar lub sam zegarek na tyle energooszczędny, że powiedzmy bez GPS byłby w stanie działać na samym słonku by coś zmienił, ale tak to nie widzę sensu zmiany.

12 godzin temu, Tosagw napisał(-a):

Obszerna i dość kompletna recenzja Fenixa 8. https://biegowe.pl/2024/10/nowy-garmin-fenix-8-smartwatch-kompletny-recenzja.html

Sam się zastanawiam czy jednak nie zmienić 6s pro na powyższego. 

Tu jest bardziej obszerna i bardziej kompletna

https://www.dcrainmaker.com/2024/08/garmin-fenix-8-in-depth-review.html

Z garminem gorzej niż z Zonka …..

spij dłużej . Rusz się . Itd 😜😜😜😜

IMG_2361.jpeg

W dniu 10.10.2024 o 08:55, Tosagw napisał(-a):

Obszerna i dość kompletna recenzja Fenixa 8. https://biegowe.pl/2024/10/nowy-garmin-fenix-8-smartwatch-kompletny-recenzja.html

Sam się zastanawiam czy jednak nie zmienić 6s pro na powyższego. 

Ja polecam jeszcze wątek poświęcony Feniksowi 8 na forum bieganie.pl, jest tam kilku dobrze obeznanych w temacie ludzi i dość obiektywne podejście do tematu, na razie wydaje się ze Garmin zrobił falstart z softem i ma bieżąco wprowadzają zmiany. Dla mnie poza funkcjami biegowymi ważna jest żywotność baterii, mój 7x od dwóch lat daje radę, trzyma ponad miesiąc przy 3-6 treningach tygodniowo, na razie nie mam potrzeby zmian.

10 godzin temu, nav napisał(-a):

mój 7x od dwóch lat daje radę, trzyma ponad miesiąc przy 3-6 treningach tygodniowo

Ja to robisz że trzyma tak długo? Pełne ładowanie dane 28 dni.

9 godzin temu, Amig0 napisał(-a):

Ja to robisz że trzyma tak długo? Pełne ładowanie dane 28 dni.

Po pełnym ładowaniu 34 dni (7x solar).

https://www.garmin.com/pl-PL/p/735579#specs

Garmin podaje nawet 37 dni, ale mnie po pełnym naładowaniu zawsze pokazywał 34. 

Edited by nav

1 godzinę temu, nav napisał(-a):

Po pełnym ładowaniu 34 dni (7x solar).

https://www.garmin.com/pl-PL/p/735579#specs

Garmin podaje nawet 37 dni, ale mnie po pełnym naładowaniu zawsze pokazywał 34. 

Mi zawsze pokazuje na pełnym naladowaniu 27 dni , może dlatego że mam włączone wszytko 

Mój 6s pro nadal trzyma fabryczne 9 dni (niestety tylko tyle). Teraz będę się decydował na regularnego 8 w opcji tytanowej z szafirem - jeśli się zdecyduję na zakup. 

2 godziny temu, revolta4 napisał(-a):

Mi zawsze pokazuje na pełnym naladowaniu 27 dni , może dlatego że mam włączone wszytko 

Tak, prawdopodobnie chodzi o ilość aktywnych sensorów, funkcji, które zegarek monitoruje na bieżąco. Ja używam tylko jako budzik i do treningów, a tak to mechanik na ręce.

Pytanie: Czy ktoś wie czy jest jakaś różnica w dokładności lub zużyciu energii między ustawieniami GPS+Glonass a GPS+Galileo?

Pomijając fakt polityczno-wojenny of cors ;)

W dniu 8.10.2024 o 22:03, Darecki napisał(-a):

Od chyba 3 lat mam Instincta Solara Tacticala czyli pierwszą generację i ostatnio myślałem nad jakimś Fenixem... Ale to Garminowe szaleństwo to generowanie elektrośmieci :) Sprawę dobił cennik Fenixa 8, to jakieś szaleństwo za to coś - amoled który drernuje baterię i w sumie mamy non stop wyłączony wyświetlacz, funkcja rozmów która jest dramatycznie słaba, brak SIMa, zmiany w stosunku do 7 mało wnoszą na plus... 

Też czekam na Instincta 3 gen :) 

Ja też. Szczególnie na latarkę w standardzie :P Jeżeli będzie oczywiście...

Naprzymierzałem się tych Fenixów i cały czas mam odczucie, że są: a) za duże, b) za ciężkie, c) cholernie niewygodne. Czyli Instinct Tactical Pierwszy zostanie ze mną aż coś mnie przekona do drastycznego kroku zmiany na "lepsze" :)

4 godziny temu, adventure napisał(-a):

Ja też. Szczególnie na latarkę w standardzie :P Jeżeli będzie oczywiście...

Naprzymierzałem się tych Fenixów i cały czas mam odczucie, że są: a) za duże, b) za ciężkie, c) cholernie niewygodne. Czyli Instinct Tactical Pierwszy zostanie ze mną aż coś mnie przekona do drastycznego kroku zmiany na "lepsze" :)

Latarka jest przydatnym na co dzień dodatkiem. Co do rozmiarów Fenixa, to zgadzam się z Tobą, 7X jest duży i mało wygodny, jako zegarek codzienny, jako zegarek treningowy, nie ma to już dla mnie znaczenia i jest moim zdaniem świetny.

Rozmiar Fenixa, jego wygoda i jakość nie są złe :) Ale cena 5000 zł za zegarek który za 5 lat będzie elektrośmieciem to jakiś żart. Poza tym Fenixa od Instincta różni głównie mapa. Czujniki i rodzaj podawanych danych są w Instinctach wystarczające i w sumie zbieżne z Fenixami. A sama mapa... no cóż mam dobre mapy w telefonie, na szlak zabieram GPSMap Garmina, a podczas biegania raczej nie gubię się w promieniu tych max 10 km od domu :) Tak więc nic nie skłania mnie do wydania dodatkowych 3000 zł za sam fakt posiadania Fenixa.

W dniu 15.10.2024 o 19:42, Darecki napisał(-a):

cena 5000 zł za zegarek który za 5 lat będzie elektrośmieciem to jakiś żart

Ale 7x kosztuje koło dwójki, a zwykły 7 poniżej. 5000 to chyba za jakąś najtłustszą wersję F8...