Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
70soul

H. Moser & Cie

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym przyszedł jeszcze raz w garniaku i koszuli, zrobił zdjęcie (poprosił kogoś) z pewnej odległości i wtedy wiadomo czy pasuje. Ja do garnituru mam 40mm i jest idealnie, na 40,8 mm też bym się zgodził.

Wiadomym też jest, że zegarek sportowy może być większy ale oficjalny, tym bardziej z takim "czystym" cyferblatem musi być odpowiednio mniejszy. Jaki masz nadgarstek? (szerokość)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, Undziak napisał(-a):

Ja bym przyszedł jeszcze raz w garniaku i koszuli, zrobił zdjęcie (poprosił kogoś) z pewnej odległości i wtedy wiadomo czy pasuje. Ja do garnituru mam 40mm i jest idealnie, na 40,8 mm też bym się zgodził.

Wiadomym też jest, że zegarek sportowy może być większy ale oficjalny, tym bardziej z takim "czystym" cyferblatem musi być odpowiednio mniejszy. Jaki masz nadgarstek? (szerokość)

Dla mnie to nie zegarek do garniaka - do garniaka mam JLC MUT 38mm (wydaje mi się ciut za duży) i Zenith Elite 37mm (idealny wielkosciowo), a planuję zamienić za 2 lata na Lange. 

Nadgarstek mam 16,8cm, dosyć płaski 5cm.

Ten Moser byłby edc, ale nie do szortów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Poznaniu takie cudo leży.

Bardzo ładny pilot z nieprzeciętną tarczą - ładny rozmiar bo 40mm.

Cena jak na Mosera też jest OK.

Model z małą sekundą też na swój sposób ciekawy - ale już tutaj mm robią swoje - koperta 43mm i wąski bezel co daje efekt dużej tarczy.

BF7F4973-79AD-41A1-B3CB-4384E64F7E76.png

0D788BCA-E494-4D20-AAF0-B9FD2F4D4204.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, szuwi napisał(-a):

Dla mnie to nie zegarek do garniaka - do garniaka mam JLC MUT 38mm (wydaje mi się ciut za duży) i Zenith Elite 37mm (idealny wielkosciowo), a planuję zamienić za 2 lata na Lange. 

Nadgarstek mam 16,8cm, dosyć płaski 5cm.

Ten Moser byłby edc, ale nie do szortów :)

Wg mnie jeśli na co dzień nie chodzisz w czasie wolnym w garniturach (przynajmniej marynarkach) to ten Moser słabo się na EDC nadaje. Masz EXa, którego używasz w tej roli i to jest dobry wybór. Lepsze jest wrogiem dobrego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja wrzucię ziarenko do ogródka. Pilot jest kapitalny! a870bf62eb1165864ad2eb649021fbf5.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Wg mnie jeśli na co dzień nie chodzisz w czasie wolnym w garniturach (przynajmniej marynarkach) to ten Moser słabo się na EDC nadaje. Masz EXa, którego używasz w tej roli i to jest dobry wybór. Lepsze jest wrogiem dobrego ;)

Niby tak, ale zasadniczo wolę zegarki na paskach niż na kajdanie, więc czesto noszę Balla. Po przytuleniu Mosera Ex miałby więcej czasu dla siebie (w pudle) plus Moser pewnie wypchnąłby trochę Balla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, szuwi napisał(-a):

Niby tak, ale zasadniczo wolę zegarki na paskach niż na kajdanie, więc czesto noszę Balla. Po przytuleniu Mosera Ex miałby więcej czasu dla siebie (w pudle) plus Moser pewnie wypchnąłby trochę Balla

A co sprzedasz aby zrobić miejsce w pudle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, mario1971 napisał(-a):

A co sprzedasz aby zrobić miejsce w pudle?

Okrutniku! Wiesz, że kopiesz leżącego... ;-)

Teraz nic (hehehe), ale jak będę kupować ALS, to wtedy wyczyszczę pudło z JLC, Zenka, Alpinista i obu Vratek. Ale i tak się nie zmieszczę, bo: Ex, 300m, Ball, ALS i Moser to o 1 za dużo.... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śpij w 1 na ręce 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, szuwi napisał(-a):

Okrutniku! Wiesz, że kopiesz leżącego... 😉

Teraz nic (hehehe), ale jak będę kupować ALS, to wtedy wyczyszczę pudło z JLC, Zenka, Alpinista i obu Vratek. Ale i tak się nie zmieszczę, bo: Ex, 300m, Ball, ALS i Moser to o 1 za dużo.... 

szuwi: Ty to sobie lubisz sam dowalić i masz jakieś ciągoty masochistyczne z tym ograniczaniem ;) 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, pisar napisał(-a):

szuwi: Ty to sobie lubisz sam dowalić i masz jakieś ciągoty masochistyczne z tym ograniczaniem ;) 

Coś w tym jest :)

19 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Śpij w 1 na ręce 😆

Bede zmieniać jak piżamę 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Za duży, czy jeszcze daje radę? Mierzyłem wczoraj i z głowy nie chce wyjść... 

20220122_124051.thumb.jpg.39ca170d9e72479832676b96bf94cad6.jpg
Jest duży i jeszcze daje radę . Optycznie i z tak bliskiej odległości trochę przytłacza nadgarstek, ale może być to złudne jak pisali koledzy.
Co by nie mówić i tak wybrałbym pilota, tym bardziej jak ma to być EDC.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, lort napisał(-a):

Jest duży i jeszcze daje radę emoji846.png. Optycznie i z tak bliskiej odległości trochę przytłacza nadgarstek, ale może być to złudne jak pisali koledzy.
Co by nie mówić i tak wybrałbym pilota, tym bardziej jak ma to być EDC.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Przymierzę i zrobię lepsze foto. Pilot do mnie nie gada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W tym pilocie index są nakładane?
Tak. Ten pilot ma nakładane indeksy, zrobione z bloczków ceramiki wymieszanych w procesie produkcji z luminova, wiec cale indeksy swieca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Za duży, czy jeszcze daje radę? Mierzyłem wczoraj i z głowy nie chce wyjść... 

20220122_124051.thumb.jpg.39ca170d9e72479832676b96bf94cad6.jpg
Jezeli chodzi o rozmiar to osobiscie mysle ze ok. Nadgarstek masz nie za duzy, jednak tu lezy dobrze. Niewielki L2L pewnie pomaga. Nie do konca natomiast podoba mi sie sam model. Uwazam, ze na edc jest troche za malo czytelny. Brak daty to jest dla mnie plus bo ma ladna symetrie tarczy, ale cos mi w nim nie do konca pasuje. Pewnie gdybym na zywo zobaczyl, to bym mial inne wrazenia, bo zdjecie jeszcze w jakiejs folii nie pokazuje smaczkow, ale w mojej opinii troche "nijaki". Moser robi raczej zegarki z charakterem, a tu mi go odrobine brakuje (jednak to tylko moje osobiste zdanie).
Ze wszystkich 3, ktore mierzyles mi najbardziej podobal sie Patek (tylko jak dla mnie mogby byc bez daty).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, maariusz napisał(-a):

W tym pilocie index są nakładane?

Tak - są nakładane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Osy123 napisał(-a):

Jezeli chodzi o rozmiar to osobiscie mysle ze ok. Nadgarstek masz nie za duzy, jednak tu lezy dobrze. Niewielki L2L pewnie pomaga. Nie do konca natomiast podoba mi sie sam model. Uwazam, ze na edc jest troche za malo czytelny. Brak daty to jest dla mnie plus bo ma ladna symetrie tarczy, ale cos mi w nim nie do konca pasuje. Pewnie gdybym na zywo zobaczyl, to bym mial inne wrazenia, bo zdjecie jeszcze w jakiejs folii nie pokazuje smaczkow, ale w mojej opinii troche "nijaki". Moser robi raczej zegarki z charakterem, a tu mi go odrobine brakuje (jednak to tylko moje osobiste zdanie).
Ze wszystkich 3, ktore mierzyles mi najbardziej podobal sie Patek (tylko jak dla mnie mogby byc bez daty).

Dla mnie garniturowiec powinien być manualem, chyba, że będzie noszony codziennie, a ja już z tego wyrosłem 🙂

Ta folia ochronna rzeczywiście przeszkadza - poproszę o jej zdjęcie i następne foto będzie lepsze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dla mnie garniturowiec powinien być manualem, chyba, że będzie noszony codziennie, a ja już z tego wyrosłem
Ta folia ochronna rzeczywiście przeszkadza - poproszę o jej zdjęcie i następne foto będzie lepsze. 
Już znalazłem zdjęcia bez folii. Robi zdecydowanie lepsze wrażenie. Tak jak napisales do garniturowca manual, ale na codzien lepszy chyba bylby automat (choc tu rezerwa chodu wyjasnia sprawe bo raz na tudzien nakrecasz i masz spokoj - pytanie jeszcze jak z dokladnoscia na poczaku i na koncu rezerwy chodu). Piękny werk. Na pewno jest to dyskretny zegarek. Masz o czym myslec. Jeszcze tylko kwestia czy biale zloto nie bedzie za bardzo lapac rys przy codziennym uzytkowaniu i czy nie bedzie za bardzo ciazyc na nadgarstku. Troche odszczekuje swoje slowa po zobaczeniu innych zdjec. Podoba mi sie. Moze nie jako edc, ale jest fajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, szuwi napisał(-a):

Dla mnie garniturowiec powinien być manualem, chyba, że będzie noszony codziennie, a ja już z tego wyrosłem 🙂

Tomku, ten Moser nie jest dla Ciebie. Nie mydl sam  sobie oczu, bo zaczną szczypać. 

@Osy123 dał Ci szczerzą radę, którą ja po głębszym przemyśleniu w pełni popieram.   

Tomku, nie idź na skróty. Wiesz przecież, czego tak faktycznie chcesz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Tomku, ten Moser nie jest dla Ciebie. Nie mydl sam  sobie oczu, bo zaczną szczypać. 

@Osy123 dał Ci szczerzą radę, którą ja po głębszym przemyśleniu w pełni popieram.   

Tomku, nie idź na skróty. Wiesz przecież, czego tak faktycznie chcesz. 

Kolega @Osy123  nie wypowiada się jednoznacznie... 😉 To fajny zegarek, który poważnie rozważam.

Lange nie teraz - teraz po prostu poluję 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, szuwi napisał(-a):

Kolega @Osy123  nie wypowiada się jednoznacznie... 😉 To fajny zegarek, który poważnie rozważam.

Lange nie teraz - teraz po prostu poluję 😉

Z procą w ręku? Na grubego zwierza potrzebujesz odpowiedniej strzelby. 

Sam dobrze wiesz, że nie chcesz tego Mosera, a tylko się przekomarzasz.  🤪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Z procą w ręku? Na grubego zwierza potrzebujesz odpowiedniej strzelby. 

Nie rozumiem...

15 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Sam dobrze wiesz, że nie chcesz tego Mosera, a tylko się przekomarzasz.  🤪

Właśnie, że nie, Mariusz. 

Edytowane przez szuwi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli Ty na serio chcesz upolować tego Mosera? A ja głupi myślałem, że to tylko taka gra. :rolleyes:

Proszę o wybaczenie i dobre nadgarstkowe już po zakupie.  

Edytowane przez mario1971
Ty z dużej litery :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, szuwi teraz przechodzi klasyczny proces racjonalizowania sobie wydatku. Wiadomo, że to też bycie w centrum uwagi wśród postrzeleńców takich jak my to miły czas dla każdego poszukiwacza nowego zegarka. Niech sobie korzysta ;) 

Finalnie i tak skończy z Langiem bo ten Moser to jest kiepski żart przy Langu.

:) 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi