-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By KapitanMagellan
Sprzedam Casio G-SHOCK GSTS100D-1A4 Zegarek posiadam od nowości. Założony 2-3 razy. Stan oceniam na 9/10 Specyfikacja na stronie producenta: polecam zakładkę watch features, gdzie opisanych jest mnóstwo funkcji zegarka. https://www.casio.com/us/watches/gshock/product.GST-S100D-1A4/ Sprzedaję w komplecie jak na widocznym zdjęciu. Możliwość odbioru osobistego w Warszawie. Koszt wysyłki inpost pokrywam. Polecam, ponieważ zegarek prezentuje się jeszcze lepiej na żywo niż na poglądowych zdjęciach. cena: 900 800 zł
-
By marmal321
Witajcie,
Zwracam się do szanownego grona zegarkowych maniaków z prośbą o poradę.
Chciałbym zakupić nowego divera.
Jeżeli chodzi o styl to zauważyłem że zawsze moją uwagę przyciąga stylistyka Rolex Submariner.
Niestety na pierwowzór mnie nie stać więc szukam czegoś możliwie jak najbardziej stylistycznie zbliżonego.
Uprzedzając wątpliwości - nie, nie chcę udawać że posiadam Rolexa, najzwyczajniej podoba mi się ta stylistyka 🙂
Drugą kwestią jest mechanizm. Wiem że prawilny zegarek to automat. Jednak osobiście stawiam na praktyczność, dokładność i bezobsługowość.
Widzę że praktycznie wszystkie zegarki w rolexowej stylistyce to automaty - jesteście w stanie podrzucić ciekawe propozycje bateryjowców?
Chyba że mimo wszystko warto jednak odpuścić sobie quartz i wybrać automat????
Posiadam już jeden zegarek automatyczny Certina DS1 i przy niecodziennym użytkowaniu trochę upierdliwe staje się ciągłe ustawianie itp.
Automat wymaga również większej dbałości serwisowej itd.
Jeżeli chodzi o stylistykę to moimi typami są - Davosa Terenos Ceramic 161.555.20 oraz Steinhart OCEAN 1 BLACK CERAMIC
https://dolinski.pl/davosa-ternos-ceramic-161.555.20
https://steinhart-zegarki.pl/pl/p/OCEAN-1-BLACK-CERAMIC/344
- czy warto dopłacać za ceramiczny bezel?
- czy w tym porównaniu Davosa jest warta dopłaty 50% wartości Steinharta?
- jakieś inne ciekawsze propozycje spełniające założone kryteria w najlepszej relacji/cena jakość? (może coś kwarcowego?)
podoba mi się również kwarcowa CERTINA DS ACTION C032.410.11.051.00 - jest godna uwagi?
https://zegarmistrzlodz.com.pl/zegarki-meskie-certina/6192-certina-ds-action-c0324101105100-7612307138398.html?gclid=CjwKCAiAz4b_BRBbEiwA5XlVVqtrWOkoBGncw9-YNeFEp0AJmXlz5ccG8WXTHnpQ7IPswaIvDupp4BoCy0AQAvD_BwE
z góry dziękuję za wszelkie sugestie i opinie które pomogą mi dokonać wyboru
Pozdrawiam 🙂
-
By SkolsPl
Mam taki zegarek ale nie mogę o nim znaleźć w Internecie żadnych informacji ani ewentualnej wartości, jest stary ale ma coś w sobie
Oto on
-
By klm
Różne zegarkowe pomysły przychodzą mi ostatnio do głowy, w tym takie, żeby zestawić:
1) Longines Conquest quartz 41 mm blue dial (L3.759.4.96.6),
2) Orient Star Standard Date automatic (SDV02001W0)
Zegarki te na polskim rynku kosztują porównywalnie, ale poza tym różni je prawie wszystko, a w szczególności kraj pochodzenia, rodzaj mechanizmu, wodoszczelność itp. Specjalnie wybrałem nieoczywiste wersje (Longines z niebieską tarczą, a Orient Star ze złoceniami), ale kierowałem się prywatnymi preferencjami - lubię zestawienia biała tarcza i złote indeksy (chociaż niekoniecznie lubię złoto na bransolecie) lub niebieska tarcza ze srebrnymi indeksami, podoba mi się także "boazeria" i szlif słoneczny. Na tych zegarkach to wszystko można znaleźć. Wolę też bransloetę od paska (chyba jest bardziej uniwersalna (nie lubię bawić w zmiany pasków, a w lecie ich noszenie jest niekoniecznie komfortowe). Wiem, że na Forum bardziej popularne są inne wersje (Longines z czarną tarczą lub z białą na pasku, a Orient Star - przede wszystkim "boazeria" bez złoceń). Niezależenie od powyższego zależy mi na poznaniu opinii forumowiczów jak postrzegane są te marki oraz te konkretne modele, czy są jakieś są problemy w ich serwisowaniu.
Ogólnie zatem - który z nich wydaje się lepszym wyborem w założonym budżecie.
Nie chciałbym natomiast, żeby dyskusja dotyczyła rzeczy oczywistych: wyższości szwajcarów nad japończykami (i odwrotnie), czy o różnicach pomiędzy kwarcami i automatami.
-
By tropik79
Wśród miłośników zegarków nie raz są obiektem drwin i traktowane z lekkim przymrużeniem oka.
I często słyszany tekst:
Czy w Waszych zegarkowych marzeniach jest miejsce na zegarki kwarcowe?
Jeśli tak o jakim modelu zegarka kwarcowego marzycie (lub już to zegarkowe marzenie spełniliście)?
Wrzucajcie fotki i jeśli możecie także numery ref.
Rozpocznę ja z moim EDC, który w sumie był jednym z moich kwarcowych spełnionych marzeń.
Breitling Colt 44mm ref.A7438811
-