Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Masu

Klub Miłośników marki Credor

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączam do klubu z moją parką.

Chciałbym podziękować wszystkim udzielającym się w wątku za rozbudzenie zainteresowania marką, a w szczególności @Masu za piękne zdjęcia modelu, który mnie już ostatecznie przekonał do rozpoczęcia poszukiwań :) Jest coś odświeżającego w tych zegarkach -lekkie, eleganckie, a jednocześnie o ostrych kształtach i wielu "twarzach" w zależności od oświetlenia.

Tak w ramach ciekawostki: to niby obydwa są maluchami, ale ten z brązowym paskiem ma 20mm między uszami.

IMG_0414.thumb.jpeg.14924ba2d72e648c41165c357e1570be.jpegIMG_0412.thumb.jpeg.b2abf168e711f9bc0f052f5c1cb3e767.jpeg

instagr.am/klxn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, KLXN napisał(-a):

Dołączam do klubu z moją parką.

Chciałbym podziękować wszystkim udzielającym się w wątku za rozbudzenie zainteresowania marką, a w szczególności @Masu za piękne zdjęcia modelu, który mnie już ostatecznie przekonał do rozpoczęcia poszukiwań :) Jest coś odświeżającego w tych zegarkach -lekkie, eleganckie, a jednocześnie o ostrych kształtach i wielu "twarzach" w zależności od oświetlenia.

Tak w ramach ciekawostki: to niby obydwa są maluchami, ale ten z brązowym paskiem ma 20mm między uszami.

IMG_0414.thumb.jpeg.14924ba2d72e648c41165c357e1570be.jpegIMG_0412.thumb.jpeg.b2abf168e711f9bc0f052f5c1cb3e767.jpeg

Bardzo mi miło, że mogłem kogoś zainspirować do poszukiwań :)
Ten z karbowanym, 18-karatowym bezelem też jest na mojej liście poszukiwań, gratuluję pięknych kostek :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. Chciałbym wstąpić do klubu już nie tylko jako miłośnik, ale i jako posiadacz. 

B3B357FF-2C00-447C-B554-ED208C6A6FA2.jpeg

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, agremi napisał(-a):

Cześć. Chciałbym wstąpić do klubu już nie tylko jako miłośnik, ale i jako posiadacz. 

B3B357FF-2C00-447C-B554-ED208C6A6FA2.jpeg

No witamy, witamy!

Pięknie się prezentuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj odrobina elegancji zamknięta w 3mm kopercie :) Rocznik 1990 :) 

IMG-1169.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tutaj też się zamelduję ;)

ZHAAwLRh.jpg

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Szymon. napisał(-a):

tutaj też się zamelduję ;)

ZHAAwLRh.jpg

Uuu, piękny! Masz więcej fotek? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam :) 

iMkC3Goh.jpg

QRCqhish.jpg

MIgwOH4h.jpg

C5Sf8heh.jpg

GB1gY2Zh.jpg

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę fajny okaz, trochę inna liga niż te na które ja sobie mogę pozwolić :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.01.2022 o 23:32, Masu napisał(-a):

Moderator ma wybaczające nastawienie, tak więc damy radę :D 

Sam uważam, że Lassale niektórymi modelami nie odbiegało od Credora i fakt, że obie marki/serie nie występują równocześnie sugeruje, że Seiko nie chciało robić sobie bratobójczej walki w podobnym segmencie. 

Poza tym też miałem kilka Lassali i uwielbiam ich modele. Ten poniżej był pokryty, uwaga... platyną. To jest coś kompletnie niespotykanego w tej półce cenowej. 

DSCF1036-2.thumb.JPG.a6da1f0c672d3194aea4962eef38c0d8.JPG

Dopiero przejrzałem wątek. Ten jest niesamowity! Pamiętasz jakąś referencję lub nazwę modelu? Coś pięknego!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Szymon. napisał(-a):

Dopiero przejrzałem wątek. Ten jest niesamowity! Pamiętasz jakąś referencję lub nazwę modelu? Coś pięknego!

Wszystko pamiętam, nagrałem nawet filmik :) 

https://youtu.be/a9MOrRr7hN4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1990 rok, a wygląda jakby niedawno wyjechał z fabryki :) 

DSCF3871.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No powoli rośniemy w siłę w tym wątku 💪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, SEI_pat_KO napisał(-a):

IMG_20220715_194713.jpg

Piękności ❤️ Dziś go prawie kupiłem w kwarcu. I wiesz co? Są wersję kwarcowe z niebieski wskazówkami i to jeszcze z fakturą na tarczy! GCAZ057, wcześniej nigdy na niego nie trafiłem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba piękne i jest to ta sama linia, mój GCAZ015 i  też ma fakturę, coś jakby na kształt giloszowania, tylko jakość zdjęć słaba... jest na 8j86 - 10s w ciągu roku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, SEI_pat_KO napisał(-a):

Oba piękne i jest to ta sama linia, mój GCAZ015 i  też ma fakturę, coś jakby na kształt giloszowania, tylko jakość zdjęć słaba... jest na 8j86 - 10s w ciągu roku :)

Piękna rzecz, gratuluję :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawił się na chrono ciekawy sportowy kwarc w nawet przyzwoitej cenie. Może kogoś zainteresuje. 
https://chrono24.app/seiko/credor-pacifique-chronograph-7t72-6a00--id24881676.htm?SETLANG=pl_PL&SETCURR=PLN

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, agremi napisał(-a):

Pojawił się na chrono ciekawy sportowy kwarc w nawet przyzwoitej cenie. Może kogoś zainteresuje. 
https://chrono24.app/seiko/credor-pacifique-chronograph-7t72-6a00--id24881676.htm?SETLANG=pl_PL&SETCURR=PLN

Nawet ładne bizancjum. :)

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, machlo napisał(-a):

Nawet ładne bizancjum. :)

Jak na C to nad wyraz mało bizantyjski. Prawdziwy edc / beater. 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, zami napisał(-a):

Piękny zegarek. Dopieszczony w każdym szczególe.

Dzięki! To jak większość Credorów, za to je właśnie uwielbiam :)

DSCF4378-2.thumb.jpg.484f2496b5b136df1e2fedf09f5f3f42.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi