Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
worientom

Steeldive & Addiesdive

Recommended Posts

8 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

20250126_094443.jpg

Mam ten zegarek od trzech miesięcy.Szczerze polecam

Jakie doświadczenia z luma w tych wszystkich zegarkach? Nie chce mi sie wierzyc ze swieci sie kilka godzin.

2 godziny temu, Cinek11 napisał(-a):

Jakie doświadczenia z luma w tych wszystkich zegarkach? Nie chce mi sie wierzyc ze swieci sie kilka godzin.

Najlepiej kup "niewierny Tomaszu". ;) 

Na mam i tak szczerze mowiac to chyba musi spedzic na sloncu dlugi czas aby luma swiecila kilka godzin naswietlony pod lampka nie swieci jakos zbyt dlugo 

Godzinę temu, Cinek11 napisał(-a):

Na mam i tak szczerze mowiac to chyba musi spedzic na sloncu dlugi czas aby luma swiecila kilka godzin naswietlony pod lampka nie swieci jakos zbyt dlugo 

rozwiń wypowiedź i zamiast 3 postów zamkniemy to w jednym:) "Na mam " to znaczy 'nie mam', czy 'no mam'?
co do steeldive, to tak 4 rano widać lume, niektóre addiesdive też(np ten taki 'puck' co wygląda jak krążek hokejowy). no i oczywiście słońce czy latarka uv nie równa się zachmurzony zimowy dzień i domowe światło.

Mam steeldive model. Luma swietna ale przy naswietlaniu pod zarowka nie wiem ile by musial lezec aby swiecil do rana. Naswietlalem go 1 min to swiecil ladnie ale nie do rana. Okresl wg ciebie ile misisz trzymac np pod zarowka aby bylo widac indeksy kilka godzin?  Przed wczoraj byl sloneczny dzien nosilem go i luma do rana nie swiecila 

Edited by Cinek11

Godzinę temu, Cinek11 napisał(-a):

Mam steeldive model. Luma swietna ale przy naswietlaniu pod zarowka nie wiem ile by musial lezec aby swiecil do rana. Naswietlalem go 1 min to swiecil ladnie ale nie do rana. Okresl wg ciebie ile misisz trzymac np pod zarowka aby bylo widac indeksy kilka godzin?  Przed wczoraj byl sloneczny dzien nosilem go i luma do rana nie swiecila 

Żarówka to nie naswietlisz lumy. Ona bierze siłę z UV. Na pełnym słońcu to myślę, że starczy 30 sekund by świeciła ponad kilka godzin. Latarka no to zależy od latarki.. ja testuje/naswietlam/bawię sie, swoje lumy latarka UV z Ali za kilka złotych, wg to podstawa w kolekcji taką latarka moim zdaniem

W dniu 31.01.2025 o 21:29, Cinek11 napisał(-a):

No to musze zakupic 😀

Mam addiesdive i steeldive naświetlone latarką UV o 20 przez 10-20 sekund, bez problemu pozwalają odczytać godzinę o 4 rano. Jak nie zapomnę wieczorem postaram się wrzucić zdjęcia.