awas 12 #76 Posted August 8, 2023 Orientuje się ktoś, czy te wyroby steeldive są identyczne jeśli chodzi o wymiary z oryginałami? Pytam, bo chciałem wymienić szkiełko na szafirowe w moim seiko tuńczyku, ale niewiele drożej miałbym całego tuńczyka od SD (wstawiłbym tam hardelx i pogonił albo zostawił na części). 0 Share this post Link to post Share on other sites
jawor7 0 #77 Posted August 8, 2023 pogonił.........?? 0 Share this post Link to post Share on other sites
greenmag 6182 #78 Posted August 13, 2023 1 Kartoteka Zegarków - Najlepszy sposób na organizację Twojej kolekcji zegarków - https://greenmag-pl.github.io/kartoteka Share this post Link to post Share on other sites
Casio G-SHOCK GD-100 GB 44 #79 Posted August 18, 2023 (edited) Też uważam, że jakość wykonania tego zegarka jest naprawdę zadowalająca. Polecam. A Steeldive też u mnie zagości? Edited August 18, 2023 by Casio G-SHOCK GD-100 GB 2 Share this post Link to post Share on other sites
raszew 2805 #80 Posted October 5, 2023 Mam pytanie, które generalnie dotyczy chyba ogólnie zegarków automatycznych, ale nie zakładam nowego wątku bo podejrzewam że też będziecie wiedzieć, a chodzi o mojego Steeldive 1953 na SeikoNH35. Generalnie to jeden z paru moich zegarków i jest jedynym automatem. Trochę wkurza mnie to, że jak go odłożę na tydzień to przestaje chodzić i muszę go od nowa ustawiać itd.. Mam schizę, że przez to ciągłe odkręcanie koronki ten zegarek się szybciej "zużyje". Co myślicie o takim rozwiązaniu, że jak zegarek leży w organizerze to ma odkręconą koronkę i na przykład nakręcam go po prostu codziennie? Czy nie jest to dobre rozwiązanie i możliwe, że jakieś paproszki dostaną się do środka, kiedy koronka będzie odkręcona? 0 Share this post Link to post Share on other sites
gcze 143 #81 Posted October 6, 2023 Mam pytanie, które generalnie dotyczy chyba ogólnie zegarków automatycznych, ale nie zakładam nowego wątku bo podejrzewam że też będziecie wiedzieć, a chodzi o mojego Steeldive 1953 na SeikoNH35. Generalnie to jeden z paru moich zegarków i jest jedynym automatem. Trochę wkurza mnie to, że jak go odłożę na tydzień to przestaje chodzić i muszę go od nowa ustawiać itd.. Mam schizę, że przez to ciągłe odkręcanie koronki ten zegarek się szybciej "zużyje". Co myślicie o takim rozwiązaniu, że jak zegarek leży w organizerze to ma odkręconą koronkę i na przykład nakręcam go po prostu codziennie? Czy nie jest to dobre rozwiązanie i możliwe, że jakieś paproszki dostaną się do środka, kiedy koronka będzie odkręcona?Ogólnie poza pewnymi wyjątkami nie powinno się zegarków automatycznych nakręcać codziennie ręcznie. Możesz lekko nasmarować gwint koronki np. smarem teflonowym ( bardzo mała ilością smaru), jeśli boisz się o jego wytarcie. Jeśli nie nosisz go często, daj sobie spokój z ustawianiem daty, ustawienie godziny to chwila.Wysłane z mojego SM-T819 przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Laponek 1757 #82 Posted November 15, 2023 Na hotukdeals uk ekskluzywny kod na SD1970. Wyszedł z cłem 42 funty do UK. Może zadziała i do Polski:) hotukdeals8 https://www.hotukdeals.com/deals/sd1970-steeldive-brand-200m-waterproof-sapphire-glass-44mm-men-nh35-dive-watch-with-ceramic-bezel-4237305 0 Share this post Link to post Share on other sites
gcze 143 #83 Posted November 15, 2023 Działa ? Kupiłem za 235zł 0 Share this post Link to post Share on other sites
Laponek 1757 #84 Posted November 24, 2023 (edited) Zegarek za 42 funty??? Edited November 24, 2023 by Laponek 0 Share this post Link to post Share on other sites
Adamss68 2137 #85 Posted November 26, 2023 (edited) Sam jestem zdziwiony jego punktualnością,choć timegrafer tego nie pokazuje? Edited November 26, 2023 by Adamss68 2 Share this post Link to post Share on other sites
tomaliusz 23262 #86 Posted December 12, 2023 (edited) Znany i lubiany ☺️ Edited December 12, 2023 by tomaliusz 2 Share this post Link to post Share on other sites
kubapretki 1182 #90 Posted February 20, 2024 Trochę ostre krawędzie, praca bezela bardzo dobra, luma dobra, jakość wykonania jak że te pieniądze bardzo pozytywne zaskoczenie. Pół półki wyżej np. od Lorusa w tej samej cenie. 2 Share this post Link to post Share on other sites
raszew 2805 #94 Posted March 13, 2024 (edited) Kurde tak kocham tego Steeldive, że oprócz G-Shocków noszę tylko jego i powiem Wam nawet więcej, sprzedałem parę zegarków z kolekcji bo i tak ich nie noszę w ogóle. Pogodziłem się z tym, że jest on homarem suba, jak los da to i kiedyś na prawdziwego suba przyjdzie czas. Po prostu nie mogę się już oszukiwać, że jakieś inne drivery mi się podobają, design suba jest dla mnie bezkonkurencyjny. Na fotce pierwszy raz na silikonowym pasku, mega wygodna sprawa. @edit Po ponad tygodniu od tego posta właśnie mam na nadgarstku nowego majtka........... jednak ten design nie taki bezkonkurencyjny XDD ? Edited March 21, 2024 by raszew 2 Share this post Link to post Share on other sites
tomcat 352 #98 Posted June 2, 2024 Polowałem na coś od Sd , nie potrafiłem się zdecydować czy sd1970 czy sd1975 (tuńczyk piękny, ale Willard raczej praktyczniejszy na małą łapę no jestem fanem filmu ) to...kupiłem wczoraj oba. Wyszło odpowiednio 220 i 260zł na tym nieustającym festiwalu kodów promek i monet aliexpressu ? @Hoffhoffski piękna ta tarcza Tiffany, walczyłem ze sobą, ale nie potrafiłem się przełamać na taką ekstrawagancję i po 3 czarnych sikorach jako odstępstwo wziąłem 2x granat. 0 Share this post Link to post Share on other sites