Balansujący Na Osi 1099 #251 Napisano 1 Września 2022 Np. takie zeby udalo się wyjechać tym samym autem po imprezie do domu pmwas, bez urazy bardzo fajna ta twoja opowieść o zlomku i tak sobie tylko żartuje trochę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9059 #252 Napisano 2 Września 2022 Spoko, on jest tragikomiczny 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1779 #253 Napisano 2 Września 2022 Nabijacie się koledzy ze sprzętu, który jest w stanie przejechać przez całą Syberię i który naprawi każdy kowal. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9059 #254 Napisano 3 Września 2022 Sprzęt jest faktycznie syberyjski - twardy i prosty. Aczkolwiek zmęczony życiem i psujący się co 20km troszku śmieszny jest 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 339 #255 Napisano 3 Września 2022 Lepszy to japoński ale cena też inna... daleko w Rosji taki wystarczy, tam nikt się nie śpieszy nigdzie. Jechałem Uazem do Bolesławca i wróciłem (razem 200 km) bez najmniejszego problemu 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9059 #256 Napisano 6 Października 2022 Oficjalnie jestem idiotą… Dziaiaj w końcu znalazłem czas dla UAZa. rozmontowalem częściowo układ paliwowy i dokonałem wiekopomnego odkrycia - pompa nie pompuje benzyny z lewego baku (zatkany smok prawdopodobnie), a w prawym po prostu brakło benzyny. Na razie ładuję akumulator i po dolaniu benzyny do prawego baku spróbuję odpalić jeszcze raz. Nie wiem, co zrobić z lewym bakiem… najchętniej to bym go wymienił na lepszy, bo i tak jest zgnieciony i zaspawany, ale to znów koszty i wcale nie są tez tak łatwo dostępne 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1779 #257 Napisano 6 Października 2022 Ciśnienie ze sprężarki powinno udrożnić smok. Potem pilnować , żeby było pół zbiornika i po temacie... Chyba, że nieszczelny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #258 Napisano 6 Października 2022 Przecież brudy i tak siądą na smoku 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1099 #259 Napisano 6 Października 2022 Wykręć oba baki, ten lepszy wyczyść, wypłukaj, załóż nowy filtr, a ten spawany na złom i zostań z jednym. Przeróbka nie powinna być trudna. Jak nie wyczyścisz baku to daleko nie ujedziesz, zaciągnie smok syf i od nowa, a co dmok przepuści to zatka ci filtr. W starym baku potrafi być dużo nieciekawych rzeczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6101 #260 Napisano 6 Października 2022 14 minut temu, kiniol napisał(-a): Przecież brudy i tak siądą na smoku Czyli płukanie baku, tak jak w 125P czy innym M20 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1812 #261 Napisano 6 Października 2022 (edytowane) 18 minut temu, kiniol napisał(-a): Przecież brudy i tak siądą na smoku bez spuszczenia zasyfionej beny zbyt wiele nie wskurasz. Nie wiem jak jest zbiornik mocowany i czy trudno to zdemontować ale chyba to najbardziej rozsądne rozwiązanie. smok do czyszczenia a na przewodach przed samą pompą, w wygodnym i dostępnym miejscu, to ja taki przepływowy filterek bym wstawił, co by na dysze w gaźniku syfy nie trafiły. A zaślepić gada nie można ? Wiem, że zasięg spada drastycznie, ale pozwoli jednak jechać i syfu łapał nie będzie.. Co 150km na stację dla odpoczynku,kawka i w drogę.. koledzy dopisali wcześniej to samo co ja kulawo na telefonie smyrałem.. Generalnie wiele opcji nie ma.. Edytowane 6 Października 2022 przez zadra 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #262 Napisano 6 Października 2022 Zbiorniki w tym złomie są pod progami, na stalowych opaskach wiszą... Potem jest trójnik do przełączania... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9059 #263 Napisano 7 Października 2022 Demontaż baku i jazda na jednym to żaden problem W zasadzie są dwie opcje - albo smok jest zatkany albo jest nieszczelność na łączeniu miedzy bakiem a kranikiem i zasysa powietrze. Ale już to doszczelnialem i dalej nic… 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #264 Napisano 7 Października 2022 4 godziny temu, pmwas napisał(-a): Demontaż baku i jazda na jednym to żaden problem W zasadzie są dwie opcje - albo smok jest zatkany albo jest nieszczelność na łączeniu miedzy bakiem a kranikiem i zasysa powietrze. Ale już to doszczelnialem i dalej nic… Paweł, nie szkoda Twojego czasu na złoma? Coś fajnego kup... Pojeździsz chociaż... Ja mam odruch wymiotny gdy pomyślę o ponownym jeżdżeniu uazem... pamiętam jak przy -25 wywalałem skrzynię z reduktorem... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9059 #265 Napisano 7 Października 2022 2 godziny temu, kiniol napisał(-a): Paweł, nie szkoda Twojego czasu na złoma? Coś fajnego kup... Pojeździsz chociaż... Ja mam odruch wymiotny gdy pomyślę o ponownym jeżdżeniu uazem... pamiętam jak przy -25 wywalałem skrzynię z reduktorem... tym się fajnie jeździ. To taki kontakt z bardzo przedpotopową motoryzacją. Gdyby nie był górnozaworowy, to w zasadzie pełną gębą przedwojenna konstrukcja tylko w cenie złomu Może to masochizm, ale naprawdę lubię tym jeździć 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1779 #266 Napisano 7 Października 2022 (edytowane) Teraz, kiniol napisał(-a): Przecież brudy i tak siądą na smoku Jeżeli w zbiorniku będzie sporo paliwa, brudy będą pływać. Smok zatyka się gdy zbiornik się opróżnia do dna. Edytowane 7 Października 2022 przez goral_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9059 #267 Napisano 7 Października 2022 2 godziny temu, goral_ napisał(-a): Jeżeli w zbiorniku będzie sporo paliwa, brudy będą pływać. Smok zatyka się gdy zbiornik się opróżnia do dna. wyglada na to, że ktoś zaspawał dziurę w baku bez demontażu smoka i pływaka. Obawiam się, że uszkodzenie termiczne spowodowało zapieczenie śrub i może zatkanie siateczki w smoku 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6101 #268 Napisano 7 Października 2022 Wiesz jak to się drzewiej spawało bak? Ano nalewało się wody do pełna (po korek) i spawało. Więc cały syf, (rdza, zendra, i inne) zostały w baku , bo ktoś tylko wylał wodę 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1099 #269 Napisano 7 Października 2022 Panowie co by nie było to na takie dolegliwości rada jest tylko jedna. Bak trzeba wypłukać i to wszystko jedno czy będziesz tam tankował 5 l żeby szurało po dnie czy do pełna. Wcześniej czy później smog ci się znow zatka, bo w tak starym samochodzie syfu w baku jest do woli. Widziałem Już niejeden taki bak a z jednego baku z samochodu w rodzinie wyciągnąłem podczas zimy prawie półtora kilo lodu z wody która tam sobie była. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #270 Napisano 7 Października 2022 (edytowane) No to kup nowy zbiornik i po sprawie... Edytowane 7 Października 2022 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6101 #271 Napisano 7 Października 2022 (edytowane) A się da taki oryginalnie nowy? Bo wiesz, może kolega Paweł "ciągnie" na żółte tablice. a wówczas... im więcej orgyginału w oryginale, tym lepiej... Wiem bo chciałem tak zrobić MB190E, ale miała zbyt dużo po 1983 roczku.. i sprzedałem jako zużytą 190-kę Edytowane 7 Października 2022 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9059 #272 Napisano 15 Października 2022 Po dolaniu benzyny auto chodzi 🤦♂️ Normalnie geniusz ze mnie nie lada 😂 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9059 #273 Napisano 15 Października 2022 5 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15873 #274 Napisano 15 Października 2022 Fajny zestaw👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9059 #275 Napisano 15 Października 2022 37 minut temu, satanic napisał(-a): Fajny zestaw👍 Tak Zadziwiające jak szybko się zapomina… Dzisiaj wybrałem się UAZem na przejażdżkę i ni wuja nie umiałem wbić trójki, bo szukałem jej na środku miedzy jedynką a piątką… Mam nadzieję, ze nie rozpieprzyłem jedynki… Ogólnie jazda tym daje frajdę. Meczy, ale jest moc 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach