zadra 聽聽 1808 #1801 Napisano 7 Pa藕dziernika 2024 2 minuty temu, pmwas napisa艂(-a): ci臋偶ko to zweryfikowa膰 w 80% poprzednich sytuacji by艂o identycznie a na horyzoncie kr贸tko p贸藕niej pojawia艂y si臋 kolejne k艂opoty. We藕 od nich kontakt do tego speca od skrzy艅, zadzwo艅 - przejed藕 si臋 do niego, porozmawiaj... B臋dziesz mia艂 wi臋cej pewno艣ci.. 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #1802 Napisano 7 Pa藕dziernika 2024 (edytowane) My艣l臋 偶e w 艣rod臋 po po艂udniu b臋d臋 w stanie podjecha膰 w ich godzinach pracy... Przecie偶 nie wezm臋 w swojej pracy opieki na UAZa 馃う 聽 Co mnie najbardziej dziwi to to, 偶e jak zostawia艂em to auto to m贸wili mi, 偶e chwil臋 potrwa, bo zdarza si臋, 偶e naprawa skrzyni trwa nawet 2 tygodnie. Mija 6 i nic.聽 Trzeba uwzgl臋dni膰, 偶e wraz z moj膮 zawie藕li tam te偶 skrzyni臋 z BMW, co te偶 mo偶e przed艂u偶y膰 napraw臋, ale zdecydowanie tyle czasu bez 偶adnej informacji to lekka przesada...聽 Edytowane 7 Pa藕dziernika 2024 przez pmwas 1 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
souls_hunter 聽聽 873 #1803 Napisano 8 Pa藕dziernika 2024 18 godzin temu, pmwas napisa艂(-a): [...] Trzeba uwzgl臋dni膰, 偶e wraz z moj膮 zawie藕li tam te偶 skrzyni臋 z BMW, co te偶 mo偶e przed艂u偶y膰 napraw臋, ale zdecydowanie tyle czasu bez 偶adnej informacji to lekka przesada...聽 Panie, to si臋 nazywa an Italian job. 0 Prawda. Ludzie j膮 ceni膮, 艂akn膮 jej, s膮 nawet gotowi odda膰 za ni膮 w艂asne 偶ycie. Pod warunkiem, 偶e nie dotyczy ich samych. Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #1804 Napisano 8 Pa藕dziernika 2024 Og贸lnie ju偶 mi si臋 nie chce nawet dzwoni膰, pyta膰... Powoli przestaj臋 o nim w og贸le pami臋ta膰. Ja w sumie mam takie wewn臋trzne odczucie, 偶e jak ju偶 nie wr贸ci, to trudno 1 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1808 #1805 Napisano 8 Pa藕dziernika 2024 Daj adres - podjad臋 z ch艂opakami i ju偶 na pewno nie wr贸ci. Tylko p贸偶niej dow.rej. prze艣lij .. 1 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Yakuz 聽聽 345 #1806 Napisano 13 Pa藕dziernika 2024 Gdziej jest Uaz? 1 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1808 #1807 Napisano 13 Pa藕dziernika 2024 7 minut temu, Yakuz napisa艂(-a): Gdziej jest Uaz? 聽 W Irkucku 1 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #1808 Napisano 14 Pa藕dziernika 2024 (edytowane) 23 godziny temu, zadra napisa艂(-a): 聽 W Irkucku 聽 W Irkucku to by go przynajmniej naprawili.聽 Edytowane 14 Pa藕dziernika 2024 przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 聽聽 3874 #1809 Napisano 14 Pa藕dziernika 2024 (edytowane) oddaj go na lawecie do Profesora Krissa, jaki艣 czas temu grzeba艂 przy Uazie i pare odcink贸w powstanie Ja tak偶e mia艂em marzenie posiadania Buchanki albo Nivy ( lubi臋 ich surowo艣膰 i radziecki vibe ), ale nie znam si臋 i nie lubi臋 grzeba膰 przy autach wi臋c mnie wyleczono z tych pojazd贸w. Szkoda. By艂bym w stanie zaakceptowa膰 rdzewienie, g艂o艣no艣膰, brak komfortu ale jak auto non stop si臋 jebie to sorrry wysiadam. Edytowane 14 Pa藕dziernika 2024 przez QuadrifoglioVerde 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1808 #1810 Napisano 14 Pa藕dziernika 2024 Bo te wszystkie auta rodem z ZSRR to s膮 dla ludzi, kt贸rzy mog膮 i potrafi膮 sobie sami je naprawi膰. Jak masz umiej臋tno艣ci miejsce i mo偶liwo艣ci, to sobie hobbystyczne podchodzisz do tematu i naprawiasz, 偶eby po naprawie dumnie je藕dzi膰 do kolejnej rych艂ej awarii. Je艣li natomiast musisz liczy膰 na zewn臋trzny warsztat, to niestety nie wygl膮da to ju偶 tak r贸偶owo i tracisz nad wszystkim kontrol臋. 1 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #1811 Napisano 14 Pa藕dziernika 2024 Plus, w Rosji wymieniaj膮 buble na gwarancji, a w Polsce trzeba szuka膰 cz臋艣ci.聽 Ju偶 to pisa艂em, 偶e niestety cz臋艣ci do 469 jest pe艂no, a do Huntera dramat...聽 1 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 聽聽 3874 #1812 Napisano 14 Pa藕dziernika 2024 Takie auta dotyka znany problem pogarszania jako艣ci wraz z latami produkcji. Owszem dodaj膮 listewki, nowy panelik, rozrusznik, abs itd ale te najwa偶niejsze podzespo艂y jak skrzynia, reduktor, wa艂 nap臋dowy itd s膮 t艂uczone bez zmian na wyeksploatowanych maszynach, wi臋c tolerancje s膮 coraz wi臋ksze plus niechlujno艣膰 przy produkcji bo o ile w latach 80tych pracownicy budowali to w poczuciu jakiej艣 dumy to obecnie jest to sk艂adane " na sztuk臋 ". 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #1813 Napisano 15 Pa藕dziernika 2024 (edytowane) 9 godzin temu, QuadrifoglioVerde napisa艂(-a): Takie auta dotyka znany problem pogarszania jako艣ci wraz z latami produkcji. Owszem dodaj膮 listewki, nowy panelik, rozrusznik, abs itd ale te najwa偶niejsze podzespo艂y jak skrzynia, reduktor, wa艂 nap臋dowy itd s膮 t艂uczone bez zmian na wyeksploatowanych maszynach, wi臋c tolerancje s膮 coraz wi臋ksze plus niechlujno艣膰 przy produkcji bo o ile w latach 80tych pracownicy budowali to w poczuciu jakiej艣 dumy to obecnie jest to sk艂adane " na sztuk臋 ". 聽 Wlasnie. Liczy艂em, 偶e np reduktor jest taki, jak by艂, ale nie. Zmodernizowali to oko艂o 2005 roku i ma zupe艂nie nowe cz臋艣ci.聽 聽 St膮d te偶 takie k艂opoty z ich znalezieniem.聽 聽 Skrzynia jest - w zale偶no艣ci od wersji - chi艅ska lub korea艅ska. Pono膰 istnieje te偶 wersja z rusk膮 skrzyni膮, ale w instrukcji o tym nie wspominaj膮. Niestety ten ma chi艅sk膮. My艣l臋 偶e g艂贸wnym problemem tego egzemplarza jest po prostu wadliwa skrzynia bieg贸w. Reszta to albo drobiazgi, albo awarie spowodowane przez wadliw膮 skrzyni臋.聽 Edytowane 15 Pa藕dziernika 2024 przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #1814 Napisano 15 Pa藕dziernika 2024 Uda艂o mi si臋 dowiedzie膰, 偶e jest problem z cz臋艣ciami. Kurde, moje przepowiednie jednak si臋 sprawdzaj膮...聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1808 #1815 Napisano 15 Pa藕dziernika 2024 szukaj skrzyni. B臋dzie szybciej. 1 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
souls_hunter 聽聽 873 #1816 Napisano 15 Pa藕dziernika 2024 Tam skrzyni. Ca艂y ten nap臋d wy***rdoli膰 w pizdu i wsadzi膰 co艣 cywilizowanego. Ju偶 dawno to pisa艂em. 1 Prawda. Ludzie j膮 ceni膮, 艂akn膮 jej, s膮 nawet gotowi odda膰 za ni膮 w艂asne 偶ycie. Pod warunkiem, 偶e nie dotyczy ich samych. Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
stefanekmac 聽聽 42 #1817 Napisano 15 Pa藕dziernika 2024 25 lat temu w moim mie艣cie by艂a jednostka wojsk transportu.聽 Szko艂a itd. Kolega do UAZa wsadzi艂 od nich silnik Perkinsa je艣li pami臋tam.聽 Inne bebechy te偶 zmienil i by艂o ok. To my艣liwy i auto regularnie czo艂ganie w glinie i nie tylko.聽聽 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1808 #1818 Napisano 15 Pa藕dziernika 2024 Hunter jednoznacznie straci艂by na oryginalno艣ci a zyska艂by na mobilno艣ci wytrzyma艂o艣ci, jako艣ci i bezawaryjno艣ci a przecie偶 nie o to tu chodzi.. 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #1819 Napisano 15 Pa藕dziernika 2024 4 godziny temu, zadra napisa艂(-a): szukaj skrzyni. B臋dzie szybciej. 聽 Owszem. Ale zn贸w jest ale.聽 聽 Tarmot pono膰 ma skrzynie, chce 9000/sztuka.聽 Mo偶e i bym si臋 skusi艂, ale znow im zap艂ac臋, przyjdzie nie to i za p贸艂 roku. Straci艂em zaufanie i tyle im nie dam w ciemno.聽 聽 Niestety trzeba kupi膰 T膭 skrzynie, a nie inn膮, bo inna to inny reduktor i inne wa艂y.聽 聽 Na Aliexpress jest taka skrzynia do Buchanki, ale do Huntera nie. Mo偶e da si臋 dopasowa膰, ale je艣li nie, to jestem w plecy 4000z艂 i czas po艣wi臋cony na gadanie z UC.聽 聽 Pozostaje mi na razie czeka膰 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1808 #1820 Napisano 16 Pa藕dziernika 2024 6 godzin temu, pmwas napisa艂(-a): Tarmot pono膰 ma skrzynie, chce 9000/sztuka Przecie偶 Tarmot nie na Alasce. 聽 Dzisiaj wsiadasz w auto o 4:30, na miejscu jeste艣 oko艂o 12:00, sprawdzasz osobi艣cie co kupujesz, 艂adujesz na pak臋 i w domu jeste艣 radosny ze skrzyni膮 przed dwudziest膮... W ostatnim 20-o leciu przyby艂o nam dr贸g ekspresowych i autostrad.. Tarmot za darmo te偶 nie wysy艂a zwroty s膮 r贸wnie drogie.. Warto samemu czasami pojecha膰.. 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #1821 Napisano 16 Pa藕dziernika 2024 4 godziny temu, zadra napisa艂(-a): Przecie偶 Tarmot nie na Alasce. 聽 Dzisiaj wsiadasz w auto o 4:30, na miejscu jeste艣 oko艂o 12:00, sprawdzasz osobi艣cie co kupujesz, 艂adujesz na pak臋 i w domu jeste艣 radosny ze skrzyni膮 przed dwudziest膮... W ostatnim 20-o leciu przyby艂o nam dr贸g ekspresowych i autostrad.. Tarmot za darmo te偶 nie wysy艂a zwroty s膮 r贸wnie drogie.. Warto samemu czasami pojecha膰.. 聽 Jak si臋 ta skrzynia nie naprawi to pewnie b臋dzie to ostatnia deska ratunku...聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1808 #1822 Napisano 16 Pa藕dziernika 2024 (edytowane) Ta si臋 chyba nie naprawi przez p贸艂 roku lub d艂u偶ej. Ju偶 teraz nie ma chemii mi臋dzy oprawcami, wi臋c auto b臋dzie d艂ugo sta艂o w pokrzywach. Koszt naprawy to po艂owa nowej, a na now膮 masz gwarancj臋. Star膮 odda艂 bym Tarmotowi, niech oni naprawiaj膮 przez rok cho膰by, ale ju偶 po zakupie i zamontowaniu nowej.. Edytowane 16 Pa藕dziernika 2024 przez zadra 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #1823 Napisano 16 Pa藕dziernika 2024 (edytowane) 6 godzin temu, zadra napisa艂(-a): Ta si臋 chyba nie naprawi przez p贸艂 roku lub d艂u偶ej. Ju偶 teraz nie ma chemii mi臋dzy oprawcami, wi臋c auto b臋dzie d艂ugo sta艂o w pokrzywach. Koszt naprawy to po艂owa nowej, a na now膮 masz gwarancj臋. Star膮 odda艂 bym Tarmotowi, niech oni naprawiaj膮 przez rok cho膰by, ale ju偶 po zakupie i zamontowaniu nowej.. 聽 Poki co - jak to ju偶 jest rozbebeszone - powiedzia艂em 偶eby powymienia膰 艂o偶yska, z臋batki i synchronizatory zostawi膰, skoro kupi膰 niepodobna, biegi zmienia艂o si臋 i tak zno艣nie.聽 聽 Mnie chodzi tylko 偶eby znale藕膰 i wymieni膰 to co艣 co piszczy i szarpie.聽 聽 Reszta mo偶e by膰 jaka jest.聽 聽 Mo偶e po tym tygodniu b臋d臋 co艣 wi臋cej wiedzia艂, bo jest w trakcie tworzenia.聽 聽 Ogolnie mnie to ju偶 tak "wali", 偶e ma艂o mam motywacji 偶eby aktywnie walczy膰, wol臋 ju偶 pasywnie czeka膰 co b臋dzie.聽 I nie musi byc super, byle da艂o si臋 tym je藕dzi膰.聽 聽 Kiedy艣 to si臋 niecierpliwi艂em, ale teraz mam na to wyr膮bane.聽 Pogodzi艂em si臋 z rozmiarem wtopy, kupi艂em totalnego bubla i sam nie wiem, czy w niego inwestowa膰, czy po prostu sprzeda膰 na cz臋艣ci, pogodzi膰 si臋 偶e strat膮 i zapomnie膰.聽 Edytowane 16 Pa藕dziernika 2024 przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
cordi7 聽聽 7884 #1824 Napisano 16 Pa藕dziernika 2024 Zmien tytul na "Poradnik masochisty czyli jak sobie kupilem UAZa" Przepraszam ale od czasu do czasu tu zagladam i po prostu nie wierze... Powodzenia! 1 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Balansuj膮cy Na Osi 聽聽 1098 #1825 Napisano 16 Pa藕dziernika 2024 pmwas nie poddawaj si臋, kiedy艣 w ko艅cu uda Ci si臋 pokona膰 gniotsa nie艂amiotsa, czy jak tam die to pisze. W ka偶dym razie za du偶o walki za tob膮 偶eby odpu艣ci膰 zlomowi 2 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach