Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
beniowski

Koszykówka - głównie NBA - ale nie tylko

Rekomendowane odpowiedzi

W finałach w zasadzie już pozamiatane. Mam mieszane uczucia, bo nie lubię Celtics, ale z drugiej strony nie lubię też koszykówki nie-zespołowej, a tak to wygląda w Dallas, gdzie jest one man show Doncica plus indywidualne zrywy Irvinga. I jak tu żyć 😉    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i koniec. Łatwo Bostonowi to mistrzostwo przyszło w finałach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy dobry temat wybrałem bo nie za bardzo jestem into koszykówka, ale kibicuję naszym w pierwszym meczu kwalifikacji IO 😄 

IMG_8712.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to się "porobiło". Długo by pisać ale jestem w lekkim szoku 😍🤯

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wolicie?

To:

Czy to:

;) oczywiście, przykłady wybrane trochę tendencyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Edmund Exley napisał(-a):

Co wolicie?

To:

Czy to:

;) oczywiście, przykłady wybrane trochę tendencyjnie.

Oczywiście, że obrazek nr 2. Brakuje tylko komentarzu Szarana 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo zacięty i ciekawy mecz. Szkoda (a może to i lepiej), że Sochan i Milicic wymyślili kontuzje żeby uniknąć gry w kadrze. 
Gdybyśmy mieli lepszą "deskę", ten mecz zakończyłby się zwycięstwem +25 punktami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogladal, ogladal. Super wystep naszych! :) 

105 puntow na tym poziomie z powaznym rywalem - super. Brawa za walka i zaangazowanie. Kazdy cos wniosl do gry, a liderzy nie zawiedli. 

Pierwszy mecz super. Oby tak dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 hours ago, beniowski said:

Posła-Słowienia na Eurobaskecie. Ktoś ogląda?

Byłem na hali. Co za mecz, co za emocje! Atmosfera cudowna, jedynie promocja kuleje, bo na innych meczach puste trybuny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było ciężko, ale jest pięknie 👍 

Emocje do końca i zwycięskie punkty po sprytnej dobitce Loyda. Avdija nie trafia i jest radość 😀 

Dla mnie akcję meczu wykonał Ponitka. Najpierw wyratował piłkę i wyleciał za bandy. Zaraz wrócił na boisko i trafił za 3 po podaniu Pluty 👍😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, beniowski napisał(-a):

To do działu z żartami proszę.

Jest zawodnikiem New York Knicks i reprezentacji Polski - czy coś się nie zgadza?  ;) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Jest zawodnikiem New York Knicks i reprezentacji Polski - czy coś się nie zgadza?  ;) 

Nie zgadza mi się to, że w polskiej prasie, zamiast czytać artykuły o wielkim sukcesie NY (mistrzostwo po 53 latach), czytam że Jeremy Sochan został mistrzem NBA. Z całym szacunkiem, ale akurat do tego mistrzostwa to on się nic a nic nie dołożył. Jakieś proporcje powinny być zachowane w tych artykułach. 

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Nie zgadza mi się to, że w polskiej prasie, zamiast czytać artykuły o wielkim sukcesie NY (mistrzostwo po 53 latach), czytam że Jeremy Sochan został mistrzem NBA. Z całym szacunkiem, ale akurat do tego mistrzostwa to on się nic a nic nie dołożył. Jakieś proporcje powinny być zachowane w tych artykułach. 

Przejrzałem kilka artykułów i we wszystkich piszą, że wkład Sochana w zdobycie tytułu był minimalny. I że to był jego najgorszy sezon w lidze. Ale grał (chociaż krótko) także w ostatnim meczu. Więc jest mistrzem NBA. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może inne internety mamy, ale ja nawet w nagłówkach widzę więcej o Sochanie niż o historycznym zwycięstwie Knicks.

1120085273_CleanShot2026-06-15at09_45_52.thumb.png.8df71ed35d7ba6924acbbeb660eb467e.png167710523_CleanShot2026-06-15at09_48_59.thumb.png.30e5798371863c58ce6107e14390d520.png1632331186_CleanShot2026-06-15at09_47_37.thumb.png.19ace4223f4790e1ea00fc9aab5955f1.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W nagłówkach tak, ale już w treści kilku artykułów, które widziałem, wyraźnie odnotowano to, co napisałem przed paroma minutami - że Sochan miał kiepski sezon, grał mało i że to paradoks z tym jego mistrzostwem NBA. A że w nagłówkach eksponują to, co eksponują? W polskich gazetach/na polskich portalach? Mnie to nie dziwi. Myślę, że gdyby pierwszy w historii reprezentant Egiptu, Paragwaju, Wietnamu, czy Azerbejdżanu - nawet spędziwszy na parkiecie jedynie absolutne minimum czasu uprawniającego do odbioru tytułu/medalu - zdobył pierwszy w historii tytuł mistrza NBA, tam również by to dominowało w nagłówkach.

Edytowane przez Lincoln Six Echo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się cieszę z tego rezultatu. Knicks byli moją koszykarską miłością lat 90., później po odejściu Ewinga raczej wolałem Boston, ale NYK byli solidnym #2. W sumie więc po fatalnych dla mnie latach 90. i dominacji Bulls, a później triumfach Lakers, Heat etc. ostatnie trzy sezony w NBA to dwa triumfy moich ulubionych - użyję tego słowa z polskich blogów o amerykańskim sporcie - organizacji :) A co ciekawe - w Stanach chyba nikt kto lubi Knicks, nie lubi Celtics i na odwrót :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też się cieszę z tytułu dla Knicksów, choć od lat jestem też kibicem San Antonio, bo to chyba najmądrzej prowadzona od lat drużyna w NBA. Byłem przeciwko Knicksom w latach 90-tych, podczas rywalizacji z Bykami w play-offach czy Rakietami w finałach, ale odkąd pewnego razu spełniło się moje marzenie obejrzenia meczu NBA na żywo i miało to miejsce w Madison Square Garden, mam do tego klubu sympatię. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Co tam NBA. Prawdziwe emocje są w finałach OBL w Polsce 👍❤️

Brawo Zastal!

Taki rzut na zwyciestwo. Wow!

Jest 3:3 i decydująca G7 w Warszawie.

PS.

Gratulacje dla Knicksów. Po tylu latach wreszcie się doczekali. Ich poprzedni finał (w 1999 r.) też był ze Spurs, ale wtedy przegrali w serii 1:4.

Edytowane przez piku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi