kornel91 84530 #326 Napisano 14 Maja 6 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 55841 #327 Napisano 14 Maja 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84530 #328 Napisano 20 Maja 7 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pbozek75 5900 #329 Napisano 22 Maja Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darth_Gem 240 #330 Napisano 23 Maja (edytowane) Mimo ciężkiego dnia i w ogóle ostatnich czasów, gęba mi się rozjarzyla, kiedy wreszcie, po miesiącu oczekiwania nadszedł model, którego nie sądziłem, że uda mi się jeszcze nabyć. Ale "wuja sam" chciał się pozbyć, więc skorzystałem z okazji i...wreszcie jest. Dames en heren, Orient Star Worldtimer. Co prawda poprzedni właściciel musiał mieć nadgarstek dziecka, bo ledwie go zapiąłem (wymiana bransolety chyba konieczna) ale i tak, jest wspaniały. Edytowane 23 Maja przez Darth_Gem Dodanie tekstu 10 Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario_113 2102 #331 Napisano 26 Maja 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darth_Gem 240 #332 Napisano 29 Czerwca (edytowane) I kolejny egzemplarz, tym razem z serii RetroFuture. Niestety rozczarowałem się nieco, ponieważ jakimś cudem poprzedniemu właścicielowi udało się zarysować szafirowe szkło, czego nie raczył zaznaczyć przed sprzedażą. Poza tym, fakt, że aż się tutaj prosi o minimalną choć lume, to OS odpuścił, a szkoda. Było kilka projektów z tej serii, do mnie (z racji obsesji muzycznych) najbardziej przemówila "gitara". Liczyłem też na to, że miasta na zewnętrznym brzęku to taki "limitowany" Worldtimer, ale się mocno przeliczyłem. Ot, po prostu, jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć jaka jest godzina na PinkPop (Landgraaf) albo w Roskilde (ta sama, btw.😜) to należy ustawić wybraną nazwę na aktualny czas, i wtedy cała reszta miejscowości też pokaże swoje aktualny czas. Ale niestety, to nie jest kontynuowane, więc za każdym razem trzeba się bawić. No cóż, taki ma OS Retro Future klimat.🤪 Z plusów: genialny sekundnik, dwie różne wersje zakończeń "uch", przyjemny power-reserve. Edytowane 29 Czerwca przez Darth_Gem Dodanie tekstu 6 Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9786 #333 Napisano 29 Czerwca 3 godziny temu, Darth_Gem napisał(-a): I kolejny egzemplarz, tym razem z serii RetroFuture. Niestety rozczarowałem się nieco, ponieważ jakimś cudem poprzedniemu właścicielowi udało się zarysować szafirowe szkło, czego nie raczył zaznaczyć przed sprzedażą.... Ten model nie ma szafirowego szkła tylko mineralne. Zanieś do kumatego zegarmistrza to Ci je wypoleruje, przerabiałem to kiedyś. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darth_Gem 240 #334 Napisano 29 Czerwca Godzinę temu, siomon napisał(-a): Ten model nie ma szafirowego szkła tylko mineralne. Zanieś do kumatego zegarmistrza to Ci je wypoleruje, przerabiałem to kiedyś. Ooo kurtka, no tego się nie spodziewałem, że OS wypuszczał modele z mineralnym szkłem. Wszystko inne co mam, to szafirowe. Dziękuję za poradę, na pewno tak zrobię! 1 Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 51110 #335 Napisano 1 Lipca W dniu 29.06.2025 o 23:07, Darth_Gem napisał(-a): Ooo kurtka, no tego się nie spodziewałem, że OS wypuszczał modele z mineralnym szkłem. Wszystko inne co mam, to szafirowe. Dziękuję za poradę, na pewno tak zrobię! Wypuszczał, np. SEL05002B0 0 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 51110 #336 Napisano 3 Lipca niegdyś mój, dziś Brejdaka ; ) 7 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pbozek75 5900 #337 Napisano 9 Lipca Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cikonio 625 #338 Napisano 26 Lipca 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14484 #339 Napisano 31 Lipca 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9786 #340 Napisano 3 Sierpnia 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmibaton 15170 #341 Napisano 8 Sierpnia Uwielbiam tę markęWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marko33 149 #342 Napisano 30 Sierpnia Za każdym razem daje uśmiech na twarzy ☺️ 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio7 11720 #343 Napisano 14 Września 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 45960 #344 Napisano 26 Września 9 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach