Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Neff93

Zegarek do 12 tys

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, ArtiGarnek napisał(-a):

Napisałeś, że jesteś laikiem więc ta bym odradzał niszowe marki jak Sinn czy Nomos. To być być pewnie ten jeden zegarek więc weź Longines Spirit. Nie będziesz żałował. Świetna marka. Oczywiście przymierz. 

Jest laikiem, więc pyta na forum, gdzie są ludzie, którzy się znają, lub przynajmniej wydaje im się, że się znają. Odrzucenie Nomosa lub Sinna przez fakt, że L jest bardziej popularny, jest moim zdaniem nieuzasadnione. Podtrzymuję, że ja wolałbym Sinna lub Nomosa ale to OP ma być zadowolony, więc proponuję przymierzyć i dopiero kupować. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.12.2022 o 20:22, szuwi napisał(-a):

Jest laikiem, więc pyta na forum, gdzie są ludzie, którzy się znają, lub przynajmniej wydaje im się, że się znają. Odrzucenie Nomosa lub Sinna przez fakt, że L jest bardziej popularny, jest moim zdaniem nieuzasadnione. Podtrzymuję, że ja wolałbym Sinna lub Nomosa ale to OP ma być zadowolony, więc proponuję przymierzyć i dopiero kupować. 

Jeśli mało zna się na zegarkach to kupowanie marki o której mało kto słyszał jest dla mnie nietrafione. Pamiętaj, że na tym forum jesteśmy trochę spaczeni ale 99% ludzi nigdy nie słyszało o Nomos. Nie ma nic złego w tym że ktoś woli znaną markę. Inaczej ludzie nie staliby w kolejce jak w PRL za zegarkami z koroną  😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za koroną duża cześć do niedawna stała w kolejce dla zysku przy natychmiastowej odsprzedaży - nie z powodu miłości do marki i jej rozpoznawalności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, ArtiGarnek napisał(-a):

Jeśli mało zna się na zegarkach to kupowanie marki o której mało kto słyszał jest dla mnie nietrafione. Pamiętaj, że na tym forum jesteśmy trochę spaczeni ale 99% ludzi nigdy nie słyszało o Nomos. Nie ma nic złego w tym że ktoś woli znaną markę. Inaczej ludzie nie staliby w kolejce jak w PRL za zegarkami z koroną  😉 

Ale OP nie pisze, że chce markę budzącą szacun na dzielni, a prosi o nasze opinie zaznaczając, że nie jest zafiksowany na L. Stąd proponuję mu - moim zdaniem - ciekawsze zegarki 🙂

12k to trudny poziom cenowy - już sporo, ale jeszcze nie dużo przy zegarkach kupowanych przez forumowiczów. Jest to też poziom targetowany przez wielu producentów, bo to kwota oznaczająca, że ktoś coś w życiu osiągnął (lub odziedziczył) i często chce, by świat o tym wiedział - zegarek za 100PLN też pokazuje czas, a jednak ktoś daje kupkę kasy za zbytek... 

Nie ma co dywagować -  poczekajmy na zdjęcie nadgarskowe OP, ale sugeruję, żeby przymierzył inne zegarki, a nie tylko wszechobecnego (w porównaniu z innymi markami na tym poziomie cenowym)  L  🙂

EDIT - Nomosa i Sinna świetnie zaproponował @cordi7 a nie ja 🙂

Edytowane przez szuwi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spirit do dobry wybót można jeszcze uzyskać rabat 15-20 % wyjdzie koło 10 k

Jak się podoba to świetna cena.

https://jubitom.com/zegarki/longines/heritage/heritage-classic/zegarek-longines/l28344722?gclid=EAIaIQobChMI2vOP9YPn-wIVEPp3Ch3PmAgcEAQYBSABEgIZN_D_BwE

7 godzin temu, ArtiGarnek napisał(-a):

A jakie to ma znaczenie ?? Zegarek ma się podobać kupującemu ?? I Sinn w kwocie tej jest super . Tylko jeśli kolega woli coś na pasku to pewnie Longines będzie lepszą propozycją bardziej elegant. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatecznie wybór padł na sinna, lubię proste rzeczy, które nie wyróżniają się ale jeśli ktoś się zna to zauważy, silver arrow dalej uważam ze jest piękny ale nie do końca jako zegarek na codzień a takiego szukałem, gdyby nie forum i ludzie na nim nawet nie wiedziałbym o istnieniu takiej marki, a patrząc na recenzje na yt jest to według większości bardzo fajny zegarek i wart swojej ceny 

jedyne moje zmartwienie jest takie, że zegarek mi się bardzo podoba na bransolecie ale jeśli dodam jedno ogniwo to lata mi na ręce, a jeśli mam go skróconego tak jak na zdjęciu to po ściągnięciu mam ślad po noszeniu. Więc chyba będę musiał się zaopatrzyć w skórzany pasek 

image.jpeg

Edytowane przez Neff93

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Neff93 napisał(-a):

Ostatecznie wybór padł na sinna, lubię proste rzeczy, które nie wyróżniają się ale jeśli ktoś się zna to zauważy, silver arrow dalej uważam ze jest piękny ale nie do końca jako zegarek na codzień a takiego szukałem, gdyby nie forum i ludzie na nim nawet nie wiedziałbym o istnieniu takiej marki, a patrząc na recenzje na yt jest to według większości bardzo fajny zegarek i wart swojej ceny 

jedyne moje zmartwienie jest takie, że zegarek mi się bardzo podoba na bransolecie ale jeśli dodam jedno ogniwo to lata mi na ręce, a jeśli mam go skróconego tak jak na zdjęciu to po ściągnięciu mam ślad po noszeniu. Więc chyba będę musiał się zaopatrzyć w skórzany pasek 

image.jpeg

Gratuluję zakupu pięknego zegarka. Nie mogę uciec od pytania, jak to jest, że kupujesz zegarek, jak na polskie warunki, za sporą sumę i bransoleta okazuje się niepasująca. Przy takim zakupie warto chyba jednak przymierzyć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję Sinna. 

Nie ma mikroregulacji na zapięciu

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Neff93 napisał(-a):

Nie masz czasem bransolety z takim zapięciem?

Zaznaczyłem gdzie jest mikroregulacja.

obraz.png.d93ce5757be976c2bbe7ed5a9cc0b820.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Nie masz czasem bransolety z takim zapięciem?

Zaznaczyłem gdzie jest mikroregulacja.

obraz.png.d93ce5757be976c2bbe7ed5a9cc0b820.png

Faktycznie mam coś takiego i jedno oczko wolne, które by pewnie załatwiło sprawę, pytanie tylko czy jestem w stanie sam to zrobić czy lepiej udać się do zegarmistrza ? Nie potrafię jakoś znaleźć żadnego filmiku jak to zrobić, skrócenie ogniw było proste bo nawet w zestawie były 2 imbusy ale tutaj widzę jest coś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się już teraz zegarek leży idealnie, dziękuje za pomoc bo sam bym nie wpadł na to, że jest jeszcze jakiś inny sposób regulacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Gratuluję zakupu pięknego zegarka. Nie mogę uciec od pytania, jak to jest, że kupujesz zegarek, jak na polskie warunki, za sporą sumę i bransoleta okazuje się niepasująca. Przy takim zakupie warto chyba jednak przymierzyć. 

Od początku chciałem mieć zegarek na pasku jednak ktoś tu ładnie napisał żeby brać na bransolecie i ewentualnie pasek dokupić ale jak już przyszedł sinn to ta bransoleta zrobiła na mnie ogromne wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Gratuluję - będziesz zadowolony, bo to dobry zegarek. Kwestię mikroregulacji opisali koledzy powyżej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.