Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Autor1984

Longines vs Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Mierzyłbym - może trzeba będzie brać 856. A nad Damasko DS30 myślałeś? Na papierze pół milimetra tylko większy ale wizualnie już spora różnica. Utwardzana stal z Łodzi podwodnych i najfajniej pracująca koronka z patentami Damasko robią robotę.

Nad wersją ocean tak, tylko, że Damasko nie "gada" do mnie tak jak Sinn.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

No właśnie... I teraz mam dylemat. Czekam aż przyjdzie Epos 3437, on ma 39 mm zobaczę jak to wygląda na ręku i się zastanowię.

Obstawiam, że będzie wyglądało dobrze. Tylko, że to są zupełnie różne zegarki. Czy Sinn będzie dobrze wyglądał śmiem wątpić. 38,5 mm średnicy, l2l 45,5 mm to parametry garniturowca/eleganta dla nadgarstka jak Twój... Oczywiście moim zdaniem (choć kojarząc co pokazujesz na nadgarstku, to nie preferujesz zegarków o rozmiarze z dawnych lat).

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boję się tego, aby nie wyglądało to karykaturalnie, bo tak jak zauważyłeś noszę głównie 42,43mm. Certina jako EDC ma 40 mm i wydaje mi się trochę za mała do mojego nadgarstka.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.12.2022 o 13:21, AK&AK napisał(-a):

To sprawa jasna. Longines wygrywa. Musisz tylko poczekać, aż zrobią niebieskiego z lumą... albo brać czarnego.

I coś z innej beczki (acz dobrze Ci znanej):

https://epos.ch/en/product/3501-132-20-16-30/

A jeszcze lepiej coś wyjątkowego, czyli trzecia krajowa limitka z polskim kalendarzem:

https://zegarkiipiora.com/2020/12/12/epos-poland-2020-limited-edition-recenzja/

Niebieskie, z lumą, dobrze wykonane.

Przejrzałem dokładnie ofertę Eposa i znalazłem. Nie będzie to 3501, którego zaproponowałeś, a wpadł mi w oko 3401 z czarną tarczą.

Teraz tylko czekać cierpliwie 😕

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za podpowiedzi.

https://zegarkiipasja.pl/artykul/16528-epos-passion-3401-automatic

Powyżej recenzja tego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.12.2022 o 13:11, Autor1984 napisał(-a):

Boję się tego, aby nie wyglądało to karykaturalnie, bo tak jak zauważyłeś noszę głównie 42,43mm. Certina jako EDC ma 40 mm i wydaje mi się trochę za mała do mojego nadgarstka.

Jak możesz odesłać to luz. Chwilę się pośmiejemy ;) i kupisz coś w męskim rozmiarze.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Jak możesz odesłać to luz. Chwilę się pośmiejemy ;) i kupisz coś w męskim rozmiarze.  

:D

Jeżeli chodzi o 3734 to wyrażam nadzieję, że jako elegant będzie raczej ok(cały czas czytam, oglądam, proszę o rady doświadczonych - więc powoli się uczę). Natomiast 3401 będzie ze swoim rozmiarem dla mnie spoko jako edc.

Ostatnio oglądałem kanał JFS jak @eye_lip z @beniowskirozmawiali na temat jego DD oraz zamiłowań Włochów do marki.  Swoją drogą ten Cognac... Świetna tarcza, intrygująca i ciekawa. Świetnie spasowany rozmiar 36 - ale podejrzewam, że nadgarstek max 17. Dlatego przy moich 19 - 19,5  rozmiar 38 powinien być chyba ok ;)

Link do filmu:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.12.2022 o 16:03, Pelart napisał(-a):

Jeśli sinn to zdecydowanie zatoka zegarków, niestety, czasami trzeba czekać na dostępność. 

Potwierdzam - w tym sklepie mają b. dobre ceny, obsługa też ok. Rzecz w tym że długo się czeka. Ja tam kupiłem 903 StB i wszystko było ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prezenty od @TIK TAKdotarły. To co się dzieje na tarczy 3437 to majstersztyk. 3401 passion też super. Jeszcze raz Tobie dziękuję za tak szybkie zrealizowanie zamówienia.

@eye_lipczy Święty Mikołaj z Pruszkowa też mnie ucieszy w tym roku?🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przyszłym:) 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, eye_lip napisał(-a):

W przyszłym:) 

kid-crying.gif.2da7160f835878df409afd2f567cb8f0.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

To co się dzieje na tarczy 3437 to majstersztyk. 3401 passion też super. 

Longines vs Sinn = Epos 😁 

Wiesz, że bez zdjęć się nie liczy. I nie zapomnij o temacie "nowe nabytki szwajcarskie i niemieckie", zrobi dzień Eposa. I oczywiście gratulacje!

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że się nie liczy ale zauważyłem, że nabyłeś 3408 - Gratulacje, podoba mi się!

20221221_132128.thumb.jpg.0b7a63fa8d071d0a0c2a558a70e90cb2.jpg

20221221_132342.thumb.jpg.dc0ea2dc8210b5e20a2c9694e8dc0241.jpg

20221221_132153.thumb.jpg.8af3096e783ba12541c097dd163bc059.jpg

20221221_132311.thumb.jpg.72ca9a709ab7e428738b16b7c56d4dc8.jpg

Datę muszę poprawić :P

Trochę poczytałem o Eposie i bardzo przypadło mi do gustu ich podejście. Teraz czas na 3504 sportive diver oraz 3433 sportive chrono z czerwonymi elementami na tarczy.

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Longines (elegancja) od Sinna (uzytkowosc) sporo dzieli, padlo na cos pomiedzy - wazne, ze spelnia oczekiwania i wlasciciel zadowolony. Niech sie dobrze nosi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Longines (elegancja) od Sinna (uzytkowosc) sporo dzieli, padlo na cos pomiedzy - wazne, ze spelnia oczekiwania i wlasciciel zadowolony. Niech sie dobrze nosi!

Dzięki :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.12.2022 o 21:51, Krzysiek82 napisał(-a):

Marka zegarka raczej nie ma znaczenia. Ten z najwyższej pólki też złapie zadrapania, zarysowania tak samo jak zegarek z niższej półki.

Microbrandy oferują zegarki z powłoką antyskraczową 😉 Zelos, RZE, Traska. Zelosa mam od ponad roku, Traskę niewiele krócej, a od jakiegoś kwartału RZE - zero zarysowań. Jak dla mnie microbrandy dają więcej za mniej - choćby regulowane w locie bransolety. Sinn też oferuje wersję z utwardzaną powierzchnią. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi