Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Renowacja Samuel Marti kominkowego
Kilka problemów z renowację - prośba o pomoc
dodany przez
Rupert_s, w KĄCIK ZEGARMISTRZOWSKI
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez Dah11
Witam i proszę o pomoc. Poszukuje serwisu w Łodzi, Warszawie albo gdzieś pomiędzy, który robi renowacje tarcz. Mam Georga Jensena, model 227, w którym w okolicach godziny 3:00 jest drobny ubytek lakieru na tarczy, ta tarcza ma taki metaliczny, lustrzany efekt. Do kogo możnaby sie z tym zwrócić? Z góry dziękuje za sugestie.
(zdjęcie poglądowe z netu)
IMG_3112.webp
-
Przez lanron
Witam .Proszę o pomoc w określeniu daty powstania zegara.Zegar z marmuru i brązu,wahadło na nitce na werku sygnatura oraz dwie liczby 81 oraz 96.
-
Przez Shadowsniper
Szanowni Panowie.
Po raz kolejny zwracam się do was z prośbą o pomoc w naprawie tym razem starego hermle. Dostałem do naprawy kwadransiak, dość popularny, jednakże z dziwnym, poziomym, leżącym balansem. Poniżej wysyłam kilka zdjęć. I tutaj mam do szanownych Panów pytanie, czy mają panowie całą przystawkę lub chociaż koło wychwytowe? Chętnie również link do jakiejś aukcji, będę ogromnie zobowiązany.
-
Przez Topaz
Mam okazję stać się posiadaczem zegara kominkowego, podobno działającego, podobno polskiego, podobno starego, podobno z 1959 roku. Dużo niewiadomych a nie mam doświadczenia w zegarach takich rozmiarów, więc prośba do Forumowiczów o kilka słów komentarza do przedstawionego na załączonych zdjęciach zegara (ps. zdjęcia przesłał sprzedający, innych nie posiadam).
-