Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
QuadrifoglioVerde

VIS1935.P1, VIS1935.P2, VIS1935.P3

Rekomendowane odpowiedzi

33 minuty temu, brejq napisał(-a):

I wszystko jasne. Dobrze, że to napisałeś, bo z wcześniejszych info powstał obraz, że czarnej koronki nie będzie, bo jest problem technologiczny.  To co napisałeś o prześwitach stali na powierzchni koperty ma jak najbardziej sens, tylko słabo to widać na dostępnych fotkach. Mógłbyś wrzucić foto w dziennym (mocnym) oświetleniu wersji P2 i P3?

Widać widać, zdjęcia są nawet na naszej stronie. przewiń galerię zdjęć w dalszej części są realne zdjęcia. Ale, to zdjęcia prototypu, finalnie ta koperta będzie też nieco inaczej przecierana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś pisałeś, że zdjęcia przekłamują czerwonego - a może jakiś krótki filmik z prezentacją by się udało zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, Ralf58 napisał(-a):

Kiedyś pisałeś, że zdjęcia przekłamują czerwonego - a może jakiś krótki filmik z prezentacją by się udało zrobić?

o dziwo optyka w iphone 15 lepiej sobie radzi z tym szklem i ostatnie video z tego telefonu dobrze oddaje rzeczywistosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, rk7000 napisał(-a):

Jest pięknie 🙂

Zwłaszcza ta czarna przetarta koronka  robi super wrażenie 😉

Na właśnie na żywo mam wątpliwości czy nie lepiej szczotkowana czarna, koperta ma być finalnie mniej przecierana ( coś jak w pierwszych VIS-ach ) bardziej czarna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

koperta ma być finalnie mniej przecierana ( coś jak w pierwszych VIS-ach ) bardziej czarna.

Właśnie się jakiś czas temu zastanawiałem ze znajomymi, czy w czarnuchu taka nie powinna być. Czarna-czarna z przecieranymi tylko krawędziami i do tego czarna koronka (jak ktoś będzie chciał, to koronkę sam sobie poprzeciera). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z ciekawości - jakiego koloru są indeksy w tej wersji? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Ralf58 napisał(-a):

A z ciekawości - jakiego koloru są indeksy w tej wersji? 

białe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin - a może zrobisz "dobrze"  niektórym Użytkownikom i po prostu zamówisz więcej czarnych koronek?  

Firma VC  do czarnej wersji  dla zainteresowanych mogłaby za opłatą dołożyć koronkę czarną  (skoro i tak ja będziesz miał to +/-  50 sztuk więcej to żaden kłopot chyba) 

na zasadzie do wymiany we własnym zakresie?  Mógłbyś  rozważyć taką możliwość ? 

Dla kolegów pytam 😬😂

Edycja - kiedyś chyba można było zamówić dodatkowo przeszklony dekiel do któregoś zegarka - tu byłoby podobnie 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minutes ago, rk7000 said:

Dla kolegów pytam

🤣👍🏻

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

caly ten ferment koronkowy sprowadza mnie powaznie do mysli aby anulowac wersje all black i zwrocic zaliczki. Mam tego serdecznie dosyc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

caly ten ferment koronkowy sprowadza mnie powaznie do mysli aby anulowac wersje all black i zwrocic zaliczki. Mam tego serdecznie dosyc. 

Nie będę Ciebie Marcinie męczył i poproszę o zwrot zaliczki. Rozumiem, że trzeba podesłać maila z danymi?

Miał to być mój pierwszy zegarek od Vratislavia Conceptum, jak się okazuje przyjdzie mi jeszcze poczekać, jeśli w ogóle kiedyś nabędę coś od VC…

Marcinie zdecydowałeś się prowadzić na forum coś a’la mini beta testy…pokazujesz pomysły, dostajesz informację zwrotną…fajnie. Forum jest swego rodzaju platformą wymiany wiedzy, Ty masz to tutaj za free, ale widzę, że ostatnio nie po drodze Tobie z naszymi opiniami.😕

Miał być all black z datą, potem data wypadła, ale za to wskoczyła srebrna koronka, kto wie, co pojawi się za chwilę? Srebrna koperta, bo będzie lepiej współgrać ze srebrną koronką? 😜 To są szczegóły, detale i kto, jak kto, ale Ty wiesz, że detale są bardzo ważne…

Twój wpis powyżej świadczy o podejściu do klienta - no sorry, nie jestem popychlem żeby mnie tak traktować. Forum jest po to, żeby dzielić się opiniami i próbować rozmawiać. Przeżyję bez zegarka od Ciebie, Ty przeżyjesz bez mojego zakupu, ale wpisem tym chciałbym pokazać, że takie podejście nie jest niczym dobrym, bo czasami klient może powiedzieć stop. To ja Tobie płacę za zegarek, a nie łaszę się o możliwość zakupu. Także dziękuję serdecznie i już wysyłam maila z danymi do zwrotu. 
Im Out GIF by Shark Tank

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przelew zwrotny wykonany. Jakby bylo tak jak chcesz to i tak bys go zwrócił po otrzymaniu i koronka nie ma tu znaczenia. Przez te kilkanaście lat zdążyłem sie zorientowac na kogo można liczyc i kto ma zaufanie do mnie i moich decyzji poniewaz to ja widze czesci i produkt jako pierwszy i mam mozliwosc oceny na żywo.  To nie sa zwykle osoby które toczą krucjaty na forach i grupach, szantażują itd nie tak wygląda użytkownik VC. W wiekszosci mamy klientow powracająccych którzy zaufali mi i mojemu gustowi wiele lat temu. Jesli te gusta moje i klienta sie nie spotkają to oczywiste jest ze nie jest to osoba ktora powinna miec zegarek VC.

Jest mnóstwo zegarkow na rynku, wrecz zatrzesienie i odpowiadają one naprawde każdym gustom kwestia tylko ich poszukania. Nie obrażam sie, nie uwazam ze projektujemy najlepsze zegarki na swiecie. Tak nie jest i tak nie bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm…nie znamy się aż tak dobrze. Koronka koronką, datą datą…pisałem Tobie wcześniej, że zawierzę Twojemu doświadczeniu i zamówiłem all black. Największy wpływ na zmianę decyzji miał Twój wczorajszy wpis. Po prostu nie lubię być w ten sposób traktowany. Tyle.

Dziękuję za szybki zwrot.

A…i zegarka bym nie zwrócił. Akurat zegarki to jest taki produkt, którego nie zwracam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle to cała aferka to jest totalnie odgrzany kotlet, zmiana koronki nastąpiła kilka miesięcy temu przy aplauzie na facebooku ( tak! to nie jest tak, że ten element się zaliczkodawcom nie podoba! sporo osób nalegało aby wyróżnić koronkę - proszę wejsc na profil na fb - temat do odszukania ) , a teraz przy okazji inauguracji zapisów na VIS-a Infrared pare osób się obudziło i zaczęli szantaże na forach i grupach. To na serio nie jest problem, mogę wszystkim wyprodukować nawet po cztery koronki, każdą inną i to w cenie! ale bulwersuje mnie sposób komunikacji i takie właśnie szantaże, podszczypywanie itd.

DSC_1225.JPG

DSC_1222.JPG

DSC_1204 (Copy).JPG

DSC_1214 (Copy).JPG

Zaraz zamienię te koronki i pokażę Wam zdjęcia czarnego z czarną i czerwonego ze srebrną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i poważnie jest o co szaty rozdzierać ? tak naprawdę w każdej konfiguracji to wygląda OK. Srebrna koronka ma tą zaletę, że nie ginie na tle koperty, lepiej widoczny jest jej kształt i charakterystyczne frezowanie co podkreśla temat przewodni zegarka. Czarna z czarną kopertą - tutaj już trzeba wiedzieć, że ona ma kształt pocisku bo postronnej osobie to się nie rzuci w oczy.

Najlepiej zarezerwowac oba modele jak uczyniło wiele osób i sobie zamieniać koronki wedle uznania 🙂 hehe, operacja nie wymaga wiedzy specjalistycznej. Odkręcamy dekielek piłeczką ( polecam piłeczki - a nie klucze - nigdy nie zarysujesz zegarka ) do 10ATM zakręcenie piłeczką jest w pełni wystarczające. Naciskamy igłą jeden przycisk na płycie mechanizmu i wysuwamy wałek z koronką, to samo w drugim zegarku. Koronkę wpinamy po prostu ją wciskając - zablokuje się sama.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie czarna koronka wygląda lepiej zarówno z P2 jak i P3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, QuadrifoglioVerde said:

tak naprawdę w każdej konfiguracji to wygląda OK

Czerwony + srebrna koronka wygląda naprawdę dobrze. 

Czarny, po czarnemu i na czarno… chociaż koronka wygląda bardziej na czarny chrom 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.08.2025 o 11:53, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

o dziwo optyka w iphone 15 lepiej sobie radzi z tym szklem i ostatnie video z tego telefonu dobrze oddaje rzeczywistosc.

IMG_8706.mov 73.04 MB · 21 pobrań

Dzień dobry :)

a jest może opcja zobaczyć w podobny sposób VISa P2 All Black (kręcę na siebie bat w tym momencie :D)?

Z góry dziękuję bez względu na rezultat i przepraszam za ewentualny kłopot :)

Pozdrawiam serdecznie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, WaCz napisał(-a):

Dzień dobry :)

a jest może opcja zobaczyć w podobny sposób VISa P2 All Black (kręcę na siebie bat w tym momencie :D)?

Z góry dziękuję bez względu na rezultat i przepraszam za ewentualny kłopot :)

Pozdrawiam serdecznie!

jutro postaram sie zrobic video

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie i ja obejrzę, bo się zapisałem i nie mogę się doczekać, wiec przynajmniej pooglądam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serdecznie dziękuję 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi