Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Mirmil

Proszę o radę

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem tu nowa i kompletnie nie znam się na zegarkach . Szukam na prezent dla taty ,zegarka. Ofert jest mnóstwo ,ale nie wiem co wybrać kupić . Moje wymagania to by cena była do 2 tyś, by zegarek był automatyczny i by posiadał fazy księżyca ( wiem że taki tacie się podoba) oraz by służył mu na lata .Zegarek nie musi być nowy . Z góry dziękuję za wszystkie porady

Edytowane przez Mirmil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już kolega wyżej napisał - nowy, wartościowy zegarek automatyczny z komplikacją faz księżyca w tym budżecie będzie trudno znaleźć.

Jeszcze nie tak dawno można było kupić Glycine Combat 6 Classic Moonphase Automatic (GL0113 z ciemną tarczą lub GL0115 z jasną tarczą) na Ashford lub na Jomashop w Twoim budżecie, ale to już minęło.

Możesz teraz poszukać tych zegarków wśród używek. Bardzo dobra opcja, bo to porządnie wykonane, szwajcarskie zegarki dobrej marki. Oprócz faz księżyca dostajesz też przeszklony dekiel pod którym pracuje całkiem ładny, szwajcarski mechanizm

obraz.png.1f7ef666d8e0a5c5dd8edf8ba1ccaccf.png

Tutaj oferta z Polski na Chrono24 blisko Twojego budżetu z jasną tarczą:

https://www.chrono24.pl/glycine/combat--id23690916.htm

A tutaj z OLX z ciemną tarczą:

https://www.olx.pl/d/oferta/zegarek-glycine-combat-6-classic-CID87-IDT0z4N.html

Coś ponegocjujesz ze sprzedawcą i jeżeli zegarek jest w bardzo dobrym stanie to warto, bo pewnie nic lepszego z fazami księżyca w tych pieniądzach nie kupisz.

Inna opcja to takie trochę oszustwo. Są zegarki japońskiej marki Orient z serii "Sun&Moon", które wyglądają jakby miały komplikację faz księżyca, chociaż ich nie mają. Zamiast faz księżyca jest tarcza, na której widać przesuwające się słońce lub księżyc, które wskazują czy właśnie jest dzień czy noc. Ta tarcza na pierwszy rzut oka przypomina komplikację faz księżyca. W Polsce można je kupić poniżej 2 tys. PLN a za granicą, nawet po opłatach importowych  jeszcze parę stówek taniej

obraz.png.772ffe6d97132047e729a75c771f51d0.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję ten z ciemną tarcza naprawdę piękny , i niestety ciut po za moim zasięgiem . Jak pisałam nie zależy mi na nowym zegarku tylko na takim w dobrym stanie . Teraz wiem już co szukać , naprawdę trafił w mój gust czyli tacie się spodoba. Fajnie jak by było troszkę więcej propozycji bo wtedy może udało by mi się znaleźć coś w mym zasięgu , choć ten naprawdę przypadł mi do gustu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Mirmil napisał(-a):

Dziękuję ten z ciemną tarcza naprawdę piękny , i niestety ciut po za moim zasięgiem . Jak pisałam nie zależy mi na nowym zegarku tylko na takim w dobrym stanie . Teraz wiem już co szukać , naprawdę trafił w mój gust czyli tacie się spodoba. Fajnie jak by było troszkę więcej propozycji bo wtedy może udało by mi się znaleźć coś w mym zasięgu , choć ten naprawdę przypadł mi do gustu

Można kupić przyzwoitej jakości zegarek nowy chiński. Mam 4 zegarki z tej firmy i ich jakość jest bardzo dobra. 

Podaję linki: 

https://pl.aliexpress.com/item/1005005974742622.html?spm=a2g0o.cart.0.0.8d4c452cLmQekP&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol 

https://pl.aliexpress.com/item/1005005931542899.html?spm=a2g0o.cart.0.0.8d4c452cLmQekP&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol 

Oba wyjdą w cenie po około 700 złotych a jak poczekasz na wyprzedaż 11.11, to pewnie zejdzie jeszcze taniej. 

Załączam fotki byś mogła ocenić ich wygląd. 

S89b2509db657497eaa422dacc2548bafh.jpg

S5bfb211ffcab41dab3a600b8965ab9efQ.jpg

Sbd46b47b7789416fad27602919d0ac117.jpg

S94147be978f64840ac9fdebca5d6326ba.jpg

Sf5f3172254d942048ddc9b3da21ef8cdf.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbym to już gdzieś widział…

image.jpeg.ac33ebdd20c101258218d84558a91596.jpeg

jakościowo to może i dobre zegarki ale to zżynka z Blancpain Villeret. Warto by o tym pytającego uprzedzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

Jakbym to już gdzieś widział…

image.jpeg.ac33ebdd20c101258218d84558a91596.jpeg

jakościowo to może i dobre zegarki ale to zżynka z Blancpain Villeret. Warto by o tym pytającego uprzedzić.

Zaiste identyczne. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.11.2023 o 17:51, christ0ff napisał(-a):

W tym budżecie ciężko będzie o porządny automat z fazami księżyca (jeśli chodzi o nowy zegarek). 

Jedynie sprzęty takie jak ten:

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-carl-von-zeyten-murg-twin-balance-automatic-cvz0054bls

Dziękuję za propozycje , kupiłam taki z całym kompletem(pudełko,rachunek,dodatkowy pasek) na olx za 800 zł w realu wygląda naprawdę ładnie , tata szczęśliwy . Mam nadzieję że będzie na lata .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.11.2023 o 11:57, Mirmil napisał(-a):

Dziękuję za propozycje , kupiłam taki z całym kompletem(pudełko,rachunek,dodatkowy pasek) na olx za 800 zł w realu wygląda naprawdę ładnie , tata szczęśliwy . Mam nadzieję że będzie na lata .

Najważniejsze, że ojciec zadowolony. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.11.2023 o 11:57, Mirmil napisał(-a):

Najważniejsze, że prezent trafiony. Oby służył długie lata :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.