kumite 255 #51 Napisano 6 Grudnia 2017 Kupie skrzynkę do kwadransowego rescha, i jeden młoteczek do tegoż samego mechanizmu. Cosi na allegro się pokazało , przejrzyj w częściach pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #52 Napisano 6 Grudnia 2017 masz na myśli tą skrzynkę za 900 zł ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 255 #53 Napisano 6 Grudnia 2017 masz na myśli tą skrzynkę za 900 zł ?Ta jedna, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #54 Napisano 6 Grudnia 2017 (edytowane) widziałem ją, broda jest jakaś nie reschowa a nie mam odpowiedniej, korona też dorabiana, mało rescha w reschu Edytowane 6 Grudnia 2017 przez arek1a2b 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 255 #55 Napisano 6 Grudnia 2017 widziałem ją, broda jest jakaś nie reschowa a nie mam odpowiedniej, korona też dorabiana, mało rescha w reschu Nie kupiłbym tej skrzyni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #56 Napisano 6 Grudnia 2017 Nie kupiłbym tej skrzyni a mi podsunąłeś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #57 Napisano 6 Grudnia 2017 Ten sam sprzedający ma "Ubiór zegara braci Resch" , który raczej nie jest wyrobem Rescha (w każdym razie nie kij wahadła). 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #58 Napisano 6 Grudnia 2017 Rozmawiałem z nim, co do korony to nie ukrywa że dorobiona a broda twierdzi że nie potrafi poznać. i za 700 z wysyłką jest gotowy sprzedać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 255 #59 Napisano 7 Grudnia 2017 a mi podsunąłeś Daj spokój, że Tobie do głowy przychodzą takie skojarzenia. Skrzynia bez górki i brody całkiem ok wygląda, na oryginał trzeba zapewne polować, ale dorabiać. Twój wybór 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #60 Napisano 7 Grudnia 2017 Arek - nie wydaje CI się, że szukając skrzynki do Rescha konieczne jest podanie numeru mechanizmu by to było dopasowane choć z grubsza.Innej skrzynki potrzeba do 40xxx a innej do 280 xxx 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #61 Napisano 7 Grudnia 2017 Mariusz - na alledrogo jest aż jedna, na eBay nie widziałem, nie wiem czy powinienem aż takie wymagania mieć. numer to 12995 chyba że Ty masz takie drewienko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #62 Napisano 7 Grudnia 2017 Na pewno 12 tys ?Toż klasyczna skrzynka Rescha do tego zupełnie nie pasuje.Nawet "rakietoplan" to już za późno.Z "drążkami bocznymi" na drzwiach by pasowało, ale wcześniejszy "gotyk" też spokojnie by mógł być. 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #63 Napisano 7 Grudnia 2017 "Drążki boczne"... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #64 Napisano 7 Grudnia 2017 Na pewno 12 tys ?Toż klasyczna skrzynka Rescha do tego zupełnie nie pasuje.Nawet "rakietoplan" to już za późno.Z "drążkami bocznymi" na drzwiach by pasowało, ale wcześniejszy "gotyk" też spokojnie by mógł być.na pewno mam też drugi 15xxx szanse że taką skrzynkę znajdę chylą się ku bezwzględnemu zeru 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #65 Napisano 7 Grudnia 2017 Raczej tak. Chyba lepiej zamówić nową kopię. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #66 Napisano 7 Grudnia 2017 Szansa jest zawsze...Oba kwadranse ?Nie pamiętam, ale moja pamięć stała się bardzo zawodna - pokazywałeś je na forum ? 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lusyk 7 #67 Napisano 7 Grudnia 2017 Coś w tym stylu, na zdjęciu Resch 12xxx 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #68 Napisano 7 Grudnia 2017 (edytowane) Albo taką Kwadransowy, chyba około 20 - 40 tysięcy, gdzieś posiałem resztę zdjęć. Edytowane 7 Grudnia 2017 przez tarant 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian72 70 #69 Napisano 7 Grudnia 2017 Albo taka kwadransowy resch 35xxx. Moj zegar 119xx,bardzo ladna obudowa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #70 Napisano 7 Grudnia 2017 Szansa jest zawsze...Oba kwadranse ?Nie pamiętam, ale moja pamięć stała się bardzo zawodna - pokazywałeś je na forum ?oba kwadranse ten z większym numerem kiedyś wrzuciłem aby potwierdzić czy to na pewno resch.obydwa umyłem i obydwa działają idealnie.Jeden mam kompletny wszytko ma ok oprócz kija i dwóch górnych okuć. I to do niego chcę skrzynkę.Drugi sam mechanizm z tarczą i wskazówkami. Coś w tym stylu, na zdjęciu Resch 12xxx 1 066.jpgplecy są oryginalne czy kogoś poniosło i przykleił tą płytę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lusyk 7 #71 Napisano 7 Grudnia 2017 plecy są oryginalne czy kogoś poniosło i przykleił tą płytę? ....była od początku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #72 Napisano 7 Grudnia 2017 pierwszy raz widzę takie cosik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #73 Napisano 7 Grudnia 2017 (edytowane) O tym, którego Tarant pokazał pisałem - o to chyba będzie najłatwiej.U Leszka serpentyna - piękna, ale nie liczyłbym na oryginał... tzn na upolowanie takiej skrzynki, a jak ktoś będzie robił kopię, to się chętnie podłącze by zrobić więcej EDIT Marian - kwadrans ma wg mnie skrzynkę późniejszą niż 35 tys - to już powinien być Resch z sygnaturą.A chodzik... - ktoś coś robił przy koronie ? Edytowane 7 Grudnia 2017 przez Mariusz 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #74 Napisano 7 Grudnia 2017 będę obserwował eBay i alledrogo może coś wypłynie dzięki za pomoc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #75 Napisano 13 Grudnia 2017 Poszukuję wskazówek do roczniaka GB z tarczą 8 cm. Wiadomość proszę na priv. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach