wafelek 54 #76 Napisano 19 Grudnia 2017 Mam taki zegar do oddaniaW tym stanie zegar ma 87 cm wysokościBrak 3 górnych i 3 dolnych sterczynSkrzynia z dobrej jakości drewnaSanki drewnianeCena jaka mnie interesuje 1300 zł + wysyłka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #77 Napisano 19 Grudnia 2017 pw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaha 22 #78 Napisano 21 Grudnia 2017 Kupię wahadło do chodzika rescha. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #79 Napisano 21 Grudnia 2017 ... z jakim numerem ma być ? A na poważnie - w zależności od okresu powstania i "typu" to będą różne soczewki, okucia górne, okucie dolne.Akurat to, że chodzik może nie być ważne. 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaha 22 #80 Napisano 21 Grudnia 2017 ... a z takim 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #81 Napisano 21 Grudnia 2017 spróbuje raz jeszcze kupie młotek do rescha kwadransowego numer mechanizmu 12xxx 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian72 70 #82 Napisano 21 Grudnia 2017 Kupie tarcze do takego Rescha miesencznego,dzienkuje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #83 Napisano 21 Grudnia 2017 (edytowane) ... a z takim ... wskazówki do wymiany Soczewka najbardziej popularna z dziurką od tyłu,z wcięciem pod śrubę regulacyjną, z numerami na górnym okuciu. Arek - nie wiem jaki powinien tam być młotek .Trzeba Leszka zapytać - na tym poziomie numerów mam same chodziki A jeden młotek masz skoro to kwadrans ? Edytowane 21 Grudnia 2017 przez Mariusz 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaha 22 #84 Napisano 21 Grudnia 2017 Odnośnie wskazówek można prosić o wskazówkę jakie powinny być (wskazówki). Trochę się namieszało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #85 Napisano 21 Grudnia 2017 tak jeden mam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #86 Napisano 21 Grudnia 2017 (edytowane) Chyba "nie w tym wątku rozmawiamy i zaraz nam się oberwie Arek - ja bym sprawdził czy to oryginalne rozwiązanie - nie wiem, późniejsze były wyraźnie inne . A co do wskazówek to muszę posprawdzać co wkładali na poziomie 90xxx. PS a może by tę dyskusje przenieść do tematu Rescha ? EDIT Hmmm - na poziomie gdzieś koło tysiąca znalazłem podobny młotek, ale już powyżej 7 tys były inne. Edytowane 21 Grudnia 2017 przez Mariusz 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #87 Napisano 21 Grudnia 2017 Z tematu Rescha oby nas nie pogoniono w końcu to temat handlowy ja chcę kupić a Ty pomagasz ustalić co mi trzeba.Ale jeśli nie będzie to problemem dlaczego nie Miałem taki w komplecie, za jego przynależność do tego mechanizmu od początku nie ręczę nawet jednym włosem z głowy Raczej są małe szansę że znajdę drugi taki sam, a całego mechanizmu dla młotków nie kupię bo bez sensu kolejny mechanizm rozkompletowywać. Też nie sądzę aby ktoś miał dwa takie same na zbyciu.Miałem już taką myśl aby spróbować dorobić drugi taki sam, nie wiem tylko czym kwadrat wyciąć w mocowaniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #88 Napisano 21 Grudnia 2017 Wybij po wcześniejszym odprężeniu/zmiękczeniu i wywierceniu. 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #89 Napisano 21 Grudnia 2017 Jeśli nikt mnie nie poratuje otworzę kuźnię . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #90 Napisano 22 Grudnia 2017 Zostaje ci pilnik i trochę pracy nad dziurką (robiłem da się) ... :-) 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #91 Napisano 22 Grudnia 2017 Piłować takie kwadraty ? To jedno klepnięcie w sporo większym walcu mosiężnym ( tak na oko , bo nie pamiętam średnic - 8->10 mm materiał)- potem stoczyć i po zabawie.Tylko nad gazem rozgrzej mosiądz i wrzuć do wody.Kwadrat zrób z jakiejś śruby "uniwersalnej" 5 czy 6 mm, czyli nowego typu wkrętu do drewna - one są nieźle utwardzone 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #92 Napisano 22 Grudnia 2017 Piłować takie kwadraty ? To jedno klepnięcie w sporo większym walcu mosiężnym ( tak na oko , bo nie pamiętam średnic - 8->10 mm materiał)- potem stoczyć i po zabawie.Tylko nad gazem rozgrzej mosiądz i wrzuć do wody.Kwadrat zrób z jakiejś śruby "uniwersalnej" 5 czy 6 mm, czyli nowego typu wkrętu do drewna - one są nieźle utwardzonemam mosiężne pręty może z nich coś wymedytuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #93 Napisano 22 Grudnia 2017 No oczywiście, że z pręta - o tym pisałem.Tylko one są zazwyczaj w wersji twardej, dlatego pisałem by zmiękczyć/odpuścić.Z tym rozgrzaniem i studzeniem to nie żart - mosiądz tak ma ( jakby ktoś był niedoinformowany )Nie chce mi się tłumaczyć precyzyjnie - proszę ew doczytać w necie 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wafelek 54 #94 Napisano 26 Grudnia 2017 Kupię do wagowego lenzkircha trawionewagi oraz soczewkę wahadłado kompletu do tarczy widocznej na foto.tel 669 570 797 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magican 30 #95 Napisano 27 Grudnia 2017 (edytowane) Zdecydowanie kupię zewnętrzny porcelanowy pierścień do tarczy linkowego Lenzkircha lub całą tarczę .Tarcza 20cm. Numer mechanizmu 119071. Proszę o kontakt na priv.PozdrawiamKrzysztof Edytowane 26 Stycznia 2018 przez Magican 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #96 Napisano 12 Stycznia 2018 Witam! Szanowni Koledzy, gdyby ktoś z Was miał lub widział do kupienia , tanio, obudowę transportową do chronometru Polet, to jestem chętny. Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #97 Napisano 12 Stycznia 2018 Witam! Szanowni Koledzy, gdyby ktoś z Was miał lub widział do kupienia , tanio, obudowę transportową do chronometru Polet, to jestem chętny. Pozdrawiam. Przyłączam sięTeż potrzebuję taką skrzynkę.Jakby Ktoś miał 2 szt to ja się piszę na tą drugą.PozdrawiAM 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #98 Napisano 15 Stycznia 2018 Żeście się k... zerwali... właśnie odebrałem paczkę z Odessy... Spróbuję sprowadzić takie obudowy... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #99 Napisano 15 Stycznia 2018 Żeście się k... zerwali... właśnie odebrałem paczkę z Odessy... Spróbuję sprowadzić takie obudowy...Jeżeli nie jest, to większy kłopot i w ramach dopuszczalnej ceny, to dzięki za propozycję, osobiście skorzystam.P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #100 Napisano 15 Stycznia 2018 Sprawdzę czy są... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach