Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, piatorrwylde napisał(-a):

Panowie,
Czy ktoś miał żółwia Tandorio?Screenshot_20240819_162810_AliExpress.jpg

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Miałem takiego ,jakość STEELDIVE  a cena ciut niższa, no i najważniejsze jest opcja bez napisów a opakowanie typowe ekonomiczne jak pozostałe Tandorio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.03.2024 o 18:01, adventure napisał(-a):

Jedzie do mnie B-Uhr właśnie. Za 226 złotych z VAT byłem w stanie zaryzykować :D

No i mój wewnętrzny burak jest spokojny, bo to żaden homar, ino klasyczny B-Uhr ;)

Boję się tylko tego paska...

tandorio.png

Dziś zamówiełm ten zegarek za 150 zł.  Jak cztałem w  opiniach pasek jest na ogół chwalony, czasem bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaciekawiły mnie te zegarki, ale zapytam o coś innego.

Do tej pory kupując cokolwiek na alli wysyłkę miałem na adres domowy. Czekałem czasem krótko, czasem dłużej ale przechodząc ulicą "rzut kamieniem" od wygodnej mi lokalizacji  patrzę, postawili paczkomat aliexpresowy, tylko niw hu...ya nie potrafię w swoim profilu ustawić, żeby jakieś paczki do mnie szły na ten paczkomat.

Może wiecie jak mi pomóc?

Wolałbym przesyłki paczkomatowo odbierać ale nie wiem jak to sobie ustawić.. ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo wiem jak to działa ale u mnie było podobnie i pewnego dnia wyświetliła się możliwość odbioru w Paczkomacie inpostu. Ta opcja jest możliwa na etapie zamówienia i płatności za towar, na wcześniejszym etapie chhba nie można tego ustawić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, zadra napisał(-a):

Zaciekawiły mnie te zegarki, ale zapytam o coś innego.

Do tej pory kupując cokolwiek na alli wysyłkę miałem na adres domowy. Czekałem czasem krótko, czasem dłużej ale przechodząc ulicą "rzut kamieniem" od wygodnej mi lokalizacji  patrzę, postawili paczkomat aliexpresowy, tylko niw hu...ya nie potrafię w swoim profilu ustawić, żeby jakieś paczki do mnie szły na ten paczkomat.

Może wiecie jak mi pomóc?

Wolałbym przesyłki paczkomatowo odbierać ale nie wiem jak to sobie ustawić.. ;(

U mnie na etapie zamówienia mam listę (radio buttony) na górze ekranu:

* adres domowy

* paczkomat (to się inaczej nazywa, chyba box ma w nazwie)

Mogę sobie wybrać którą opcję wolę.

Z ,,paczkomatów'' mam tylko DPD w Żabce -- nie udało mi się wyświetlić listy z wyborem (mam jeszcze oryginalne paczkomaty Inpostu i DPD box na osiedlu).

Przy ,,paczkomacie'' prosił mnie o uzupełnienie adresu email, ale nie znalazłem miejsca gdzie miałbym go wpisać (jest miejsce na adres i numer telefonu) -- zamówienie złożyłem, ma być w przyszłym tygodniu. Zobaczymy, czy wystarczy.

Zauważyłem ją dopiero przy drugim zamówieniu.

Przy pierwszym dopiero na podsumowaniu zobaczyłem, że dostanę ją ,,pocztą'' -- u mnie jest to kurier.

Edytowane przez grzegorzg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie szukam możliwości dodania paczkomatu, ale stricte "paczkomatu aliexpress" bo wlasnie taki mam doslownie za rogiem.

Myślałem, że będą promowali swoje paczkomaty, bo co stoi na przeszkodzie?

Zobaczę czy podczas ewentualnych zakupów coś się wyjaśni.

Edytowane przez zadra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.11.2024 o 18:19, grzegorzg napisał(-a):

U mnie na etapie zamówienia mam listę (radio buttony) na górze ekranu:

* adres domowy

* paczkomat (to się inaczej nazywa, chyba box ma w nazwie)

Mogę sobie wybrać którą opcję wolę.

Z ,,paczkomatów'' mam tylko DPD w Żabce -- nie udało mi się wyświetlić listy z wyborem (mam jeszcze oryginalne paczkomaty Inpostu i DPD box na osiedlu).

Przy ,,paczkomacie'' prosił mnie o uzupełnienie adresu email, ale nie znalazłem miejsca gdzie miałbym go wpisać (jest miejsce na adres i numer telefonu) -- zamówienie złożyłem, ma być w przyszłym tygodniu. Zobaczymy, czy wystarczy.

Zauważyłem ją dopiero przy drugim zamówieniu.

Przy pierwszym dopiero na podsumowaniu zobaczyłem, że dostanę ją ,,pocztą'' -- u mnie jest to kurier.

Ostrożnie z zamówieniami do Żabki. Ja raz miałem taka opcję odbioru w Żabce przez InPost i zostałem dosłownie wystawiony do wiatru. InPost potwierdził, że dostarczył a nie dostarczył, bo oni do Żabki nie dają. I tyle zobaczyłem towar za 250 zł. Chińczyk nie zwrócił pieniędzy a to co miałem dostać dosłownie przepadło. To oduczyło mnie raz na zawsze od zamawiania inaczej, niż kurierem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Paulus57, obecnie do Żabki to DHL dostarcza, przynajmniej tak to u mnie wygląda od kilku miesięcy. Kilka razy już brałem taką dostawę i nie było problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Hoffhoffski napisał(-a):

@Paulus57, obecnie do Żabki to DHL dostarcza, przynajmniej tak to u mnie wygląda od kilku miesięcy. Kilka razy już brałem taką dostawę i nie było problemów.

Ja opisałem realną sytuację przez którą byłem stratny na 250 zł. Poznałem InPost z najgorszej strony. Po co mi paczkomat jak kurier też za darmo? Żeby nie dostało się Aliexpress, za to że nie zwrócili, nie ich wina, bo durna firma zgłosiła dostarczenie przesyłki, mimo że nie dokonali nawet próby kontaktu ze mną (nr telefonu mieli). Jak dostałem od sprzedawcy na Ali zamiast Cronosa podróbkę Rolexa, to dostałem pełen zwrot od Aliexpress, bez konieczności odsyłania. Czyli Chińczyk jak się uzasadni, zwraca kasę bez problemu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od dawna z Aliexpress kupuję z dostawą do paczkomatu (wybór na etapie płacenia) i nie było żadnych przygód. Za to kurier z Inpostu potrafi zostawić paczkę na podwórku w bardzo dziwnym miejscu i nie dać znać, że był i człowiek w stresie - szukać pod krzakami czy kuriera jeszcze nie było :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Paulus57, nie napisałeś, kiedy to było, dlatego uściśliłem, że obecnie do punktów Żabki dostarcza DHL. Natomiast faktycznie parę lat temu była próba podjęcia współpracy pomiędzy Żabką a InPostem:

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/inpost-zabka-koniec-wspolpracy-paczki

Osobiście również preferuję dostawę paczek (przynajmniej tych mniejszych) do automatów lub punktów odbioru.

Edytowane przez Hoffhoffski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Hoffhoffski napisał(-a):

@Paulus57, nie napisałeś, kiedy to było, dlatego uściśliłem, że obecnie do punktów Żabki dostarcza DHL. Natomiast faktycznie parę lat temu była próba podjęcia współpracy pomiędzy Żabką a InPostem:

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/inpost-zabka-koniec-wspolpracy-paczki

Osobiście również preferuję dostawę paczek (przynajmniej tych mniejszych) do automatów lub punktów odbioru.

To było w tym roku. Dałem się nabrać na "eko-wybór" i dostałem po kieszeni. Jakieś licho mnie podkusiło. Co najgorsze opcja była dostępna w ofercie sklepu, trudno zresztą bym mógł sam stworzyć taką opcję. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, tomaliusz napisał(-a):

😊

IMG_20241130_141907.jpg

Piękne monstery! Zazdroszczę dużej łapy bo na mojej 18, wyglądały jak Diesel :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, tomaliusz napisał(-a):

😊

IMG_20241130_141907.jpg

Tomasz z ciekawości , Kajdan , koperta , jest 1do1 z Seiko ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, niewygodny napisał(-a):

Piękne monstery! Zazdroszczę dużej łapy bo na mojej 18, wyglądały jak Diesel :)

Przesadzasz. Ja mam 18cm obwodu w nadgarstku i nawet Baby Monster od Seiko (większy) jest OK. 

20230506_064750.jpg

IMG_20240531_075256.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Ja mam 18cm obwodu w nadgarstku i nawet Baby Monster od Seiko (większy) jest OK. 

Ja mam 17,5 cm (6 cali) w nadgarsku i ten oto watch niżej  jest jak w sam raz. Bo jak ostatecznie leży na ręku dużo zależy od kształtu i grubości koperty,  wygjęcia uszu  i ich rozstawu, koloru tarczy etc. 

"Mechanizm NH35 36 mm mały zegarek mechaniczny dla mężczyzn pilot zegarek na rękę zielony lume nylonowy pasek stalowy zegar sportowy" . Tyle chiński translator w oczekiwaniu na sztuczną inteligencję   ....🙃

NIK_2756.JPG

Edytowane przez Euryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, revolta4 napisał(-a):

Tomasz z ciekawości , Kajdan , koperta , jest 1do1 z Seiko ? 

Tak Jacku, 1:1 wszystko ☺️ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle że zawsze z tyłu głowy że to nie Seiko 🥹🥹

Ale dzięki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi