Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 17.03.2024 o 10:35, Paulus57 napisał(-a):

Tandorio to dobre zegarki za "psie" pieniądze. Czekaj bez obaw, z tym że ten Twój to field watch a nie pilot.

https://relojes.wiki/en/corgeut/

Czy zegarki Corgeut są dobre?  I o innych chińskich markach, w tym Tandorio.  Bardzo rzeczowe recenzje. 

Edytowane przez Euryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Euryk napisał(-a):

Czy zegarki Corgeut są dobre?  I o innych chińskich markach, w tym Tandorio.  Bardzo rzeczowe recenzje. 

Corgeut to był mój pierwszy chiński zegarek zamówiony na aliexpress. Wcześniej chodziłem głównie w radzieckich. Byłem pod dużym wrażeniem jak to możliwe, że za niecałe 240zł można było kupić zegarek z kopertą ze stali nierdzewnej, szafirowym szkłem i japońskim mechanizmem. Mam go zresztą do tej pory i bardzo go lubię.

87d5e91e20dfc43deef9ae9ee39c5060.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Euryk napisał(-a):

Nie miałem nigdy. W gruncie rzeczy robią homary jak inni Chińczycy a ich logo takie jakieś było słabe, więc wybierałem alternatywne. Teraz zmienili logo, więc może kiedyś coś kupię, ale ciężko coś znaleźć u nich czego bym już nie miał w wykonaniu innych marek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tydzień temu rozbiłem siebie (SOR i twe sprawy) i codzienne od 12 lat seiko 5.
   Na szybko zamówiłem sobie pilocika Tandorio (serio z kodami monetami wyszło na Ali 176 zł )

Tandorio-NH35A-automatyczny-zegarek-m-sk

https://pl.aliexpress.com/item/1005006012545895.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.16.37931c24wZosXZ&gatewayAdapt=glo2pol

Nie rozumiem tylko jak im to się kalkuluje- vat już niby ali płaci, a zegarek ma szafir , nh35 z dokręcaniem itp (czego nie miał np mój seiko warty 1k w galerii kilkanaście lat temu  )

i chyba się wkręciłem....    ?  Miałem kupić jeszcze jednego nurka - nie mogłem się zdecydować sd1970 czy 1975 więc kupiłem oba.... Za 480zł za oba to przecież jest kradzież

Edytowane przez tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Nie miałem nigdy. W gruncie rzeczy robią homary jak inni Chińczycy a ich logo takie jakieś było słabe, więc wybierałem alternatywne. Teraz zmienili logo, więc może kiedyś coś kupię, ale ciężko coś znaleźć u nich czego bym już nie miał w wykonaniu innych marek. 

Mają bardzo fajnego "Tudora" w brązowej kopercie - wykonanie naprawdę dobre, proporcje dużo lepsze niż w "Tudorze" od Pagani. Nawet pasek dobrej jakości.

Tudot Corgeut

Edytowane przez GrzesiekW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, GrzesiekW napisał(-a):

Mają bardzo fajnego "Tudora" w brązowej kopercie - wykonanie naprawdę dobre, proporcje dużo lepsze niż w "Tudorze" od Pagani. Nawet pasek dobrej jakości.

Tudot Corgeut

Mam już Paganiego i nie jest wcale słabo zrobiony, oczywiście porównać do Corgeuta nie mogę, bo nie mam. 

20230203_152818.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dokładnie takiego, tylko czerwonego. Wykonanie jak najbardziej ok, ale wg. mnie ma dziwne proporcje bezel-tarcza (za duża tarcza, za wąski bezel). W Corgeucie wygląda to lepiej.

Nie wiem, czy zdjęcie oddaje, ale na żywo ta różnica jest od razu widoczna.

20240602_130255.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, tomcat napisał(-a):

Za 480zł za oba to przecież jest kradzież

Tajemnica niskich cen chińskich zegarków  tkwi w tym, że Chińczycy robią dla  Japończyków  mechanizmy NH35A.  Co im szkodzi wyprodukować trochę więcej?  To samo z podstawowymi mechanizmami Myota. No a Sea-Gull jest największym producentem części do zegarków na świecie, z czego korzystają  np. Szwajcarzy. Bez obaw o jakość. 

Wpis szczęśliwego nabycy: 

To najlepsze, co kupiłem na AliExpress za te pieniądze. Kupiłem już 112 zegarków na AliExpress. To mówi dość. Bardzo szczęśliwy. Dziękuję bardzo.?

https://pl.aliexpress.com/item/1005006086109148.html?spm=a2g0o.productlist.main.17.3f38SYZbSYZb90&algo_pvid=9db7b44b-73b1-4fa1-8b7e-8d1ad5ccc593&algo_exp_id=9db7b44b-73b1-4fa1-8b7e-8d1ad5ccc593-8&pdp_npi=4%40dis!PLN!251.52!279.30!!!61.91!68.75!%402103854617173530336835828e42a3!12000035663763695!sea!PL!0!AB&curPageLogUid=t7S5ctoHc9BA&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A

Edytowane przez Euryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze ciepły z paczkomatu.Wygląda całkiem ok. Pasek długi i moje 17cm nadgarstek zapiety na ostatniej dziurze. Troche szkoda ze nie ma tych 41-42mm.

IMG_20240606_201650.jpg

IMG_20240606_201923.jpg

Edytowane przez tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I kolejny monster tandorio. ? Tym razem z pomarańczową tarczą. Jakość fenomenalna. Kultura pracy bezela bajka, wszystko centruje i nie ma żadnego back-play. Wakacyjna koszula już na niego czeka. ?

DSC_0134_ps.thumb.jpg.1a6cd4709fe3ada3c9debbf4680cf6ed.jpg

DSC_0137_ps.thumb.jpg.46933468e79192b566e9f6431b873a22.jpg

Edytowane przez Bonthyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Bonthyc napisał(-a):

I kolejny monster tandorio. ? Tym razem z pomarańczową tarczą. Jakość fenomenalna. Kultura pracy bezela bajka, wszystko centruje i nie ma żadnego back-play. Wakacyjna koszula już na niego czeka. ?

DSC_0134_ps.thumb.jpg.1a6cd4709fe3ada3c9debbf4680cf6ed.jpg

DSC_0137_ps.thumb.jpg.46933468e79192b566e9f6431b873a22.jpg

Fajny, nie mogę się doczekać swojego. Niech się nosi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20240615_074059.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł, podrzuć linka do bransolety do Monstera Tandorio bo chyba gdzieś tu wklejałeś a nie mogę znaleźć ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

Paweł, podrzuć linka do bransolety do Monstera Tandorio bo chyba gdzieś tu wklejałeś a nie mogę znaleźć ? 

Proszę bardzo. 

https://pl.aliexpress.com/item/1005005961191249.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.82.45c71c24TvKWH2&gatewayAdapt=glo2pol 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszedł mi  Monsterek pomarańczka za 160 zeta z workiem monet - ciekawe czy wyślą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, tomcat napisał(-a):

Wszedł mi  Monsterek pomarańczka za 160 zeta z workiem monet - ciekawe czy wyślą ;)

Nie przesadzaj z tym workiem monet bo mi wyszedł czerwony za 177 zeta za marne ok. 1600 monet a więc dużo więcej nie miałeś.

Tutaj koledzy mają po kilka tysięcy na kilku kontach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, tofiks_th napisał(-a):

Tadam?

IMG_20240617_181732.jpg

Ale Monster tylko na dedykowanej bransie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Paulus57 napisał(-a):

I w oryginale pomarańczowy ? 

No ale czerwonego wziąłem sam ?

IMG_20230821_085129.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

To jest bieda wersja, tak jak lubię?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

I w oryginale pomarańczowy ? 

No ale czerwonego wziąłem sam ?

IMG_20230821_085129.jpg

Ja mam Seiko Baby Ice Monstera i Tandorio Monstera w kolorze bordo. Chodzi mi po głowie jeszcze Monster Steeldive'a w kolorze niebieskim, ale to za jakiś czas. Gdybym miał kupić jeszcze Monstera Seiko, to pomarańcz "na propsie". :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Oryginalna jest koszerna ale na tej wygląda chyba nawet lepiej 

unnamed.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi