Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Funky_Koval

Pokaż swojego field watcha!

Recommended Posts

30 minut temu, gamemaster napisał(-a):

Taki o to field dla Biurowych Jednostek Specjalnych

20260114_120608.jpg

Faxowi Bojówkarze łączmy się 

quartz bandit

43 minuty temu, Dnlaie napisał(-a):

IMG_20260116_102919.field.jpg

Weź przestań ja sobie nie mogę kupić expa to byłoby nieodpowiedzialne :P

quartz bandit

16 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Oczywiście, że nie możesz!

Dałeś słowo, że nie kupisz nic w tym roku! Założyłeś nawet specjalny temat (w pełni rozumiem intencje ; ).

Wyśmiewałeś Kolegów, którzy mają dość fiksacji na punkcie zegarków i rozważają opcje zostania jednozegarkowcem heh

A na serio, to ja zachęcam i polecam Exa (doskonały sikor pod każdym względem). 

I ja dalej czyje spełnienie! 

Tylko brakuje mi teraz z jednego funkcjonalnego (tańszego) zegarka, którego nie szkoda byłoby na niektóre okazję. 

*Najchętniej powróciłbym do BB'54 (który jednak jest trochę za drogi na niektóre akcje) lub czarnego GSa w kwarcu '37 (tu już lepiej pod względem finansowym i z racji mechanizmu - może grzać pudło czekając na akcję)

*Rozważam też coś innego (shocki jakoś mnie odrzucają, myślałem o Vulcain Skindiver lub coś innego), ale boje się że nie spełni oczekiwań (nie będzie tak cieszył jak np. te wymienione wyżej) i zaraz zacznie się kolejna rotacja...a ja nie mam ochoty się w to bawić 

Kiedyś się człowiek zaraził myślą, że zegarki mechaniczne są nieśmiertelne i będą do grobowej dechy a potem zaczęła się ciągła zmiana i gonitwa za czymś nowym (zwariować można)

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

52 minuty temu, Dnlaie napisał(-a):

Oczywiście, że nie możesz!

Dałeś słowo, że nie kupisz nic w tym roku! Założyłeś nawet specjalny temat (w pełni rozumiem intencje ; ).

Wyśmiewałeś Kolegów, którzy mają dość fiksacji na punkcie zegarków i rozważają opcje zostania jednozegarkowcem heh

A na serio, to ja zachęcam i polecam Exa (doskonały sikor pod każdym względem). 

I ja dalej czyje spełnienie! 

Tylko brakuje mi teraz z jednego funkcjonalnego (tańszego) zegarka, którego nie szkoda byłoby na niektóre okazję. 

*Najchętniej powróciłbym do BB'54 (który jednak jest trochę za drogi na niektóre akcje) lub czarnego GSa w kwarcu '37 (tu już lepiej pod względem finansowym i z racji mechanizmu - może grzać pudło czekając na akcję)

*Rozważam też coś innego (shocki jakoś mnie odrzucają, myślałem o Vulcain Skindiver lub coś innego), ale boje się że nie spełni oczekiwań (nie będzie tak cieszył jak np. te wymienione wyżej) i zaraz zacznie się kolejna rotacja...a ja nie mam ochoty się w to bawić 

Kiedyś się człowiek zaraził myślą, że zegarki mechaniczne są nieśmiertelne i będą do grobowej dechy a potem zaczęła się ciągła zmiana i gonitwa za czymś nowym (zwariować można)

Posypuję glowę popiołem :) własnie ta gonitwa mnie zmęczyła... a GS w kwarcu jest super btw.  Mi się podoba Twój ruch: pogonić tańsze, kupić dwa lepsze i spokój. Prawda?? ;)

quartz bandit

Teraz, Funky_Koval napisał(-a):

Posypuję glowę popiołem :) własnie ta gonitwa mnie zmęczyła... a GS w kwarcu jest super btw.  Mi się podoba Twój ruch: pogonić tańsze, kupić dwa lepsze i spokój. Prawda?? ;)

Prawda, super. Ja się cieszę z tego co zrobiłem. Fajnie to wszystko wyszło.

*czasem tylko szkoda, brać na niektóre akcje - Rolka i wtedy przydałoby się coś tańszego (może pomyślę jeszcze o tym GS / ale póki co jestem spłukany, goły i wesoły heh)

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

6 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

E tam, weź sobie kup i po sprawie.

4 minuty temu, beriam napisał(-a):

3644.jpg

bardzo fajny zawodnik. Lubię grube indeksy :)

quartz bandit

24 minuty temu, gamemaster napisał(-a):

20260124_102722.jpg

Bardzo fajny i te nakładane indeksy :)

quartz bandit

W dniu 22.01.2026 o 18:08, Lincoln Six Echo napisał(-a):

621447517_10164417282577052_4197524998160336474_n.thumb.jpg.95e41bc5006ba018190639ac13178b6a.jpg

Świetny jest ten RZE, szkoda że ma tylko 38mm 

14 minut temu, Sulej napisał(-a):

Świetny jest ten RZE, szkoda że ma tylko 38mm 

38 mm to dziś jeden z najszybciej wracających rozmiarów - szczególnie w field/tool watchach.  :) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Wiem wiem, dlatego żadna Nivada Antarctic czy inna Traska Sumiteer do mnie niestety nie trafią :(

Godzinę temu, Duszpasterz napisał(-a):

To tak dzisiaj

17696150952878543663628094285385.jpg

No i to jest klasyka g10 :)

quartz bandit