piter29 2 #1 Napisano 13 Września 2024 Witam wszystkich ,mam prosbe odnośnie jednego modelu zegarka i samej firmy. Czy warto kupić revue thommen diver . Cena około 2500zl przeceniony z 5500 zl dodaje zdjecie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12017 #2 Napisano 13 Września 2024 6 minut temu, piter29 napisał(-a): Witam wszystkich ,mam prosbe odnośnie jednego modelu zegarka i samej firmy. Czy warto kupić revue thommen diver . Cena około 2500zl przeceniony z 5500 zl dodaje zdjecie Jeżeli się Tobie podoba, to warto. Historia marki sięga 1853 roku. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter29 2 #3 Napisano 13 Września 2024 Kurcze wlasnie podoba chyba w tej cenie nic lepszego nie dostane 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5913 #4 Napisano 13 Września 2024 (edytowane) W dniu 13.09.2024 o 15:18, piter29 napisał(-a): Witam wszystkich ,mam prosbe odnośnie jednego modelu zegarka i samej firmy. Czy warto kupić revue thommen diver . Cena około 2500zl przeceniony z 5500 zl dodaje zdjecie Zegarek robiony na wzór rolex'a, nieco "plaskata" ale jednak prawie kopia - cena 2500 nie jest jakaś specjalnie atrakcyjna - Steinhart'a można za to kupić nowego, a jak poszukasz w sieci to i RT też znajdziesz - jak Ci się podoba to bierz, ale 42mm w tej kopercie to dość sporo. Cena "oryginalna" jest wcięta z d... bo ani marka prestiżowa, ani zegarek oryginalnego wzoru. W dniu 13.09.2024 o 15:29, piter29 napisał(-a): tej cenie nic lepszego nie dostane Jak poszukasz to dostaniesz - ten wzór jest cholernie popularny, podobne zegarki robią wszyscy - od "szwajcarów" przez Japończyków po Chiny... Przyzwoite modele znajdziesz od kilku set PLN do... Rolex Submariner - czyli jakieś 60tys... Edytowane 18 Września 2024 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter29 2 #5 Napisano 13 Września 2024 Moze ktoś coś poleci moze hamilton? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antiquarius 935 #6 Napisano 13 Września 2024 W tym budżecie polecę Ci Certinę. Są naprawdę dobrze wykonane i klasę wyżej niż RT. Jest kilka modeli w stylu suba ale nie są to jego kopię. W zależności jaki masz nadgarstek masz modele od 38 do 43 mm. Tu przykład 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 18062 #7 Napisano 14 Września 2024 Tu masz coś, co nie udaje kogokolwiek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter29 2 #8 Napisano 14 Września 2024 Dzieki wszyskim bede szukał dalej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 20219 #9 Napisano 14 Września 2024 nie warto. Brzydki homar rolexa. 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirty Harry 1133 #10 Napisano 14 Września 2024 (edytowane) W dniu 14.09.2024 o 15:13, piter29 napisał(-a): Dzieki wszyskim bede szukał dalej Jeśli miałby być nurek Revue Thommen, to wolałbym ten zegarek - który zresztą miałem Edytowane 15 Września 2024 przez Dirty Harry 0 Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Omega Railmaster XXL | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter29 2 #11 Napisano 15 Września 2024 A co sądzicie o tych dwóch automat jest tanszy niż quartz hmm Quarz z pływającą wskazówką za 429 euro ,automat 229euro nurki z tej firmy troszkę za duże Revue thommen faktycznie troszkę za duży 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 26610 #12 Napisano 15 Września 2024 bo to jest wypasiony kwarc ;). z bulovy brałbym devil divera. szczególnie, że używane nie trzymają ceny za bardzo i mozna kupić w dobrym pieniądzu mało znoszone 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter29 2 #13 Napisano 15 Września 2024 Devil diver bardzo mi się podoba ,trochę mnie wielkość przeraża 44mm 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 18062 #14 Napisano 15 Września 2024 Godzinę temu, piter29 napisał(-a): Devil diver bardzo mi się podoba ,trochę mnie wielkość przeraża 44mm Zatem Surfboard. 40,5mm, mechakwarc Albo Miluś Zerknij też na Lip oraz Yema 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter29 2 #15 Napisano 16 Września 2024 Dzięki wszystkim za podpowiedzi, nadal nie wiem do końca co wybrać, dziś wpadl mi w oko hamilton w dobrej cenie 460 euro,nie wiem tylko jak z servisem werka h10 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antiquarius 935 #16 Napisano 16 Września 2024 (edytowane) H10 to odmiana Powermatic 80, spotykanego w Tissotach i Certinach. Wszystkie autoryzowane serwisy Swatch chętnie się nim zajmą. A przy podstawowej konserwacji co kilka lat, bez problemu znajdziesz niezależnego zegarmistrza. Edytowane 16 Września 2024 przez Antiquarius 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 20219 #17 Napisano 16 Września 2024 6 godzin temu, piter29 napisał(-a): Dzięki wszystkim za podpowiedzi, nadal nie wiem do końca co wybrać, dziś wpadl mi w oko hamilton w dobrej cenie 460 euro,nie wiem tylko jak z servisem werka h10 Natomiast poogladaj sobie recki bo ten model ma wypukłe, szafirowe szkło bez żadnego antyrefleksu. Wzrok mam doskonały ale odczytanie na nim godziny to było wyzwanie. Odblaski na szkle + cienkie, polerowane końce wskazówek. Hamilton Khaki Mechanical jest pod tym względem dużo lepszy. Cena podobna. 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter29 2 #18 Napisano 17 Września 2024 Witam ponownie dziś oglądałem dwa kolejne zegarki 🤕 jestem już troszke zmęczony . Bardzo proszę wszystkich i każdego z osobna o opinię na temat marki Laco. W sklepie starsza pani nie wiele miała do powiedzenia😅 Czy sama marka w waszej ocenie jest godna polecenia ,jeżeli tak to Który z tych dwóch modeli ładniejszy. Każda opinia na wagę złota .Pozdrawiam Czy może jednak hamilton😓 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wisnia_Daniel 1892 #19 Napisano 17 Września 2024 Prawilna marka, wielu użytkowników posiada w swoich zbiorach. Nie ma się co obawiać czy wątpić w jakość. Jeśli się podoba, to jest to odpowiednia droga. Wg mnie ładniejszy model tarczy to A, ale kupujesz dla siebie, nie dla mnie i kup ten, który Ci bardziej "leży". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #20 Napisano 17 Września 2024 Laco jest ok, a z tych dwóch do mnie bardziej "gada" opcja B, ale to nie ja będę nosić... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirty Harry 1133 #21 Napisano 18 Września 2024 W dniu 17.09.2024 o 15:13, piter29 napisał(-a): Bardzo proszę wszystkich i każdego z osobna o opinię na temat marki Laco. (...) Czy sama marka w waszej ocenie jest godna polecenia ,jeżeli tak to Który z tych dwóch modeli ładniejszy. Każda opinia na wagę złota . I to się nazywa konkretne przejście - od nurka na początku tematu do pilota! Laco to bardzo zacna marka z niemal stuletnią tradycją, jedna z raptem pięciu firm produkujących w czasie II wojny światowej zegarki dla niemieckiego lotnictwa wojskowego. Zegarki Laco mają swój dział na naszym forum: A tych dwóch - co kto lubi, oba fajne: tarcza A jest czytelniejsza, ale tarcza B jest bardziej zbajerowana, niebanalna i przyciągająca uwagę. 0 Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Omega Railmaster XXL | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #22 Napisano 18 Września 2024 20 minut temu, Dirty Harry napisał(-a): tarcza A jest czytelniejsza, ale tarcza B jest bardziej zbajerowana, niebanalna i przyciągająca uwagę. Chyba na odwrót- u mnie na ekranie zegarek z tarczą A (u góry) ma więcej oznaczeń i wewnętrzny okrąg, a z tarczą B (pod tarczą A) jest nie-"zbajerowany" i bardziej "banalny" (i ten byłby moim wyborem) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirty Harry 1133 #23 Napisano 18 Września 2024 32 minuty temu, szuwi napisał(-a): Chyba na odwrót- u mnie na ekranie zegarek z tarczą A (u góry) ma więcej oznaczeń i wewnętrzny okrąg, a z tarczą B (pod tarczą A) jest nie-"zbajerowany" i bardziej "banalny" (i ten byłby moim wyborem) Wewnętrzny okrąg miał późniejszy model wojennego B-Uhra, czyli Baumuster B. Klasyczna tarcza to z kolei wcześniejszy Beobachtungsuhr Baumuster A. 2 Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Omega Railmaster XXL | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #24 Napisano 18 Września 2024 4 godziny temu, Dirty Harry napisał(-a): Wewnętrzny okrąg miał późniejszy model wojennego B-Uhra, czyli Baumuster B. Klasyczna tarcza to z kolei wcześniejszy Beobachtungsuhr Baumuster A. Ok, wszystko jasne - myślałem, że Kolega posługując się "A" i "B" ma na myśli kolejność zdjęć :-)) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 18062 #25 Napisano 20 Września 2024 Problem z Laco jest taki, że ciężko go odróżnić od innych pilotów nie - Laco lub Laco like. Co kto woli. Wiem, że nie powinienem ale jest tak klasycznie wtórny, tak często kopiowany, że stracił na swej osobowości. A szkoda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach