Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, GostRado napisał(-a):

Stare samochody mają swój urok:

Screenshot_20260920_175529_Samsung Browser.jpg

Screenshot_20260920_175132_Instagram.jpg

Screenshot_20260920_175515_Samsung Browser.jpg

I to były Ople 😔😔😔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Letki ciuning 😁

20260922_144841.JPG

20260922_144849.JPG

20260923_145530.JPG

20260923_145559.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.09.2026 o 17:53, cordi7 napisał(-a):

Rabaty, o których piszesz są głównie na słabo schodzące elektryki. Taycany, nawet te roczne z niemalże zerowym przebiegiem, wiszą miesiącami na stronie Porsche czy mobile.de - wiem, bo chodził mi po głowie ale po przeliczeniu wszystkiego mi przeszło. Koszmarnie drogie ubezpieczenie, bardzo drogie przedłużenie gwarancji, słabe warunki prywatnego leasingu i wartość rezydualna lecąca w dół jak kamień. Poprzedni 718 po 8 latach sprzedałem niemal w cenie zakupu - w przypadku Taycana strata leci w tempie licznika w taksówce.

@cordi7 Co teraz bierzesz pod uwagę? Sam też rozważałem Taycana, ale ostatecznie uznałem, że to jeszcze nie mój budżet. Żeby miało to sens, musiałby być nowy albo używany po lifcie z 2024 r., a takie egzemplarze wciąż trzymają wysokie ceny. Do tego dochodzi ubezpieczenie, podatek i pozostałe koszty

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj, w miejscu gdzie byłem w pracy, widziałem po raz pierwszy Purosangue na żywo. Muszę powiedzieć, że wygląda całkiem ok. 

IMG_5995.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, vvv napisał(-a):

@cordi7 Co teraz bierzesz pod uwagę? Sam też rozważałem Taycana, ale ostatecznie uznałem, że to jeszcze nie mój budżet. Żeby miało to sens, musiałby być nowy albo używany po lifcie z 2024 r., a takie egzemplarze wciąż trzymają wysokie ceny. Do tego dochodzi ubezpieczenie, podatek i pozostałe koszty

Taycan sprzed liftu ma mizerny zasieg, lift bardzo duzo zmienil. I choc nadal nie jest to najoszczedniejszy elektryk to prowadzi sie jak Porsche a dzieki swietnej krzywej ladowania da sie z niego korzystac na co dzien (patrzylem na Sport Turismo).

Czekam na mozliwosc obejrzenia i3 - zwlaszcza, ze ma wyjsc rowniez w wersji Touring - nadal powinno prowadzic sie dosc fajnie a cenowo raczej bedzie znosniej; wizualnie podoba mi sie CLA Shooting Brake ale to juz bardziej dupowoz niestety...

2027 BMW i3 Touring

2027 BMW i3 Touring

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem praktycznie zdecydowany na i3, czekam aż wjedzie normalnie w cenniki, a nie tylko first edition. Na touring się nie załapię bo muszę zamówić do końca roku. Patrzyłem na CLA, ale mnie strasznie obsługa w salonie zraziła do siebie i jak mam z nimi potem wspólpracować to słabo by to wyglądało. 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi