Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem pisać, że lepiej najpierw oliwę wymienić w takim silniku 

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to, a nie wystarczy po dwóch latach i 30 tys. km? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, Tommaso napisał(-a):

No mi przy odbiorze takie info sprzedali. Mam ten pakiet serwisowy 5lat i 100 000km, auto samo wezwie na serwis...

Przegląd po 1000 nie obejmuje, ale oczywiście jak mam ochotę to mogę zapłacić. Trochę lipa 😕 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przegląd obowiązkowy po 2000 km jest w ramach pakietu tylko w M-kach. Nawet u Michała w M550xi go nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, Tommaso napisał(-a):

😁🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Tommaso napisał(-a):

Przegląd obowiązkowy po 2000 km jest w ramach pakietu tylko w M-kach. Nawet u Michała w M550xi go nie ma.

😕 padaka.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie już wzywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, loco50 napisał(-a):

Mnie już wzywa.

Ale to gada...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że lubie GT kars, to muszę przyznac że F-type z tej stajni jest super ładnie narysowany 💪

Ale, caly czas ogladam się  za Toyotą LC500, ciekawe co z tego wyjdzie z czasem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Powracając do tabletów, wczoraj połowę miasta przejechałem za nowym Flying Spurem. Z ciekawości sprawdziłem jak to rozwiązano. Nie jest to tak luksusowy model jak nieprodukowany już Mulsanne, ale wygląda to akceptowalnie.

Czyli można, a nie sru na siłę dokleić 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Tommaso napisał(-a):

To nie była M-ka, tylko jakiś M-pakiet. M-ki nie mają takich manetek

Tu masz kierownice w mojej M-ce:

IMG_4272.thumb.jpeg.3c136160c75b13726d2e54ed4f6365d5.jpeg

ta kierownica jest piękna 😍 

@Autor1984 po jakim przebiegu pokazuje u Ciebie komputer w 7er konieczność wymianę oleju ? u mnie w 318i  było co 30 tyś , a w 518d co 25tyś..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Ale to gada...

No, w trybie dajnamik😁 to nawet strzela 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Czyli można, a nie sru na siłę dokleić 🤗🤗🤗

No można, ale uśredniona specyfikacja dla Bentleya Flying Spur to około 1,8mln zł.

Więc drogo.

1 godzinę temu, Krakus1 napisał(-a):

@Autor1984 po jakim przebiegu pokazuje u Ciebie komputer w 7er konieczność wymianę oleju ? u mnie w 318i  było co 30 tyś , a w 518d co 25tyś..

A nie wiem, nie sprawdzałem jeszcze, 500km już zaliczone. Jak zerknąłem w status samochodu, to pokazywało jedynie, że olej jest ok.

Będę musiał pogrzebać.

1 godzinę temu, loco50 napisał(-a):

No, w trybie dajnamik😁 to nawet strzela 

Czyli wszystko się zgadza, rajdówki, broń i konkretny silnik, który łupie, a nie pierdzi z 2 litrówki "popcornem", co szczerze powiedziawszy bardziej drażni, aniżeli wzbudza zachwyt.

10 godzin temu, irekm napisał(-a):

Jako że lubie GT kars, to muszę przyznac że F-type z tej stajni jest super ładnie narysowany 💪

Ale, caly czas ogladam się  za Toyotą LC500, ciekawe co z tego wyjdzie z czasem 

LC 500 i za 20 lat będzie wyglądał ekstra i do tego silnik też w porządku!

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

A nie wiem, nie sprawdzałem jeszcze, 500km już zaliczone. Jak zerknąłem w status samochodu, to pokazywało jedynie, że olej jest ok.

Będę musiał pogrzebać.

W aplikacji można sprawdzić - > sprawdź status -> następny przegląd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Tommaso napisał(-a):

W aplikacji można sprawdzić - > sprawdź status -> następny przegląd.

Muszę nauczyć się obsługiwać, jakiś problem był przy logowaniu bo inny mail podałem, a na telefonie mam inne konto i chyba założyli to na siebie.

"

Twój pojazd BMW 740d xDrive o numerze VIN .......... został usunięty z Twojego BMW ID.

Z tego powodu Ty i wszyscy współużytkownicy nie możecie już uzyskać dostępu do pojazdu poprzez aplikację My BMW ani portal My BMW. Ponadto wszystkie BMW ID zostaną usunięte z pojazdu przy kolejnym uruchomieniu pojazdu."

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Czyli wszystko się zgadza, rajdówki, broń i konkretny silnik, który łupie, a nie pierdzi z 2 litrówki "popcornem", co szczerze powiedziawszy bardziej drażni, aniżeli wzbudza zachwyt.

W EX jest dwa lytry ale HKS turbo back brzmi uczciwe 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
"Nie żyje 18-letni obywatel Ukrainy, który wczoraj (28.03) próbował uciec przed kontrolą drogową. Opolska policja ustala okoliczności tragicznego zdarzenia.
Według wstępnych ustaleń przy prędkości około 200 km/h kierowca stracił panowanie nad autem i rozbił się o przydrożny słup. Policjantki na miejscu przywróciły mu jeszcze funkcje życiowe, ale po kilku godzinach zmarł w szpitalu. Auto ofiary uderzyło w słup z tak dużą siłą, że aż rozpadło się na dwie części."
Przestępczość w Polsce zwiększyła się o 30%. Głównie przyczynili się do tego jazdą bez uprawnień, pod wpływem itd...

Ukrain.jpg

Teraz, loco50 napisał(-a):

W EX jest dwa lytry ale HKS turbo back brzmi uczciwe 😁

Mi się zawsze podobał dźwięk boksera z tamtych lat w subaru. Ale Evo też mi się zawsze widział, nawet oglądałem jakiś długometrażowy film o ich produkcji,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Muszę nauczyć się obsługiwać, jakiś problem był przy logowaniu bo inny mail podałem, a na telefonie mam inne konto i chyba założyli to na siebie.

"

Twój pojazd BMW 740d xDrive o numerze VIN .......... został usunięty z Twojego BMW ID.

Z tego powodu Ty i wszyscy współużytkownicy nie możecie już uzyskać dostępu do pojazdu poprzez aplikację My BMW ani portal My BMW. Ponadto wszystkie BMW ID zostaną usunięte z pojazdu przy kolejnym uruchomieniu pojazdu."

To chyba możesz sobie sam dodać swoje auto jak do niego wejdziesz, poda Ci PIN.

A termin przeglądu w aucie też da się sprawdzić, gdzieś są w statusie pojazdu wymogi serwisowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Tommaso napisał(-a):

To chyba możesz sobie sam dodać swoje auto jak do niego wejdziesz, poda Ci PIN.

A termin przeglądu w aucie też da się sprawdzić, gdzieś są w statusie pojazdu wymogi serwisowania

Dziękuję Tomasz za objaśnienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz też stworzyć sobie cyfrowy klucz, dodajesz go do portfela w telefonie jak kartę kredytową i możesz nim otwierać i odpalać auto. 

Ale teraz sobie myślę, że jak Twoje ID zostanie usunięte z samochodu, to będziesz go używał jako gość i możesz nie mieć dostępu do wszystkich funkcji

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Ukrain.jpg

Mi się zawsze podobał dźwięk boksera z tamtych lat w subaru

No, bokser z imprezy sti jak zagulgocze to miód na uszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za fotoradar w Austrii, który błysnął w nocy na piątym, prostym odcinku autostrady przy prędkości z dwójką z przodu zapewne, ile się można spodziewać, przeliczając to na zegarki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

Sprawdziłem 2 lata lub 30000 km.

Godzinę temu, Tommaso napisał(-a):

Możesz też stworzyć sobie cyfrowy klucz, dodajesz go do portfela w telefonie jak kartę kredytową i możesz nim otwierać i odpalać auto. 

Ale teraz sobie myślę, że jak Twoje ID zostanie usunięte z samochodu, to będziesz go używał jako gość i możesz nie mieć dostępu do wszystkich funkcji

Stronię od tego typu rozwiązań.

10 minut temu, Tommaso napisał(-a):

Pół Rolexa

Daytona Paula Newmana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Autor1984 napisał(-a):

Stronię od tego typu rozwiązań.

Fajne to jest jak idziesz na basen, bo nikt Ci nie ukradnie auta. Nawet jak ukradnie Ci Iphona to nim nie otworzy bo go nie odblokuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi