Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Porządny serwis!

Ja muszę przyznać miałem okazję przez tydzień użytkować najnowszy wypust A3 i to jak się prowadzi to chauepe bas. Dobrze "przetyrana" na drodze węża w kieunku Sa Calobra. RS3 to jeszcze więcej pozytywnych doznań ;)

Łukasz najnowszym wypustem A3 jeździłem w poniedziałek i wtorek, bo zostawiłem auto na wymianę oleju i dealer dał mi

jako zastępczy. Fajne auto, ale nie jest to RS😉 można powiedzieć, że mam tydzień z maluchami od Audi😉

IMG_4643.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, rafalmosty napisał(-a):

Łukasz najnowszym wypustem A3 jeździłem w poniedziałek i wtorek, bo zostawiłem auto na wymianę oleju i dealer dał mi

jako zastępczy. Fajne auto, ale nie jest to RS😉 można powiedzieć, że mam tydzień z maluchami od Audi😉

IMG_4643.jpeg

No jasne, że nie jest to RS :) który słynie ze swej brutalności, ale dużo radości przyniosło mi to autko. 

Świetnie się trzyma drogi, nieźle to całkiem przyśpiesza no i zwrotność rewelacyjna. Tak szczerze to trochę zacząłem się drapać po głowie, czy maluch to nie jest jednak najgorszy wybór ;) 

Jednak pewne kwestie mnie irytowały, nie wiem, czy można to uśpić, pewnie Jerzy @Krakus1 podpowie albo Ty, bo co chwila mu nie pasowało trzymanie pasa ruchu - czasem mnie to tak drażniło, że potrafiłem sobie srogo zakląć 😕 

20250519_170657.jpg

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymasz 3 sekundy guzik z symbolem wyłączenia asystenta pasa w szczycie manetki od kierunkowskazów :) O ile w tym 8P jest jak w moim 8Y, ale to praktycznie to samo auto, więc obstawiałbym, że tak. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

No jasne, że nie jest to RS :) który słynie ze swej brutalności, ale dużo radości przyniosło mi to autko. 

Świetnie się trzyma drogi, nieźle to całkiem przyśpiesza no i zwrotność rewelacyjna. Tak szczerze to trochę zacząłem się drapać po głowie, czy maluch to nie jest jednak najgorszy wybór ;) 

Jednak pewne kwestie mnie irytowały, nie wiem, czy można to uśpić, pewnie Jerzy @Krakus1 podpowie albo Ty, bo co chwila mu nie pasowało trzymanie pasa ruchu - czasem mnie to tak drażniło, że potrafiłem sobie srogo zakląć 😕 

20250519_170657.jpg

Można wyłączyć albo ustawić jak ma być czuły:)

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Ceteth napisał(-a):

Trzymasz 3 sekundy guzik z symbolem wyłączenia asystenta pasa w szczycie manetki od kierunkowskazów :) O ile w tym 8P jest jak w moim 8Y, ale to praktycznie to samo auto, więc obstawiałbym, że tak. 

Czyli prosto :) 

Teraz, piteks napisał(-a):

Można wyłączyć albo ustawić jak ma być czuły:)

Domyślam się, ale jak do niego wszedłem to był ustawiony na hiszpański więc trochę mi zajęło zanim zmieniłem język. Zostawilem na polskim 😆 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki walczą z powłoką 🤩

20250605_111904.jpg

20250605_111942.jpg

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ja cię... to jest wnętrze "studia" detailingowego? 🫣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie😁. Auto przestawili aby przykręcić tablice i dokręcić koła. A ja na szybko zrobiłem zdjęcia w tak zwanym między czasie😁

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Valygaar napisał(-a):

O ja cię... to jest wnętrze "studia" detailingowego? 🫣

Godzinę temu, piteks napisał(-a):

Nie😁. Auto przestawili aby przykręcić tablice i dokręcić koła. A ja na szybko zrobiłem zdjęcia w tak zwanym między czasie😁

Studio wygląda jeszcze gorzej ;) 

U mnie już 500km nakręcone i po tak krótkim czasie dostrzegam poważne usterki systemu...

Volvo3.png

2 godziny temu, piteks napisał(-a):

Chłopaki walczą z powłoką 🤩

20250605_111904.jpg

20250605_111942.jpg

Ceramika ładną głębie wyciągnie z lakieru!

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Jeszcze lepiej kasę z kieszeni  😁

tapatalked

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

U mnie już 500km nakręcone i po tak krótkim czasie dostrzegam poważne usterki systemu...

Volvo3.png

4 minuty temu, Czujnik napisał(-a):

Jeszcze lepiej kasę z kieszeni  😁

tapatalked

Z czarnego będzie super. Sam bym położył, bo tej pory tak robiłem ale nie mam kompletnie czasu, a i z wiekiem nie te siły. 

Miałem już ceramikę i na pewno super sprawa. Trzeba tylko o nią dbać więc to bardziej inwestycja niż strata kasy😊 

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Volvo3.png

Za detailing bierze się kto może bo to wydaje się być dość dochodowy biznes.

Jakie usterki systemu ???

Wrzuć parę fotek - to Volvo wygląda bardzo ładnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Remy napisał(-a):

Za detailing bierze się kto może bo to wydaje się być dość dochodowy biznes.

Jakie usterki systemu ???

Wrzuć parę fotek - to Volvo wygląda bardzo ładnie. 

Daj mi jeszcze tydzień przygotuję recenzję zestawiający ostatni model, który posiadałem z tym.

Usterki, które wykryłem, a trudno było je przegapić to zawieszający się system - czarny ekran na tablecie, nie trzymający ustawień HUD oraz brak rotacji.

Więcej fotek wrzucę za kilka dni. Muszę poważnie podejść, do tego co chcę napisać i ewentualnie doradzić, zachęcić, zniechęcić - rzetelnie ;) 

volvo2.png

20250530_195314.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, piteks napisał(-a):

Trzeba tylko o nią dbać więc to bardziej inwestycja niż strata kasy

Miałem czarnego mercedesa i nigdy więcej - mam na myśli kolor

Zostawiłem majątek na myjniach i tak następnego dnia wyglądał jak stary karawan  ;)

tapatalked

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Czujnik napisał(-a):

Zostawiłem majątek na myjniach i tak następnego dnia wyglądał jak stary karawan  ;)

tapatalked

Czarny kolor to zmora, nawet hydrofobowa warstwa na ceramice wcale nie zabezpiecza jak to się przyjęło w marketingowej paplaninie 😕 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 4.06.2025 o 10:39, rafalmosty napisał(-a):

Dzisiaj swoją kukłę oddałem do mycia i taki samochód zastępczy mi dali. Nawet fajnie się ta ,,zabaweczka” zbiera. Chociaż zdecydowanie wolę RS7 mojej siostry. Jakoś bezpieczniej się w nim czuję😉

IMG_4647.jpeg

IMG_4648.jpeg

IMG_4646.jpeg

śliczna kierownica 😍

dlaczego się czujesz w nim mniej bezpiecznie niż w RS7 ?

21 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

20250519_170657.jpg

da się wyłączyć u mnie , dokładnie jak @Ceteth opisał , szczerze, nie wyobrażam sobie auta sportowego z takim systemem  

1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Daj mi jeszcze tydzień przygotuję recenzję zestawiający ostatni model, który posiadałem z tym.

Usterki, które wykryłem, a trudno było je przegapić to zawieszający się system - czarny ekran na tablecie, nie trzymający ustawień HUD oraz brak rotacji.

Więcej fotek wrzucę za kilka dni. Muszę poważnie podejść, do tego co chcę napisać i ewentualnie doradzić, zachęcić, zniechęcić - rzetelnie ;) 

volvo2.png

20250530_195314.jpg

gratuluję i czekam na recenzję Łukasz 👍 najbardziej mnie interesuje wyciszenie , komfort amortyzacji , wygoda foteli i ogólny odbiór jakości wnętrza w porównaniu do poprzedniego modelu , jaki masz system audio ? 

Godzinę temu, Czujnik napisał(-a):

tapatalked

czarny pozostaje królem kolorów , zwłaszcza jak jest bez dopłaty 😅

Edytowane przez Krakus1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
16 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

śliczna kierownica 😍

dlaczego się czujesz w nim mniej bezpiecznie niż w RS7 ?

da się wyłączyć u mnie , dokładnie jak @Ceteth opisał , szczerze nie wyobrażam sobie auto sportowe z takim systemem  

gratuluję i czekam na recenzję Łukasz 👍 najbardziej mnie interesuje wyciszenie , komfort amortyzacji , wygoda foteli i ogólny odbiór jakości wnętrza w porównaniu do poprzedniego modelu , jaki masz system audio ? 

czarny pozostaje królem kolorów , zwłaszcza jak jest bez dopłaty 😅

Dziękuję Jerzy.

H&K nie dlatego, że nie chciałem B&W, ale dlatego, że w zestawieniu kolorów jakie wybrałem lepiej pasuje do wnętrza osłona od Harmana :) 

20250530_195255.jpg

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Piękny konfig 🤩

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Valygaar napisał(-a):

Piękny konfig 🤩

Dzięki, bałem się trochę tej barwy. Ale jest świetnie. Opiszę niedługo co na plus, a co na minus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Dziękuję Jerzy.

H&K nie dlatego, że nie chciałem B&W, ale dlatego, że w zestawieniu kolorów jakie wybrałem lepiej pasuje do wnętrza osłona od Harmana :) 

20250530_195255.jpg

🤣🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odebrałem po detailingu🙃

20250606_134356.jpg

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, piteks napisał(-a):

Odebrałem po detailingu🙃

20250606_134356.jpg

Na żywo pewnie jak lustro :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Na żywo pewnie jak lustro :) 

Dokładnie. Za ponad tydzień mam podjechać na przegląd powłoki. Mycie i ewentualne poprawki w cenie👍

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, piteks napisał(-a):

Dokładnie. Za ponad tydzień mam podjechać na przegląd powłoki. Mycie i ewentualne poprawki w cenie👍

Ja wiozę na pełen detailing w przyszłą sobotę. Też pewnie wrzucę fotki, a zarazem recenzję :)

Jeszcze raz gratuluję fajnej zabawki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi