Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Marcin sprzedaje takie, które będą Ci lepiej pasowały do terenówki :D

DSC01088.jpg

Bardziej myślałem o całości :D Do "terenówki" felgi mam, ale terenówka już ma nowego właściciela :)

Dobra, żeby było w temacie bo sa dwa samochodowe a ten jest o tym co mamy - prezentuję wynalazek mojej żonki. Gdyby ktoś chciał kiedyś takie coś kupić uszkodzone to prosze pomyśleć dwa razy bo KAŻDA część karoserii poza dachem i maską jest inna niż w zwykłej pandzie i kosztuje krocie. NIe wspominając już o takich pierdołach jak zupełnie inny osprzęt silnika itp itd. 

Foto podglądowe:

post-35054-0-11777300-1396460155.jpg

Edytowane przez Mikołaj N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko mi tu się nie śmiać z mojego auta. 

post-36857-0-41811200-1396461886.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A my po pierwszej sztolycy bujamy się 328i :)

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje weekendowe polne pomykadełko juz prawie gotowe... :D

post-46051-0-50041800-1396511955_thumb.jpg

Edytowane przez Szlamfajer

[wysłane z mojego Atari 65XE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupy zegarkowe zawieszone , szykują się zmiany garażowe ;)

Po 5 wspólnie spędzonych latach Władca Pierścieni ustępuje miejsca białoniebieskiej szachownicy .

img5152o.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M3?

nie , miała być 428i xDrive a skończyło się na 528i RWD , potrzeba komfortu zwyciężyła .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, komfort F10 jest nie do pobicia. 

Jeżdżę już od 80 tysięcy kilometrów i nie zamieniłbym na nic innego.

Szkoda tylko, że te dzisiejsze 528i to nie prawdziwe 2,8L R6...

Gratulacje.

jakie ciekawe opcje wybrałeś?

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest tego długa lista ,z ciekawszych wziąłem komfortowe fotele , adaptacyjne LED-y ,oraz ten cały Media Package a m-pakiet dostałem gratis razem z ambientowym oświetleniem .

Jaki motor jest w Twojej F10 ??

Edytowane przez Drake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komfortowe fotele są rewelacyjne. Adaptacyjnych ledów jeszcze nie było, jak brałem swojego.

Ja natomiast za nic nie oddałbym head-up displaya.

Mam bieda-piątkę - 525d z czterocylindowym dieslem. Ale z dobrym wyposażeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komfortowe fotele są rewelacyjne. Adaptacyjnych ledów jeszcze nie było, jak brałem swojego.

Ja natomiast za nic nie oddałbym head-up displaya.

Mam bieda-piątkę - 525d z czterocylindowym dieslem. Ale z dobrym wyposażeniem.

odpuściłem HUD-a , nie chciałem więcej nabijać kosztów .

Ja stosunkowo niedużo jeżdżę 15-18 kkm rocznie więc mam nadzieję turbobenzyna nie obciąży zbyt mocno budżetu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja robię 35-40 rocznie, stąd diesel.

Ta turbobenzyna bardzo fajnie brzmi i nieźle ciągnie. Jak się nie będzie psuła, to będziesz zadowolony.

Pochwal się zdjęciami, jak przyjedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, bezpośredni.

Po 5 wspólnie spędzonych latach Władca Pierścieni ustępuje miejsca białoniebieskiej szachownicy .

ZUCH! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja robię 35-40 rocznie, stąd diesel.

Ta turbobenzyna bardzo fajnie brzmi i nieźle ciągnie. Jak się nie będzie psuła, to będziesz zadowolony.

Pochwal się zdjęciami, jak przyjedzie.

Napewno wrzucę , ale to troche potrwa , BMW na F10 ma teraz długie terminy realizacji :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem.jak to jest w nowszych modelach ale mój znajomy e60 2.0 z bezpośrednim wtryskiem sprzedawał w popłochu jak dowiedział się ile może niebawem kosztować naprawa jego ukochanego Bmw

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bmw nigdy nie były w czołówce bezawaryjnych samochodów.

Dlatego wykupiłem gwarancję do 4 lat. A potem to już nie będzie mój problem :)

W E60 na pewno były problemy z kolektorami (ssącym i wydechowym) w dieslach. O benzynach akurat nie słyszałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem.jak to jest w nowszych modelach ale mój znajomy e60 2.0 z bezpośrednim wtryskiem sprzedawał w popłochu jak dowiedział się ile może niebawem kosztować naprawa jego ukochanego Bmw

Mikołaj o moim obecnym 2.0TFSI też słyszałem/czytałem niestworzone rzeczy a u mnie do obecnego przebiegu 82 kkm miałem tylko problem z kolektorem ssącym , który mimo upływu gwarancji fabryka wymieniła na zasadzie gestu handlowego . Mam nadzieję że poziom serwisu marki premium jakim jest BMW nie bedzie gorszy od Audi .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bmw nigdy nie były w czołówce bezawaryjnych samochodów.

Ja tylko nadmienię, że kilka lat temu palmę pierwszeństwa wśród aut dziesięcioletnich spoza Japonii w kategorii "niezawodność" dzierżyło... BMW e36. Piąte miejsce za czterema autami z Japonii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak planujesz jeździć do 100 tyś km to jest większa szansa,że nie będziesz przeklinał tego auta. Egzemplarz znajomego miał coś ok 150-160 tys km

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Drake - nie licz na przychylność serwisu BMW.

Ja w Audi A6 C5 też dostałem gratisową wymianę zużytych wahaczy, mimo, że było dwa miesiące po gwarancji.

Natomiast w BMW już wymieniałem na swój koszt wahacze (w F10) i akumulator (w E60), mimo, że samochody były na gwarancji.

Natomiast po gwarancji, jak w E60 przy kolektorze ssącym zasugerowałem opcję wadliwego elementu, to Pan się obraził. O tym, żeby cokolwiek po gwarancji zrobili gratis, to zapomnij.

Ja chyba następne kupię Audi. :)

Ja tylko nadmienię, że kilka lat temu palmę pierwszeństwa wśród aut dziesięcioletnich spoza Japonii w kategorii "niezawodność" dzierżyło... BMW e36. Piąte miejsce za czterema autami z Japonii.

Ale to były auta z ery przedelektronicznej i przedturbodieslowej :) 

Pozdrawiam

Tomek

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Drake - nie licz na przychylność serwisu BMW.

Ja w Audi A6 C5 też dostałem gratisową wymianę zużytych wahaczy, mimo, że było dwa miesiące po gwarancji.

Natomiast w BMW już wymieniałem na swój koszt wahacze (w F10) i akumulator (w E60), mimo, że samochody były na gwarancji.

Natomiast po gwarancji, jak w E60 przy kolektorze ssącym zasugerowałem opcję wadliwego elementu, to Pan się obraził. O tym, żeby cokolwiek po gwarancji zrobili gratis, to zapomnij.

Ja chyba następne kupię Audi. :)

Ale to były auta z ery przedelektronicznej i przedturbodieslowej :) 

Pozdrawiam

Tomek

Dzięki za wyprowadzenie z błędu .Na wahacze ,aku ,czy inne eksploatacyjne nie liczyłem ale zawsze może sie coś wysrać po gwarancji w skrzyni automatycznej czy silniku i jego osprzęcie , i tu bardziej liczyłem na przychylność ASO czy samego koncernu .

Edytowane przez Drake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od  półtora roku nie mam samochodu i zyję.

Mam za to trzy motocykle :lol: Suza mała SV bo jest fajna, stosunkowo szybka, mało pali i się nie psuje.  NTV bo bo jest brzydka, wolna ale jeszcze mniej pali, nie psuje się i w każdej chwili mozna jechac np. do Chin.  I druga Suza Hayabusa bo jest :huh: mnie sie podoba :D na nic szybszego na drodze jeszcze nie natrafiła, nie psuje się ale pali za to jak samolot.  Troche sie też boję że kiedyś przesadzę i się zabiję :wacko:

ed.  Haye chcę sprzedać i w jej miejsce kupić starego ZX9

Edytowane przez kokop

Ciesz się że nie szczekasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi