Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

wózek łamał kręgosłup od przyspieszenia...ale łamał też np. półosie.  No tak to jest ze szybkimi furami.

4 lata jeździłem W210 3.2 benzyna i przy skromnych 240KM nie zauważyłem, żeby naddatek mocy miał negatywny wpływ na niego, a to rodzinne kombi ;) Z drugiej strony Tomek twierdzi, że to był jeden z lepszych silników MB.

teraz od 2 lat ML 163 Inspiration(po lifcie, zgadzam się z Bartkiem), 2004 rok(końcówka), 4.0 diesel i żadnych problemów, a co się nagadali, co nie narzekali, że CDI, że kiepski automat, że te 4.0 CDI to straszne i fuj, a tu nic, żadnych problemów.

Alfa201562020GTV20Speed20and20Sound.jpg

http://s27.photobucket.com/user/ro63rto/media/Miscellaneous%20Alfa%20pics/Alfa201562020GTV20Speed20and20Sound.jpg.html

Cholera, wygląda smakowicie i pięknie ;) 422KM, dobrze wyczytałem?

Edytowane przez Jakub Mróz

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RS4 to już nieco wyczynowa zabawka... tam generalnie w tego typu autach serwis trzeba poznać i już. Jak pisałem- miałem 156 v6 rozwiercone- chyba jedyne w kraju ( coś jak autodelta 3.7 , ale robione gdzie indziej ) i wózek łamał kręgosłup od przyspieszenia...ale łamał też np. półosie.  No tak to jest ze szybkimi furami.

Problem w tym, że RS4 szybkie nie było a problemy z silnikami FSI(również w moim egzemplarzu) skutecznie do Audi mnie zniechęciło. Pozostałem wierny R6 z BMW :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e9x takie złe nie były. Sam mam znajomego, który miał od nowości ale 320d i poza typowymi problemami tej jednostki, które akurat ASO uleczyła to nic się z tym autem nie dzieje. f10 jednak kogokolwiek nie znam z tym autem- nikt nie poleca, nikt nie jest zadowolony...no i ja sam jak wsiadłem, pojeździłem itd to jestem w pełni przekonany, że mają rację. Sam takiego auta nie posiadam, więc bazuję opinią na jeździe około 150km i po prostu zdaniu właścicieli. 

To mnie jako kolegę z forum dołącz do grupy bardzo zadowolonych użytkowników F10  :) . Komfort resorowania , jakość materiałów użytych do budowy wnętrza , wyciszenie imho rewelacja . Co do skór , mam najtańszą Dakotę i dla mnie ma wystarczającą jakość , ale dla osób o bardziej wysublimowanym guście producent przewidział  skórę  Nappa exclusive albo skórę z merynosów , czyli dla każdego coś miłego w zależności od chęci wydania określonej ilości środków płatniczych . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18a263a3262e29984cd1b7fe65813c02.jpg

Ten samochod podoba mi sie tak bardzo ze jak przyjdzie czas zmiany mojej Toyoty na cos innego to nie wiem czy nie zmienie zdania co do tego jaki samochod zakupie, byłem na 100% pewien ze bedzie to Tesla, ale teraz zaczynam myslec ze jednak Gulie chciałbym bardziej.

Piekny samochod

Sent from my SGP312 using Tapatalk

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten samochod podoba mi sie tak bardzo ze jak przyjdzie czas zmiany mojej Toyoty na cos innego to nie wiem czy nie zmienie zdania co do tego jaki samochod zakupie, byłem na 100% pewien ze bedzie to Tesla, ale teraz zaczynam myslec ze jednak Gulie chciałbym bardziej.

Piekny samochod

Irek , zapewne zdajesz sobie sprawę , że  wersja ze zdjęcia czyli QV to raczej głośne , twarde i  ekstremalne auto będzie  ?? ;)  Nie wiem jak za oceanem ale na starym kontynencie  cena tej wersji z ceramicznymi hamulcami to ok. 90.000 euro . 

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak przypuszczam, ale do tej pory kupowałem wiekszosc samochodow na zdrowy rozsadek, czyli chodzilo mi żeby byly w miare mocne, komfortowe I najważniejsze, niezawodne ( tutaj kilka razy sie pomylilem). Wybieralem tak pomimo tego ze niekoniecznie takie samochody byly moim marzeniem :). ostatnio myślałem żeby do pracy kupic sobie RS5 a w koncu kupilem pickupa :D bo tak było rozsadniej.

Cena tej Alfy mysle ze bedzie w $ podobnie do tego co u Was w €

Edytowane przez irekm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@irekm chcesz zdradzić Forda? ;)

Co do cen Passata. Mnie udało się kupić Mondeo Titanium + parę dodatków za 30 tyś płn taniej. Wyposażenie to samo + na przewagę Forda np. poduszki w tylnych pasach.

No mnie to robiło różnicę, choć w tej samej cenie i tak wziąłbym Mondeo, ewentualnie Mazdę 6, bo są jakieś.

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Giulia startuje od bodajże 37500euro. Nie mało...ale to Alfa i rabaty pewnie będą spore. 159 tez można było kupić spokojnie 15-20% poniżej katalogu a na koniec to i za stówę ale niezbyt fajne wersje.

Miło, że znalazł się zadowolony z f10:-) Faktycznie - na te bazową skórę ludzie narzekali. Ma jeden znajomy Nappe i jedynie strasznie się odgniata, ale na szczęście wraca do pierwotnego wyglądu dość szybko. Jednak skóry z beem z lat 90 tych nic nie pobije w tej marce. To nie chodzi o sam materiał ale i też szwy itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Osiem

Pickupa potrzebuje cały czas więc jeżeli Ford będzie niezawodny to planuje go trzymać dłuższy okres czasu, możliwe że aż do emerytury.

Lubie tego trucka, bo fajnie wygląda, przyjemnie jeździ i "pary "ma od groma, to jak narazie wg mnie jest najlepszy mały pick up na rynku, ale cały czas jeździć tego typu samochodem też nie chce, czasami fajnie usiąść do czegoś niższego i mniejszego.

Edytowane przez irekm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne. Ja bym chétnie przytulił jakąś F-150-tkę. Bardzo mi się te auta podobają. Z Fordów to GT jest fajny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne. Ja bym chétnie przytulił jakąś F-150-tkę. Bardzo mi się te auta podobają. Z Fordów to GT jest fajny

Jeszcze mustang i focus RS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..., daimler-chrysler ...

shok.gif

Ale, że co?

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile design auta nie jest bardzo odkrywczy tak zwróćcie uwagę na felgi w Alfach Giuliach szczególnie w wersji QV, to najpiękniejsze felgi jakie widziałem w życiu. Prawdziwa symfonia stylistyczna. Są tak delikatne, że wydaje się, że to nie może jeździć!, że zaraz się pognie. A felgi to ważna sprawa w odbiorze auta.

Mam stare "telefony" w garażu, niestety nie podchodzą pod A500 :( Ale poczekam, może kiedyś do czegoś podejdą ;)

Panowie , fani Alfy na forach już od kilku miesięcy spierają się ile w designie Giulii  jest 3-er więc chyba coś jest na rzeczy skoro także ortodoksi widzą podobieństwa :D

http://www.forum.alfaholicy.org/inne_modele_historyczne_i_prototypy/118295-alfa_giulia_2015_a-693.html#post1812010

Toż to krecia robota łysoli z BMW...

Jak nie F10 to co ?

Outback?

E klasa?

Alfa ;)

Piekny samochod

Brawo Ty! 

Giulia startuje od bodajże 37500euro. Nie mało...ale to Alfa i rabaty pewnie będą spore. 159 tez można było kupić spokojnie 15-20% poniżej katalogu a na koniec to i za stówę ale niezbyt fajne wersje.

Miło, że znalazł się zadowolony z f10:-) Faktycznie - na te bazową skórę ludzie narzekali. Ma jeden znajomy Nappe i jedynie strasznie się odgniata, ale na szczęście wraca do pierwotnego wyglądu dość szybko. Jednak skóry z beem z lat 90 tych nic nie pobije w tej marce. To nie chodzi o sam materiał ale i też szwy itd.

Alfa z 500 konnym silnikiem u nas jakieś 360 tys. To niewiele patrząc na konkurencję. Średnio 100tys taniej od M3 o AMG nie wspominając :) Za 2-3 lata zanabędę choćbym miał się nerki pozbyć :D

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alfa z 500 konnym silnikiem u nas jakieś 360 tys. To niewiele patrząc na konkurencję. Średnio 100tys taniej od M3 o AMG nie wspominając :) Za 2-3 lata zanabędę choćbym miał się nerki pozbyć :D

M3 - 367 tys.

C63 AMG - 370 tys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M3 - 367 tys.

C63 AMG - 370 tys.

Tomek, wiesz dobrze, że te ceny to żart. Alfa za 360 to full opcja a ceny podane przez Ciebie nie zawierają nawet automatycznej klimy... Realnie 450 tys za M3 czy aMG trzeba dać by chociaż fają felgę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W każdym niemal... znajomy posiada f10 i klnie jak szewc. Rocznik 2014. Przesiadł się z A8 poprzedniej generacji.

Mnie w f10 wk******* ( bo inaczej tego nazwać się nie da ) detale typu np. spadające literki ,,bmw" z progów czy wieszające się systemy multimedialne...do tego kijowa jakość materiałów. Kijowa, bo skóra łączona ze skajem w tak drogim aucie to kpina... Auto znajomego ma 40 tys km i skóry na fotelach wyglądają jakby miały najmniej 200 tys km... ( u mnie przy 240 tys dopiero zaczynam widzieć jakieś zużycie, a mam najbardziej trudne do utrzymania- jasne, kremowe wnętrze w skórach )..i to jest znany problem jakościowy. Detale. Grube sprawy typu wiele akcji naprawczych ( niby w 2010 nowy model, ale bez przesady, że akcji łącznie globalnie było chyba około 40 ! ), sypiące się skrzynie, całek silniki itd... Długo można wymieniać.

Pomyśl o A6- ja cały czas myślę o nim i mimo, że też kilka rzeczy nie do końca mi leży to chyba w tą stronę pójdę.

Mam też innego znajomego, który miał wszystkie modele BMW w domu od 1995 roku ( on, żona i synowie). Zawsze auta z salonu, chyba nawet jakąś umowę mieli bo zaraz po wyjściu nowego modelu- oni go mieli i to w dobrej ( lub topowej ) wersji.  Ostatnie ich BMW to f01 w longu i po przygodach z 7er zmienili stajnię na Audi.  Ponoć dobrze, że gwarancja zapewniała samochód zastępczy, bo 7er nie wyjeżdżał prawie z serwisu...i był też zgrzyt, bo zapłacili krocie za 750il, a większość tego czasu użytkowali serwisowe f10...które też się sypnęło w trakcie.

Kolego ty chyba w serwisie audi pracujesz bo takich bzdur to ja dawno nie słyszałem. Albo powtarzasz głupoty zasłyszane od kolegów którzy słyszeli coś od innych kolegów itd.  Może niektórych nieświadomych forumowiczów tym gadaniem przekonasz do swoich fantazji ale pamiętaj że są tu tez osoby które siedzą od lat w branży samochodowej. Tyle na temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz racji Mikołaj

Samochody M są zupełnie inaczej wyposażone. W standardzie masz nie tylko automatyczną klimę, ale także np nawigację professional czy head-up display.

Za 400 tys. Masz piękną felgę, sportowe skórzane fotele i praktycznie komplet wyposażenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek jak patrzę w nacie na to co jest dostępne w parku Bmw czy ogłoszenia na otomoto to te co mi by pasowały kosztują koło 430-450 :) Alfa przy cenie 360 sie pewnie tez nie będzie upierać. Będą spore obniżki.

Przy okazji cen to będąc ostatnio w serwisie na zmianie kół nie mogłem uwierzyć w ceny gulietty. Model zaraz będzie miec nastepce ale przykładowo wersja 1,4 120km z pełnym wyposażeniem, nawet z nami, przeceniona była z 88 na 59tys zl! Rocznik 2015. Cena miazga! Wersja QV jest do wyrwania za 95tys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wystarczy wejść do konfiguratora na stronach BMW. ;)

Ja też nie ogarniam cen na allegro. Jak kupowałem żonie Golfa, to za nowego w salonie zapłaciłem mniej więcej tyle, ile chcieli za podobnie wyposażone używki na allegro z przebiegiem 20 tys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na konfiguratorze wychodzi mi ponad 500 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co Ty wybrałeś? Dywaniki z platynową nicią i klamki ze szczerego złota? ;)

A na otomoto najdroższe M3 kosztuje 392 tys...

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Pare ciekawych pakietów i tak wychodzi. Teraz zniknęły te droższe albo byly oferty nowych za 430-450.

Never mind. I tak czy siak Alfa wyjdzie taniej. Oby byla co najmniej tak dobra jak m3 e92 to juz będzie pięknie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Szwajcarii, ostatnio, widziałem sporo nowych Mustangów - pomarańczowe, żółte, czerwone, zielone, niebieskie, niby nie lubię takich lakierów, ale te naprawdę robiły solidne wrażenie ;)

Edytowane przez Jakub Mróz

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi