Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, rk7000 napisał(-a):

Druga raczej. 

Z wieżą nic nie będzie Marcinie?  

no to tarcza zegara z wieży zygmuntowskiej jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, wiem dlatego moim zdaniem 2 ale pytam o sam zarys wieży. 

Edycja

Chociaż faktycznie - to zegar jest symbolem  a nie wieża. 

2  jak dla mnie zdecydowanie 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.04.2025 o 13:45, Autor1984 napisał(-a):

A może w ten deseń?

Projekt5.png

Dla mnie „cacy”…😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie również nr 3. Krótko i na temat. Dziecko, czaszka i klepsydra to jakaś za przeproszeniem makabra ;)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozna spróbowac zrobic wersje 3 z cieniem rzucanym na podłogę za logotypem, zawsze to nieco ciekawiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

mozna spróbowac zrobic wersje 3 z cieniem rzucanym na podłogę za logotypem, zawsze to nieco ciekawiej

Możesz pokazać wizualizację?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zdecydowanie drugi,

Trudno, muszę to napisać. Najwyżej Krzysztof mnie usunie ze Stowarzyszenia.

Ludzie do jasnej ciasnej, po to jesteśmy, aby mieć pozorny wybór, nie dość, że ograniczyliśmy się do wyboru "producenta", to mamy zrobić prostą podjebę logo stowarzyszenia, aby przypominać nadgarstkowi z kim się wiąże? Nie jesteśmy w stanie wynaleźć czegoś na miarę tego klubu? Uważam, że róża wiatrow ze wskzazaniem kierunków prowadzących do klubu była znacznie bardziej "kreatywna", aniżeli wklepanie wytworzonego już logo.

Żeby nie napisać, przemyślana, abym czasem kogoś nie uraził.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Usuwam Cię ze Stowarzyszenia! 😉

A tak serio, to chętnie posłucham Forumowiczów, prawda jest taka, że grawer na deklu może być „dowolny”, nie zwiększy to kosztów, jedynie musi

być zachowany pewny poziom szczegółowości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
31 minut temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Usuwam Cię ze Stowarzyszenia! 😉

A tak serio, to chętnie posłucham Forumowiczów, prawda jest taka, że grawer na deklu może być „dowolny”, nie zwiększy to kosztów, jedynie musi

być zachowany pewny poziom szczegółowości.

Dziękuję! 😆 

Krzysztof pomimo, że była to rozmowa prywatna z jednym z naszych Kolegów, który był również odpowiedzialny za pozytywną transformację w naszym Stowarzyszeniu. Ale powtórzę; podziwiam Cię za język, którego używasz; ja tak nie potrafię. Uważam, że jesteśmy na tyle kreatywni, aby coś zaproponować, do czego jeszcze nie przywykliśmy.
Cieszę się, że z Piotrami ukonstytuowaliście Zarząd. Może jeszcze nie było okazji, ale dziękuję, że wzięliście sprawy w "swoje" ręce. Widać, że żyjemy w duchu demokracji. Radość tym większa, bo u mnie też się powołał Zarząd - jednogłośnie.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Dziękuję! 😆 

Krzysztof pomimo, że była to rozmowa prywatna z jednym z naszych Kolegów, który był również odpowiedzialny za pozytywną transformację w naszym Stowarzyszeniu. Ale powtórzę; podziwiam Cię za język, którego używasz; ja tak nie potrafię. Uważam, że jesteśmy na tyle kreatywni, aby coś zaproponować, do czego jeszcze nie przywykliśmy.
Cieszę się, że z Piotrami ukonstytuowaliście Zarząd. Może jeszcze nie było okazji, ale dziękuję, że wzięliście sprawy w "swoje" ręce. Widać, że żyjemy w duchu demokracji. Radość tym większa, bo u mnie też się powołał Zarząd - jednogłośnie.

Gratuluję Łukaszu, świetnie że u Ciebie zawodowo też wszystko zgodnie z planem!

Będziesz na Aurochronosie i Passion for Watches?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ma być kreatywnie to właśnie tarcza zegara wieży Zygmuntowskiej  jest symbolem kreatywnym i niepowtarzalnym.  I oczywiście jest to symbol który łączy z klubem osoba ś.p. profesora Mrugalskiego. 

Na deklu i na tarczy mamy skrót KMZiZ i chyba możemy sobie odpuścić logo.  Tak mi się wydaje. 

Natomiast szukanie symboliki typu róża wiatrów, klepsydra, kompas itd to będzie odtworzenie tego co już ktoś kiedyś w zegarkach zastosował. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie nr 2.

Można się tylko zastanowić gdzie umieścić logo.

Może w opisie na brzegu, typu "XX lat KMZiZ" + logo

Będzie małe, ale nie zaburzy projektu.

PS. Oczywiście słońce na środku podoba mi się najbardziej ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Zdecydowanie drugi,

Trudno, muszę to napisać. Najwyżej Krzysztof mnie usunie ze Stowarzyszenia.

Ludzie do jasnej ciasnej, po to jesteśmy, aby mieć pozorny wybór, nie dość, że ograniczyliśmy się do wyboru "producenta", to mamy zrobić prostą podjebę logo stowarzyszenia, aby przypominać nadgarstkowi z kim się wiąże? Nie jesteśmy w stanie wynaleźć czegoś na miarę tego klubu? Uważam, że róża wiatrow ze wskzazaniem kierunków prowadzących do klubu była znacznie bardziej "kreatywna", aniżeli wklepanie wytworzonego już logo.

Żeby nie napisać, przemyślana, abym czasem kogoś nie uraził.

Różę wiatrów widziałem na dziesiątkach zegarków, zazwyczaj GMT, nie jest to niestety kreatywny pomysl 🙂

Globtroter_tył.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, rk7000 napisał(-a):

Jeżeli ma być kreatywnie to właśnie tarcza zegara wieży Zygmuntowskiej  jest symbolem kreatywnym i niepowtarzalnym.  I oczywiście jest to symbol który łączy z klubem osoba ś.p. profesora Mrugalskiego. 

Na deklu i na tarczy mamy skrót KMZiZ i chyba możemy sobie odpuścić logo.  Tak mi się wydaje. 

Natomiast szukanie symboliki typu róża wiatrów, klepsydra, kompas itd to będzie odtworzenie tego co już ktoś kiedyś w zegarkach zastosował. 

W pełni popieram Twoją inicjatywę!

Godzinę temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

Różę wiatrów widziałem na dziesiątkach zegarków, zazwyczaj GMT, nie jest to niestety kreatywny pomysl 🙂

Globtroter_tył.jpg

Drogi Marcinie ja się nie znam na zegarkach, ale uważam, że nasze logo to droga na skróty. Więc propozycja @rk7000 Romana jest świetna.

4 godziny temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Gratuluję Łukaszu, świetnie że u Ciebie zawodowo też wszystko zgodnie z planem!

Będziesz na Aurochronosie i Passion for Watches?

Poczynię wszelkie wysiłki, aby być!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Męczyłem dzisiaj chatGPT premium, ale niestety nie udało mi się na nim wymusić połączenia tych dwóch grafik (np. wpisania logo w tarcze). Sama grafika z zegarkiem jest jednak wg mnie fajna na tyle, że się nią podzielę. Gdyby ktokolwiek uznał to za ciekawe to droga wolna...

kmz i z.png

ddddd.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Krygo napisał(-a):

Męczyłem dzisiaj chatGPT premium, ale niestety nie udało mi się na nim wymusić połączenia tych dwóch grafik (np. wpisania logo w tarcze). Sama grafika z zegarkiem jest jednak wg mnie fajna na tyle, że się nią podzielę. Gdyby ktokolwiek uznał to za ciekawe to droga wolna...

kmz i z.png

ddddd.png

WOW; właśnie o to chodzi; musimy uruchomić naszą wyobraźnię, a nie czekać na gotowiec. Jeżeli AI nas wspiera, to my zadajemy dane wejściowe; EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem nie ma co kombinowac za bardzo, a logotypu nie musimy sie wstydzic bo jest ciekawy i nie ma go na tarczy

09ba5189ee60610e8a4d91695f888375.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi