Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

2 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Wytłumaczcie mi proszę jaki związek z KMZiZ (a tym bardziej z jego 20-leciem) ma czacha, a przede wszystkim dziecko?

Pod wpływem tego forum kupujesz zegarki niemal przez całe życie, praktycznie od dziecka aż do śmierci :lol:

Nie chciałbym urazić pomysłodawcy tego loga, ale ono mi totalnie nie pasuje do zegarka na 20-lecie klubu.

A zegar, co ma wspólnego zegar?! Ja się zapytam.

2 minuty temu, Mirosuaw napisał(-a):

Pod wpływem tego forum kupujesz zegarki niemal przez całe życie, praktycznie od dziecka aż do śmierci :lol:

Vulnerant omnes, ultimum horologium necat.  :P 

6 minut temu, beniowski napisał(-a):

Nie chciałbym urazić pomysłodawcy tego loga, ale ono mi totalnie nie pasuje do zegarka na 20-lecie klubu.

Mors KMZiZ certa, hora incerta.

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

No niezłe...

Render sugeruje głębokie trawienie, ale zapewne kompromis jest osiągalny...

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

3 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Wytłumaczcie mi proszę jaki związek z KMZiZ (a tym bardziej z jego 20-leciem) ma czacha, a przede wszystkim dziecko?

A wszystko musi byc doslowne i na tacy podane ? Chyba jestesmy juz na takim etapie naszej pasji ze mozemy sobie pozwolic na rzeczy nieoczywiste i troche kontrowersyjne. No to dajmy logo klubu, bedzie nudno ale poprawnie, 5 latek bedzie wiedzial ze to zegarek klubowy. 

Dobrze ze niektorzy krytycy nie wzieli sie za projektowanie ubran bo wszyscy bysmy nosili takie wdzianka :

IMG_6672.jpeg

A tak powaznie to, czekam na propozycje, rysunki itd Takze Twoj ponysl forumowiczu moze sie ziscic ! 🙂

Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

1-projekt.png

poprosze w wektorach 🙂

Posted (edited)
6 godzin temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

A wszystko musi byc doslowne i na tacy podane ? Chyba jestesmy juz na takim etapie naszej pasji ze mozemy sobie pozwolic na rzeczy nieoczywiste i troche kontrowersyjne. No to dajmy logo klubu, bedzie nudno ale poprawnie, 5 latek bedzie wiedzial ze to zegarek klubowy. 

Dobrze ze niektorzy krytycy nie wzieli sie za projektowanie ubran bo wszyscy bysmy nosili takie wdzianka :

IMG_6672.jpeg

A tak powaznie to, czekam na propozycje, rysunki itd Takze Twoj ponysl forumowiczu moze sie ziscic ! 🙂

poprosze w wektorach 🙂

path3763.png

😆 

Przemek napisał, o tym, że AI wygenerowało obraz. Nie wiem jakie zadał "wytyczne", ale wyszło "przerażająco". Upływający czas zobrazowany jako ilustracja niemowlęcia, klepsydry i czaszki to coś, co niekoniecznie chciałbym "czasem" oglądać. Nie wiem czy AI potrafi zmienić grafikę rastrową w wektorową, ja kiedyś używałem darmowego programu graficznego do wektoryzacji logo. Ale był to prosty obraz.
Nie mam zdolności grafika komputerowego, ale sądzę, że dla Ciebie to "bułka z masłem".

AI po wklepaniu "odpowiednich" danych/reguł opisowych może wytworzyć przyzwoitą grafikę generatywną. Więc wklepałem trochę informacji i wygenerował coś, co w moim subiektywnym odczuciu jest znacznie ciekawsze.

Darmowa wersja ma pewne ograniczenia, z ciekawości chyba wykupię płatną; choć uważam to za zabijanie kreatywności ludzkiej. Jednakże przy braku pomysłodawców, nikt nam głowy nie urwie jeśli posłużymy się "inteligentną" infrastrukturą(lubię to słowo) cyfrową, która wesprze projekt, który mam wrażenie, iż trochę stracił na zainteresowaniu.

Sam osobiście jestem przerażony przyszłością, głównie w perspektywie szkolnictwa i wsparcia jakie daje tego typu technologia.

BTW

Ostatnio oglądałem jakiś spot, który wręcz "namawiał" do kombinowania w okresie edukacji.

Sądzę, że będziemy jeszcze głupsi. A wskazanie palcem Ziemi na globusie będzie graniczyło z cudem, przy którym Cud w Kanie Galilejskiej, to błahostka.

Później się dziwić, ze ktoś obśmiewa dzisiejszą "sztukę" poprzez przyklejenie do ściany banana.

rysunek-2.svg

Edited by Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Posted (edited)
11 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Czasami całymi godzinami sprzeczamy się tutaj jak dzieci, aż do upadłego. I z tak spędzonego czasu (przerzuconych ziarenek), zbudowane jest to forum (logo w klepsydrze).:D

Edited by Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Posted (edited)

Padla jeszcze propozycja Hypnosa, boga snu ale ja nie jestem rysownikiem portrecistą artystą tylko robię zegarki takze Wam go nie narysuję 🙂 

IMG_6675.jpeg

IMG_6676.jpeg

albo Chrinos , Bóg czasu

IMG_6678.png

IMG_6679.jpeg

Edited by QuadrifoglioVerde

Posted (edited)
Godzinę temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

Padla jeszcze propozycja Hypnosa, boga snu ale ja nie jestem rysownikiem portrecistą artystą tylko robię zegarki takze Wam go nie narysuję 🙂 

IMG_6675.jpeg

IMG_6676.jpeg

albo Chrinos , Bóg czasu

IMG_6678.png

IMG_6679.jpeg

Zrezygnowaliśmy z przeszklonego dekla z wiadomych względów. Więc można ten dekiel "przyozdobić" szkicem mechanizmu z krótką treścią nawiązującą do XX-lecia. Nie wymyślałbym na siłę grafik związanych z mitologią grecką, a grecki bóg snu - to w moim przekonaniu jakieś nieporozumienie.

rys3 (2).png

rys3 (1).png

Grafika2.png

Grafika3.png

Edited by Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Zrezygnowaliśmy z przeszklonego dekla z wiadomych względów. Więc można ten dekiel "przyozdobić" szkicem mechanizmu z krótką treścią nawiązującą do XX-lecia. Nie wymyślałbym na siłę grafik związanych z mitologią grecką, a grecki bóg snu - to w moim przekonaniu jakieś nieporozumienie.
1703062918_rys3(2).thumb.png.280a8e5c113a43a0cd72b806a14ef314.png
273452437_rys3(1).thumb.png.f112ea53e630a8c28415cd22f6e28326.png

Grafika2.thumb.png.e2a2922f59f6584d3a294dd68e61dabd.png
Grafika3.thumb.png.37028678552ec16770d02ab7eb868be3.png

Te propozycje bardziej mi się podobają. Rozumiem kontekst dziecka, klepsydry i czachy, ale jakoś nigdy nie chciałem mieć rzeczy przyozdobionych czaszkami Wolałbym patrzeć na coś milszego dla oka

8 godzin temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

poprosze w wektorach 🙂

Nie chodzi mi o dosłowność. Dla mnie to logo jest po prostu brzydkie i, jak to ujął Łukasz, w jakiś sposób przerażające - takie odczłowieczone.

A mnie AI wygenerowało takie propozycje Chronosa - pokazuję w kolejności zmniejszania liczby detali. W miejscu zegara mogłoby być logo Klubu.

ChatGPT Image 8 kwi 2025, 22_34_32.png

ChatGPT Image 8 kwi 2025, 22_40_34.png

ChatGPT Image 8 kwi 2025, 22_46_54.png

ChatGPT Image 8 kwi 2025, 22_36_03.png

1 godzinę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Te propozycje bardziej mi się podobają. Rozumiem kontekst dziecka, klepsydry i czachy, ale jakoś nigdy nie chciałem mieć rzeczy przyozdobionych czaszkami emoji14.pngWolałbym patrzeć na coś milszego dla oka emoji14.png

Jesteś antymeksykaninem !!

49 minut temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

A mnie AI wygenerowało takie propozycje Chronosa - pokazuję w kolejności zmniejszania liczby detali. W miejscu zegara mogłoby być logo Klubu.

ChatGPT Image 8 kwi 2025, 22_36_03.png

To jest dobra, prosze Pana ! to dobra jest! Właściwie mógłby trzymać w dłoni logo klubu

Tylko ma urwane jedno skrzydełko 😉

51 minut temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

Jedzie chłop z babą furmanką, droga pustawa, nudy,
nagle ZIUUUU… I wyprzedza ich motocyklista bez głowy … .
– Dziwne – pomyślał chłop, ale jedzie dalej.
Po chwili ZIUUUUU… I kolejny motocyklista bez głowy przelatuje obok furmanki.
Chłop marszczy brwi, kombinuje przez chwilę po czym odwraca się i mówi:
– Stara, rzuć no tę kosę gdzieś wyżej.

2 godziny temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

To jest dobra, prosze Pana ! to dobra jest! Właściwie mógłby trzymać w dłoni logo klubu

CzatGPT dorysował drugie :)

Te nawet lepiej wyglądają :)

ChatGPT Image 11 kwi 2025, 12_29_07.png

Posted (edited)

to prawda, teraz jest element orła bielika 😉 a z kosą to już w ogóle kosynier kościuszkowski , zamiast zegarka dac głowę moskala i gotowe

Posted (edited)
7 minut temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

to prawda, teraz jest element orła bielika 😉 a z kosą to już w ogóle kosynier kościuszkowski , zamiast zegarka dac głowę moskala i gotowe

Dlaczego nie, może to komercyjny  zwrot w kierunku ukraińskich miłośników horologii i zapalczywych wrogów moskali? 😆 

ChatGPT Image 11 kwi 2025, 12_22_21.png

ChatGPT Image 11 kwi 2025, 12_39_22.png

ChatGPT Image 11 kwi 2025, 12_44_34.png

ChatGPT Image 11 kwi 2025, 12_42_52.png

Edited by Autor1984

Posted (edited)

A może w ten deseń?  Wkradły się błędy, ale wiadomo o co chodzi.

Szkicu ety z rotorem i logo nie był w stanie wygenerować bez błędów(delikatnie zarysowanego, aby nie dominował) w tym mocniej róży wiatrów ze wskazaniem N - K, E - M, S - Z, W - iZ.

Wcześniejsze próby...

Projekt5.png

Edited by Autor1984

Posted (edited)
12 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

A może w ten deseń?  Wkradły się błędy, ale wiadomo o co chodzi.

Szkicu ety z rotorem i logo nie był w stanie wygenerować bez błędów(delikatnie zarysowanego, aby nie dominował) w tym mocniej róży wiatrów ze wskazaniem N - K, E - M, S - Z, W - iZ.

Wcześniejsze próby...

Projekt5.png

AI w tym przypadku ilustruje nam grawery wykonane techniką akwaforty z przejsciami tonalnymi to jest nie do uzyskania przy naszej technice graweru. Juz testy kiedys robilismy przy deklach Manometra to niestety czarne wypelnienie schodzilo dosc szybko.

Posted (edited)

Tzn daloby sie uzyskac namiastke tej techniki, wygrawerowac dekiel potem caly pokryc czarnym pvd i na koncu zdjąć pvd z powierzchni nie wydrążonych. Ale o przejsciach tonalnych mozna zapomniec 🙂