szwed 1070 #1576 Posted September 15, 2016 Flancowany Szwedzie Masz u mnie plusa za humor!!!! Ojjj przestań! Aż sie zaczerwienilem! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Share this post Link to post Share on other sites
50 CENT 184 #1577 Posted September 15, 2016 Pewnie,że prawda,zamiast koronek jest to i ciekawy napis na mechaniżmie.Mor Katz 0 Share this post Link to post Share on other sites
kubah 9 #1578 Posted September 15, 2016 I rubis, zamiast jewels...Skad wiadomo ze to oryginalny mechanizm ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
50 CENT 184 #1579 Posted September 15, 2016 Rubis i jewels to to samo,rubis wschód europy,a jewels zachód europy określenie kamieni na tarczy.Mechanizm elastyczny stosowany od lat czterdziestych też w innych zegarkach. 0 Share this post Link to post Share on other sites
kubah 9 #1580 Posted September 15, 2016 Rubis i jewels to to samo,rubis wschód europy,a jewels zachód europy określenie kamieni na tarczy.Mechanizm elastyczny stosowany od lat czterdziestych też w innych zegarkach. No oj... kurcze, wiem... Chodzi mi o to ze jednak w Atlantikach zazwyczaj uzywalo sie jewelsk, a nie rubis. Rubisow jest duzo mniej. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest xylog #1581 Posted September 15, 2016 Kolego kubah, czym cię obraziłem? Zgłoś to moderacji, jeśli potwierdzą twoją opinię, przeproszę i sam sobie dam bana na miesiąc. Za stan twoich nerwów nie odpowiadam, twoje wkurzenie wynika pewnie z tego, że naplotłeś bzdur i nie umiesz się z tego wycofać. Koledzy, grzybki znam, widziałem, kształt jest dość podobny.Ale tu cały czas proszę o o grzybka z A. Jak na razie tylko szwed spełnił moją prośbę za co dziękuję. 0 Share this post Link to post Share on other sites
50 CENT 184 #1582 Posted September 15, 2016 Xylog 1pkt karny, emocje i nerwy nie wnoszą nic pozytywnego,prawda? 0 Share this post Link to post Share on other sites
kubah 9 #1583 Posted September 15, 2016 (edited) twoje wkurzenie wynika pewnie z tego, że naplotłeś bzdur i nie umiesz się z tego wycofać.I znowu zaczynasz. Naprawde to ze czegos nie widziales, nie oznacza ze tego nie ma. Wydaje mi sie ze akurat wlasnie szczegolnie przy Atlantikach warto o troche skromnosci. Czego Ci zycze.Wiele krajow afrykanskich bedzie Ci mialo za zle, że nie istnieją (ponieważ ich nie widziałes osobiście). Moderatora uprzejmie prosze o skasowanie ostatnich kilkunastu postow (wlacznie z tym), moze pozostawiajac tylko te ze zdjeciami. W koncu prezentowaly zegarki zgodnie z tematem. Edited September 15, 2016 by kubah 0 Share this post Link to post Share on other sites
50 CENT 184 #1584 Posted September 16, 2016 Milano,ale inny. 0 Share this post Link to post Share on other sites
dekonstruktor 99 #1585 Posted September 16, 2016 Nietypowy Atlantic to taki, o którym informacji jak na lekarstwo. A takim jest raczej Solodater Bardzo fajny, oryginalny i dostojny model. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest xylog #1586 Posted September 17, 2016 Fajny, rzadziej spotykana dolna data. 0 Share this post Link to post Share on other sites
50 CENT 184 #1587 Posted September 17, 2016 Milano inny i każdy inny. 0 Share this post Link to post Share on other sites
tom1303 7 #1588 Posted September 18, 2016 Square Date w stalowej kopercie 0 Share this post Link to post Share on other sites
kubah 9 #1589 Posted September 21, 2016 Szkółka sie rozrasta Najnowszy nabytek ma idealnie zachwaną tarcze.. przynajmniej teraz już mamy pewnośc jak wyglądały 0 Share this post Link to post Share on other sites
pit55 509 #1590 Posted September 21, 2016 Fajny skol'ik. Wiadomo jakie to serducho ma? AS1158 ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
kubah 9 #1591 Posted September 21, 2016 Fajny skol'ik. Wiadomo jakie to serducho ma? AS1158 ? Wiadomo 0 Share this post Link to post Share on other sites
pit55 509 #1592 Posted September 21, 2016 (edited) No to piknie je, AS1158 Zastanawiam się czy przy kilku skolach na forum nie należało by założyć nowego tematu poświęconemu temu modelowi ? Edited September 21, 2016 by pit55 0 Share this post Link to post Share on other sites
kubah 9 #1593 Posted September 21, 2016 No to piknie je, AS1158 Zastanawiam się czy przy kilku skolach na forum nie należało by założyć nowego tematu poświęconemu temu modelowi ? wlasciwie to taki temat jest, zalozylem go kiedy kupowalem pierwszego....a ze poki co mam je tu chyba tylko ja, to nie wiem czy jest sens robic nowy temat... ; )no chyba ze sie ktos jeszcze pochwali ze ma 0 Share this post Link to post Share on other sites
pit55 509 #1594 Posted September 22, 2016 Wydawało mi się, że ktoś jeszcze chwalił się posiadaniem tego modelu ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
szwed 1070 #1595 Posted September 22, 2016 Wydawało mi się, że ktoś jeszcze chwalił się posiadaniem tego modelu ?I to nie jednym!!! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Share this post Link to post Share on other sites
kubah 9 #1596 Posted September 22, 2016 I to nie jednym!!! A to pokaz, bo ja tu nigdy nie widzialem zadnego poza moimi Fajnie jesli rodzinka by sie powiekszala! 0 Share this post Link to post Share on other sites
szwed 1070 #1597 Posted September 22, 2016 A to pokaz, bo ja tu nigdy nie widzialem zadnego poza moimi Fajnie jesli rodzinka by sie powiekszala!Miałem jednego przejściowo jakiś czas temu miał idealna piękna tarcze! Jest na forum u pewnego "erica ku" ! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Share this post Link to post Share on other sites
kubah 9 #1598 Posted September 22, 2016 Miałem jednego przejściowo jakiś czas temu miał idealna piękna tarcze! Jest na forum u pewnego "erica ku" ! Na forum znalazlem tylko jeszcze poza moimi - xyloga. Jest inny jesli chodzi o tarcze. Jesli byly jeszcze jakies, to daj prosze linka. Ale temat mozna chyba otworzyc. 4 są na pewno. 0 Share this post Link to post Share on other sites
kubah 9 #1599 Posted October 3, 2016 (edited) A taki widzieliscie? ; ) Mowilem na innym temacie, ze znalazlem miejsce, w ktorym sa brdzo dziwne Atlantiki... Tarcza w staine prawie idelanym, tylko troche brudna - do latwego oczyszczenia... Nie mam pewnosci (tylko wiedze teoretyczną) jaki ma mechanizm, ale nie potrafie go otworzyc, a nic nie chce na sile zeby czegos nie zepsuc.Koperta jest zlocona, bez odpryskow co ciekawe (i informacja o tym jest po... francusku!). Wielkosc - 35 mm. Natomiast jest widocznie cienszy niz Originale - ewidentnie zegarek garniturowy. Jedyne co wydaje sie byc nieoryginalne to koronka. Ale juz jedzie do mnie taki drugi, wiec porownam. Edited October 3, 2016 by kubah 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bury. 5795 #1600 Posted October 4, 2016 Jest ciekawostka na allegro tylko nie wiem na ile oryginalny jest ten Polski datownik - http://allegro.pl/atlantic-masler-mariner-automat-polski-kalendarz-i6540912877.html#thumb/1 0 Share this post Link to post Share on other sites