-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez Frozenn
Witam. Zegarek w świetnym stanie, pierwszy zakup - 11/05/2026, bez mała jak nowy, jedyne ślady użytkowania widać na skórzanym pasku. Jest to norma w tego typu paskach, a same ślady są znikome dzięki zastosowaniu zapięcia motylkowego. Reszta zegarka w stanie fabrycznym. Żadnych śladów na szkle, kopercie, deklu, uszach czy bezelu. Nic a nic. Stan wg skali forumowej to takie 9/10. Wszystko to umieściłem na zdjęciach poniżej. Przyznaję - amatorskich, telefonowych, za to bez retuszu i picowania 😉.
Garść specyfikacji:
- koperta 42 mm, czarny mat
- grubość niecałe 11 mm
- między uszami 22 mm
- lug to lug 52 mm, świetnie się układa
- bezel obrotowy, gładko pracuje
- uszczelnienie 10 atmosfer
- szkło szafirowe, płaskie
- dekiel przeszklony, również szafir
- teleskopy szybkiego montażu
- korona push - pull, sygnowana
- masa ok. 90 gramów.
W środku Sellita SW 200, standard grade, na dobrym chodzie. Po wyjęciu z pudła robi takie plus 8 sekund na dobę, odkładany koroną w dół. Gdy jest nienoszony dłużej, odpoczywa w rotomacie, gdzie nieco przyspiesza - do plus 12 sekund na dobę. Potencjał do regulacji jest niemały 😉 Miałem swojego czasu Venezianico Nereide z tym werkiem, po regulacji - chronometr!
Zestaw zawiera wszystko to co daje producent przy zakupie nowego, począwszy od kartonowej obwoluty, dalej przez pudła, papierologię, zawieszkę i folię ze szkiełka. Karta gwarancyjna w zestawie - ważna do 11/05/2031.
Cena. Otóż producent na oficjalnej stronie życzy sobie 4200 zł. Na stronach autoryzowanych sprzedawców model pojawia się w przedziale cenowym od 3600 do 3800 zł. Na promkach można go ustrzelić za nieco poniżej 3ch tysięcy złotych.
Natomiast u mnie jest on do wzięcia za 1990 zł. Koszt wysyłki po mojej stronie, preferuję InPost. Cena do symbolicznej negocjacji, jak to w tego typu sprzedaży bywa.
Podsumowując, zegarek jak nowy, znikome ślady użycia na pasku, pełen zestaw jak prosto ze sklepu i to za bez mała pół ceny. Świetne edc bez zbędnego blingu, pasuje do wszystkiego i świetnie leży, jednak u mnie w serduszku nurasy i nurkopochodne na pierwszym miejscu Dlatego zdecydowałem, że ląduje na bazarku. Zapraszam do rozmów.
Pozdrawiam,
Maciej/Frozenn.
-
Przez ladek22
Zakupiłem na forumowym bazarku iPada Mini 6 generacji. Sprzęt jest znakomity i perfekcyjnie trafia w moje potrzeby.
Wiele razy mam pytania i dylematy odnośnie urządzeń od Apple. Nie ma tutaj na forum tematu poświęconego Apple. Jest „Klub miłośników Apple Watch”, ale to co innego.
Postanowiłem założyć temat, gdzie będzie można zapytać, jeśli się czegoś nie wie odnośnie urządzeń od Apple. Na pewno przyda się taki temat.
Jest forum dedykowane Apple (MyApple), ale prowadzą to forum „przedstawiciele obcej cywilizacji” jak ja to żartobliwie mówię. Wszystkie zapytania jakie tam dałem zostały usunięte po czasie krótszym niż 1 godzina, więc nie warto tam zaglądać.
Pytajcie tutaj, gdy coś nie wiecie odnośnie sprzętów od Apple.
Na początek pytanie. Gdy piszę na Messengerze czy w notatkach to nie mogę wstawić znaku zapytania czy wykrzyknika. Gdy przytrzymam dłużej klawisz z tymi znakami to wyświetlają mi się opcje np. odwrócony wykrzyknik czy odwrócony znak zapytania. Czy ktoś wie jak rozwiązać problem¿ Nie mam pomysłu. Klawiaturę mam ustawioną Polski QWERTY. Gdzie może tkwić problem¿
-