Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Paweł Bohacz

Klub Miłośników Zegarków Richard Mille

Rekomendowane odpowiedzi

Ryśki Mille są takie, hmm....specyficzne 🤣🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, eustechy napisał(-a):

Patek Philippe Golden Ellipse wygląda jak gówno

Serio? Skala dno i poniżej mułu? De gustibus ale 🫣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Jan napisał(-a):

Serio? Skala dno i poniżej mułu? De gustibus ale 🫣

Tak jak napisałem, w mojej opinii tak wygląda. Nie piszę tu o wykonaniu tylko jak się prezentuje. Wszędzie piszą że to ikona stylu, nosił ten model taki i owaki, jakoś mnie to nie przekonuje, mają wiele lepiej wyglądających modeli.

Wiele razy już tu napisano że zegarki Richard Mille są nieczytelne, brzydkie itd, każdy ma prawo wyrazić swoją opinię ale czy to oznacza że za każdym razem jak użytkownik zegarka tej firmy wrzuci zdjęcie swojego zegarka to musi znowu czytać tego typu komentarze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, eustechy napisał(-a):

Tak jak napisałem, w mojej opinii tak wygląda. Nie piszę tu o wykonaniu tylko jak się prezentuje. Wszędzie piszą że to ikona stylu, nosił ten model taki i owaki, jakoś mnie to nie przekonuje, mają wiele lepiej wyglądających modeli.

Wiele razy już tu napisano że zegarki Richard Mille są nieczytelne, brzydkie itd, każdy ma prawo wyrazić swoją opinię ale czy to oznacza że za każdym razem jak użytkownik zegarka tej firmy wrzuci zdjęcie swojego zegarka to musi znowu czytać tego typu komentarze?

Może gdybyś zaczął posługiwać się swoim ojczystym językiem w sposób bardziej wyrafinowany, to byłbyś w stanie wyrazić swoją opinię o tym że Golden Ellipse ci się nie podoba tak aby nie wyjść na buraka. Bo podobać ci się absolutnie nie musi - kwestia jak to wyrazisz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, eustechy napisał(-a):

Abstrahujac od niestosownosci Twojego komentarza, masz prawo do swojej opinii :)

Mysle, ze zaden z wlascicieli RM nie przejmie sie tym co sadza internetowi hejterzy 🤭

Zreszta, to bardzo ciekawe socjologiczne zagadnienie, bardzo drogie zegarki polaryzuja i przyciagaja "ekspertow", ktorym jest latwiej hejtowac cos czego nie widzieli, a takze czego 99% nie zobaczy - ergo nikt nie bedzie miec mozliwosci zweryfikowania bzdur. RM symbolizuje bogactwo, nierownosci spoleczne, kluje w oczy, wywoluje dyskusje, 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Na forum pojawiają się "drogie" zegarki różnych marek, które można by uznać za synonim bogactwa i nie kojarzę, żeby były szczególnie krytykowane.

Opinie dotyczące RM padały raczej ze strony forumowiczów, którzy siedzą w tym hobby nie od dziś i mieli w rękach, lub posiadali zegarki nieosiągalne dla przeciętnego Kowalskiego, dlatego brak zachwytów akurat nad designem RM nie uzasadniałbym cieńszym portfelem lub niechęcią do marki, bo kojarzy się z bogactwem, i nie określałbym komentujących mianem "internetowych hejterow".

Edytowane przez ASTRAL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, ASTRAL napisał(-a):

Na forum pojawiają się "drogie" zegarki różnych marek, które można by uznać za synonim bogactwa i nie kojarzę, żeby były szczególnie krytykowane.

Opinie dotyczące RM padały raczej ze strony forumowiczów, którzy siedzą w tym hobby nie od dziś i mieli w rękach, lub posiadali zegarki nieosiągalne dla przeciętnego Kowalskiego, dlatego brak zachwytów akurat nad designem RM nie uzasadniałbym cieńszym portfelem lub niechęcią do marki, bo kojarzy się z bogactwem, i nie określałbym komentujących mianem "internetowych hejterow".

Pozwolisz, ze bede innego zdania :) 
Jestem pewiem, ze osob. ktore kiedykolwiek mialy jakiegokolwiek RM w rece mozemy tu policzyc na palcach jednej reki. Tych ktore mialy RM, RMy jest jeszcze mniej. Oczywiscie mowimy o oryginalnych zegarkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam użytkownika @beniowski i inne osoby które mają lub posiadali Patek Philippe Golden Ellipse za to co o tym zegarku napisałem wyżej.

Powinienem napisać tylko że ta stylistka na ten moment nie trafia w moje poczucie estetyki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, eustechy napisał(-a):

Przepraszam użytkownika @beniowski i inne osoby które mają lub posiadali Patek Philippe Golden Ellipse za to co o tym zegarku napisałem wyżej.

Powinienem napisać tylko że ta stylistka na ten moment nie trafia w moje poczucie estetyki.

No wiesz Ty co... 😉

nigdy-nie-przepraszaj-za.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie - wygląda jakby kolega @eustechy sprawę w sądzie przegrał (i to błyskawicznie jak w trybie wyborczym) i musiał oficjalnie przepraszać 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.03.2026 o 16:07, Paweł Bohacz napisał(-a):

Pozwolisz, ze bede innego zdania :) 
Jestem pewiem, ze osob. ktore kiedykolwiek mialy jakiegokolwiek RM w rece mozemy tu policzyc na palcach jednej reki. Tych ktore mialy RM, RMy jest jeszcze mniej. Oczywiscie mowimy o oryginalnych zegarkach.

Cóż, do stwierdzenia, że coś jest brzydkie, wystarcza zdjęcie. Nie trzeba mieć w ręku, tym bardziej nie trzeba posiadać. Ale oczywiście "brzydkość" to rzecz subiektywna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, hrabia napisał(-a):

Cóż, do stwierdzenia, że coś jest brzydkie, wystarcza zdjęcie. Nie trzeba mieć w ręku, tym bardziej nie trzeba posiadać. Ale oczywiście "brzydkość" to rzecz subiektywna.

Co najwyzej mozesz stwierdzic czy cos Ci sie podoba czy nie :)
Ale nie pisze tu o kwestiach subiektywnego oddczucia na temat designu, ktore i tak bywa bledne na podstwie zdjec, a o twierdzeniach typu - nie wart swojej ceny, RM to tylko marketing, nie robia in-house itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Co najwyzej mozesz stwierdzic czy cos Ci sie podoba czy nie :)
Ale nie pisze tu o kwestiach subiektywnego oddczucia na temat designu, ktore i tak bywa bledne na podstwie zdjec, a o twierdzeniach typu - nie wart swojej ceny, RM to tylko marketing, nie robia in-house itd

Paweł, dobry marketing to podstawa. 😎 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi