Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

polpora

POLPORA - Kolekcja 2008

Rekomendowane odpowiedzi

Polpora nie wyprodukowała w Polsce absolutnie żadnej części, więc gdzie ta Polskość?

ps.

POLPORA jest znacznie bardziej "polska"

- design jest robiony w Polsce (prototypowanie)

design szwajcarski, (xero) chyba co do tego nie ma się co spierać i nikt nie ma wątpliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepraszma bardzo :)..ale to nie ja napisalem to co zacytowales :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed pierwszą edycją byłem podekscytowany, rezultat okazał się słaby.

Teraz ponownie czuję dreszcz myśląc, że może rozmiar będzie słuszny, że może unitas będzie w środku, ze napisy na tarczy "wodoszczelny" + "wyprodukowano w Polsce" i że kupię, chociaż cena w żaden sposób nie będzie odzwierciedlać obiektywnej wartości... Tylko, na boga, niech go zaprojektują tak żeby chociaż trochę mi się podobał! Chociaż troszeczkę.

Poza tym rzeczywiście trochę późno jak na edycję 2008, proponuję skoncentrować się na pracy projektowej na badaniach rynku i wszystkich tych działaniach, które należy wykonać przed wprowadzeniem produktu by odnieść sukces. Ja chętnie poczekam na na polski zegarek z noszenia którego będę dumny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się tylko po co było zakładać ten temat, jak nie ma nic konkretnego do pokazania... :roll:

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lew

budują napięcie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
POLPORA to tak samo polski zegarek, jak FIAT 500 polski samochod

POLPORA jest znacznie bardziej "polska"

- firma (właściciele) jest polska

- design jest robiony w Polsce (prototypowanie)

- dostosowanie na nasz rynek (patrz nazwy zegarków)

:P:)

Dzięki Pinus, dawno się tak nie uśmiałem :grin:

Lew, taaa, żeby tylko zegarków nie budowali tak jak napięcia :mrgreen: :wink:

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzesiek76

Witam.

W dobie globalizacji to jednak ja twierdze ze to produkt Polski.

Ostatnia linia mi sie o tak sobie podobała choć nie twiedze że była totalną porażką bo tak nie jest. Fajne zegarki były a mam nadzieje że kolejna linia nas zaskoczy bardziej niż oczekujemy.

No i oczywiście czekam z ogromną niecierpliwością na zdjęcia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytacie się po co zakładają taki temat??

a proszę bardzo, przypomnijcie sobie takie tematy

- http://www.zegarkiclub.pl...pic.php?t=22483

i bardzo podobny też nie wiadomo skąd

- http://www.zegarkiclub.pl...ghlight=polpora

pani na mieście dziwnym trafem słyszała o zegarkach o których nikt z klubowiczów nie słyszał...

zakładają temat bo ludzie się ciągle pytają o te zegarki ?!?:/ tak jak w pierwszym przytoczonym temacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dekielki super..a teraz czekamy/prosimy o tarcze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Unitasik zapowiada sie bardzo fajnie! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co jest napisane obok saksofonu? kurcze nieźle się zapowiada...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ta firma że tak powiem trochę umarła po kontraście napisu Made in Poland i Swiss Made widocznym przez dekielek :roll: :shock:

Tak samo szumna nazwa "manufaktura" - to taka manufaktura jak ze mnie baletnica :( pojęcia produkcji czegoś a składania nie są tożsame dlatego dziwi mnie taka sprzedaż tych zegarków po barbarzyńskich cenach... 2,5 - 3k za taki zegarek to jest wręcz ewenement że nikt tutaj nie wrzeszczy że się za tyle nie opłaca tylko jeszcze jest zainteresowanie :wink:

Trzecia sprawa że jest już kwiecień a w kolekcji na 2008 widzimy dopiero rysunki projektowe dekielków ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość seth11
Dla mnie ta firma że tak powiem trochę umarła po kontraście napisu Made in Poland i Swiss Made widocznym przez dekielek :roll: :shock:

Tu masz samochód malutkiej manufaktury z Mielca. Napisz im, że trochę umarli.

Silnik ma przecież made in U.S.A.

post-0-0-11183600-1330807363.jpg

Tak samo szumna nazwa "manufaktura" - to taka manufaktura jak ze mnie baletnica :( pojęcia produkcji czegoś a składania nie są tożsame dlatego dziwi mnie taka sprzedaż tych zegarków po barbarzyńskich cenach... 2,5 - 3k za taki zegarek to jest wręcz ewenement że nikt tutaj nie wrzeszczy że się za tyle nie opłaca tylko jeszcze jest zainteresowanie :wink:

Barbarzyńskie ceny to są w Aparcie, u Kruka, i jeszcze paru innych salonach. A i to nie na wszystkie modele. Nikt tutaj nie wrzeszczy, bo ci co mają jakiekolwiek pojęcie o zegarkach, wiedzą iż cena jest w miarę przyzwoicie skalkulowana. Tłumaczyło by to zatem zainteresowanie, ktoremu sie tak dziwisz.

Trzecia sprawa że jest już kwiecień a w kolekcji na 2008 widzimy dopiero rysunki projektowe dekielków ;)

No i?

Nie jesteś zainteresowany, więc powinno ci to zwisac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, w takim razie co powiesz o zegarkach takich jak Stowa, Sinn, Limes itp. itd. które również mają werki swiss made a na tarczy dumny napis made in germany (nie są niemieckie?) :?:

Co do cen - nie miejsce i czas na takie dyskusje :!: (jeśteś milośnikiem zegarków z krótkim stażem /tak kojarzę, jeśli nie popraw mnie/, masz jeszcze czas aby to pojąć), wszakże dyskutujemy tutaj o nowej kolekcji polpory (mam nadzieję, że moderator ma mocne barki, bo jest tu sporo spamu).

Co do prezentacji kolekcji umiejscowionej w czasie :arrow: - wszak targi w Bazylei jeszcze sie nie zaczęly, Polpora prezentuje nowości w, że tak powiem regulaminowym czasie (przed targami, tak jak gro firm zegarkowych), a drugim termine m oficjalnym dla prezentacji zegarków jest tradycyjnie okres po wakacjach (wtedy też jest sporo nowości na dany rok katalogowy, nieprezentowanych w Bazylei i na SIHH.

Wracając do meritum - dekiel świetny :smile:

Pozdrawiam

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tu masz samochód malutkiej manufaktury z Mielca. Napisz im, że trochę umarli. Silnik ma przecież made in U.S.A.

A wyklepanie blach itd też zlacali podwykonawcom itd? :)

Barbarzyńskie ceny to są w Aparcie, u Kruka, i jeszcze paru innych salonach. A i to nie na wszystkie modele. Nikt tutaj nie wrzeszczy, bo ci co mają jakiekolwiek pojęcie o zegarkach, wiedzą iż cena jest w miarę przyzwoicie skalkulowana. Tłumaczyło by to zatem zainteresowanie, ktoremu sie tak dziwisz.

Mocne :( Jeśli dla Ciebie cena 3k za taki zegarek jest odpowiednio skalkulowana to ok - nie mamy o czym rozmawiać - tyle że jakby ktoś tutaj kupił Atlantica Worldtimer'a za 3k to byście mu to do końca życia wypominali że przepłacił 3x :wink:

Nie jesteś zainteresowany, więc powinno ci to zwisac.

Byłem zainteresowany tymi zegarkami do pewnego czasu dopóki nie dowiedziałem się paru rzeczy o nich w tym ceny... za 1,5k zł można by je śmiało kupić ale sorry za 3k? :roll: ;)

Mariusz, w takim razie co powiesz o zegarkach takich jak Stowa, Sinn, Limes itp. itd. które również mają werki swiss made a na tarczy dumny napis made in germany (nie są niemieckie?)

No nie porównujmy Polpory do Stowy itd no Panowie - ja wiem że też nie mają własnych mechanizmów i made in germany a nie magiczne swiss made ale te firmy już wyprodukowały tyle zegarków że ho ho i dużo ludzi sobie je chwali itp itd ble ble - po za tym fajną Stowe można mieć poniżej 2k a WG MNIE (żeby nie było) Polpora nie ma jak się porównać do Stowy...

jeśteś milośnikiem zegarków z krótkim stażem /tak kojarzę, jeśli nie popraw mnie/, masz jeszcze czas aby to pojąć)

Nie rozumiem aluzji? Co to ma do tego że interesuję się zegarkami na przeciągu miesięcy a nie lat? Na przeciągy tego czasu moje zegarkowe myślenie i tak zmieniło się o milion stopni a moja opinia o polporze nie wynika z imaginacji tylko kalkulacji czystych faktów :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość seth11

Od teraz zadnych spamow. :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tarcza jak to w unitasie, pewnie z dodatkowym małym sekundnikiem :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak. Z małym sekundnikiem... :)

Poniżej publikuję pierwsze wizualizacje czasomierzy z nadchodzącej kolekcji.

Saksofon - cyferblat koloru kości słoniowej, Gitara - szary/grafit.

Średnica kopert odpowiednio 42.2mm i 38.5mm.

Dalsze informacje wkrótce. Proszę uzbroić się w cierpliwość.

Pozdrawiam

K.Janczak

post-16891-0-13688600-1330811052.jpg

post-16891-0-08009200-1330811053.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość seth11

No i super.

Unitas świetny.

Mam nadzieję że w przyszłści doczekamy się jakiegoś nurka :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli "Saksofon" będzie w rzeczywistości taki jak na przedstawionym schemacie....nic,tylko miedziaki do skarbonki poczynam składać :grin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowanie wyglądają fajnie szczególnie ciekawie sie zapowiada ten w większej kopercie...

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polskie napisy od strony dekielka bardzo pozytywnie nastrajają

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.